Poznati TV doktor delio savete za duži život, pa ga zadesila jeziva sudbina: Način na koji ga žali supruga je čudan

Smrt voditelja i doktora Majkla Mozlija potresla je ne samo njegovu porodicu i prijatelje, već čitavu javnost, ceo život se trudio da ne ode na ovaj način, njegova žena podelila razornu istinu

Lepi & Zdravi
11:12h
Poznati TV doktor delio savete za duži život, pa ga zadesila jeziva sudbina: Način na koji ga žali supruga je čudan
Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poznati 67-godišnji televizijski voditelj Majkl Mozli iz Velike Britanije bio je na jednom grčkom ostrvu na odmoru sa suprugom kada je pronađen mrtav u brdima iznad plaže.

Dr. Mozli studirao je medicinu u Londonu i stekao zvanje lekara, a poslednje dve decenije radio je kao voditelj, dokumentarista, novinar i autor. Bio je poznat po svojim TV emisijama, uključujući "Trust Me, I'm a Doctor" i "The One Show" kao i u ITV-jevom shou "This Morning".

majkl mozli
foto: Profimedia

Bio je poznat po propagiranju zdravog načina života koji je i sam praktikovao želeći da ostane vitalan i dočeka svoje unučiće što mu je bila jedna od najvećih želja.

Na žalost sudbina koja ga je zadesila bila je ona od koje se najviše pribojavao.

Naime, doktor i voditelj je nestao nakon što je suprugu i prijatelje ostavio na plaži Agios Nikolaos kako bi se prošetao po obližnjim brdima. Kada se nije vratio, supruga je obavestila policiju. Njegovo beživotno telo pronađeno je tek nakon četiri dana, iako se nalazio relativno blizu.

Dr Majkl Mozli
foto: Tim Merry / MirrorPix / Profimedia

Snimci sa nadzorne kamere iz kafića na plaži Agia Marina prikazuju Mozlija kako se spušta niz stenovitu padinu pre nego što je nestao iz vidokruga. Pokazalo se da je Majkl pao, ali nije umro od posledica pada.

Veruje se da je preminuo prirodnom smrću, prema prvim rezultatima obdukcije. Verovatno mu je pozlilo dok se šetao po brdu iznad plaže na kojoj je boravio sa suprugom i prijateljima. Njegovo telo pronađeno je nakon četiri dana potrage, a nakon toga pojavio se i snimak nadzorne kamere koja prikazuje njegove poslednje trenutke.

Vlasnik kafića u Agia Marini, Ilias Tsavaris, rekao je za Sky News: "Na brdu, otprilike 30 metara od mesta gdje smo ga našli, počeo je puzati. Trebalo mu je više od pola sata da pređe tu udaljenost. Očigledno je tada izgubio svest i preminuo tačno tamo gde smo ga našli."

Dr Majkl Mozli
foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Moslijeva supruga izjavila je da je bio blizu sigurnog mesta, ali nažalost, ne dovoljno blizu da bi ga neko mogao primetiti i pomoći mu. Bio je bez mobitlnog telefona, a neverovatno je da su ga pronašli tek nakon četiri dana, iako je bio vrlo blizu kafića.

Opisujući tu vest kao 'razornu', njegova supruga i majka četvoro dece je podelila: "Ne znam tačno odakle da počnem sa ovim. Poražavajuće je što sam izgubila Majkla, mog divnog, smešnog, ljubaznog i briljantnog muža. Imali smo neverovatno srećan zajednički život. Mnogo smo se voleli i bili smo tako srećni zajedno."

Dr Majkl Mozli
foto: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

„Neverovatno sam ponosna na našu decu, njihovu jačinu i podršku proteklih dana. Moja porodica i ja smo pronašli utehu izlivom ljubavi ljudi iz celog sveta. Jasno je da je Majkl mnogo značio svima."

Stil / Večernji list

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs