Ovo su rutine koje vas održavaju mladolikima: 9 jednostavnih navika kojima su verne srećne žene u 60-im godinama

Mladolikost, pozitivan stav i srećan život nije nasledan faktor već izbor pojedinca, evo kako ga zadržati i nakon 60-og rođendana

Lepi & Zdravi
12:49h
Ovo su rutine koje vas održavaju mladolikima: 9 jednostavnih navika kojima su verne srećne žene u 60-im godinama
Foto: Shutterstock

Žene koje prkose godinama kriju male tajne velikih majstora, odnosno imaju jednostavne rutine kojih se pridržavaju, a koje ih čine mladolikim i srećnim bez obzira na broj proslavljenih rođendana.

Male stvari koje svakodnevno praktikuju zaista prave veliku razliku, ali ključno je biti dosledan. Ovo su 9 jednostavnih navika kojima su verne srećne žene u 60-im godinama.

1. Neguju pozitivan stav

Žene koje ostaju mladolike razumiju važnost pozitivnog mentalnog stava. Usresređuju se na dobre stvari u životu, zadržavaju smisao za humor i ostaju optimistične čak i u teškim vremenima. Ovaj stav pomaže im smanjiti stres, više uživati u životu i izgledati mlađe.

Žena, Starija žena
foto: Shutterstock

2. Prioritet daju fizičkoj aktivnosti

Ostati aktivan je uviek važno, a za žene u 60-ima i kasnije, to čini značajnu razliku u fizičkom i emocionalnom blagostanju. Bilo da je reč o hodanju, jogi, plesu ili baštovanstvu, važno je pronaći fizičku aktivnost koju volite i učiniti je delom svoje svakodnevice.

Žene, Starija žena
foto: Shutterstock

3. Održavaju društvene kontakte

Jaka društvena mreža nije samo dobra za emocionalno zdravlje, ona može produžiti život. Žene koje zrače mladolikim izgledom održavaju bliske odnose kako s porodicom, tako i s prijateljima, dobijajući na taj način emocionalnu podršku i osećaj pripadnosti.

Žena, Starija žena
foto: Shutterstock

4. Održavaju uravnoteženu ishranu

Hrana je gorivo za naše telo, a ono što jedemo utiče na naše zdravlje i starenje. Žene koje ostaju mladolike jedu uravnoteženu ishranu bogatu svežim voćem, povrćem, nemasnim proteinima i žitaricama celog grla, izbegavajući prerađenu hranu, nezdrave masti i prekomerni šećer.

Kafa, Odmor, Baka, Starija žena, Novine, Starost
foto: Ilustracija / Profimedia

5. Ostaju znatiželjne i stalno uče

Nikada ne prestaju učiti. Bilo da se radi o učenju novog jezika, veštine ili čitanju knjiga, kontinuirano učenje održava njihov um oštrim i angažovanim te im daje osećaj svrhe i ispunjenja.

6. Praktikuju zahvalnost

Žene koje ostaju mladolike svakodnevno odvajaju vreme za reflekciju dobrih stvari u svom životu. Ova jednostavna navika pomaže im održati pozitivan pogled na život i uživati u svakodnevnim trenucima.

7. Vode računa o sebi

Samobriga nije samo trend, već nužna navika za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Žene koje ostaju mladolike i srećne odvajaju vreme za opuštanje i obnavljanje energije, bilo kroz kupku, jogu ili miran trenutak s knjigom.

Starija žena
foto: shutterstock

8. Dovoljno spavaju

Dobar san je ključan za regeneraciju tela i očuvanje zdravlja. Žene koje cene svoj san znaju da je 7 do 9 sati noćnog odmora neophodno za visok nivo energije, bolje raspoloženje i svežu kožu.

9. Žive sa svrhom

Imati svrhu u životu daje smer i čini nas otpornijima. Žene koje ostaju mladolike imaju jasnu svrhu, strasti i ciljeve koje slede s entuzijazmom, što im donosi radost, ispunjenje i osećaj dostignuća.

Stil / sensa.story.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs