Misteriozna smrt čuvenog dr Mozlija: Jutro proveo sa ženom, krenuo u šetnju, počeo da se tetura, a onda se desio šok

Čuveni lekar dr Mozli, umro je tokom šetnje planinom, kada je njegovo telo pronađeno pet dana nakon njegovog nestanka. Misterija oko njegove smrti se nadvila nakon što još uvek nema zvaničnih informacija o tome kako je umro.

Lifestyle
09:48h Autor:
Misteriozna smrt čuvenog dr Mozlija: Jutro proveo sa ženom, krenuo u šetnju, počeo da se tetura, a onda se desio šok
Foto: Profimedia

Tragični detalji smrt dr Majkla Mozlija otkrivaju kako je možda čuveni doktor preminuo tokom šetnje preko planina na nemilosrdnom suncu - dok se postavljaju pitanja o tome kako su ga spasioci propustili tokom petodnevne potrage.

Voljeni i cenjeni lekar, nosio je sa sobom malu flašicu vode dok je pokušavao da se popne strmom planinom na vrućini od 37 stepeni od mesta Pedi do vrha brda sa pogledom na Agia Marinu na grčkom ostrvu Simi, prenosi "Dejli Mejl".

Doktor je prethodno bio snimljen na kameri kako se teturao okolo vidno u lošem stanju dok se spustao niz planniu, pre nego što je ispao iz vidokruga.

Pripadnici policije prenose telo dr Mozlija
Pripadnici policije prenose telo dr Mozlija foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Njegovo telo je potom pronađeno licem na gore, sa ne tako velikom udaljenošću od njegovog odmarališta.

Pitanja se samo nižu, a jedno do glavnih je kako spasioci pet dana nisu uspeli da ga pronađu na ostrvu koje nije veliko, a on je bio blizu odmarališta gde je bilo ljudi.

Prethodnog dana helikopter za potragu i spasavanje kružio je iznad mesta. Dr Mozlija je juče oko 10.30 ujutro pronašao menadžer restorana u Agia Marini. Ilijas Kavaris, 38, rekao je da su ga upozorili vlasnici restorana koji su primili poziv od gradonačelnika Simija.

Agia Marina, mesto gde je pronađeno telo dr Mozlija
Agia Marina, mesto gde je pronađeno telo dr Mozlija foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

"Gradonačelnik je video nešto neobično iz vodenog taksija i rečeno mi je da odem gore i proverim. Dok sam se približavao, video sam da nešto blista na suncu – njegov sat. Kad sam se približio znao sam da je to on. Zastrašujuće."

Drugi član osoblja je rekao: "Kako nam je promakao je misterija. Bio je u nevolji, patio od iscrpljenosti, ali ga niko nije video. Ovo je srceparajuće."

Veruje se da je dr Mozli preminuo nešto više od dva sata nakon što je napustio svoju ženu sa plaže na grčkom ostrvu Simi prošle srede u 13.30.

Policijski izvori su rekli da u ovoj fazi nije moguće utvrditi šta je prethodilo njegovoj smrt. Portparol mrtvozornika je rekao: "Izgleda da je u pitanju pad, ali moramo da utvrdimo da li je imao medicinskih problema pre toga, i za to će biti potrebno vreme."

Spasioci tragaju za dr Mozlijem
Spasioci tragaju za dr Mozlijemfoto: Simon Jones / News Licensing / Profimedia

Međutim ,mrtvozornici su otkrili da "nije imao nikakve povrede na sebi", i da će dodatna obdukcija reći kako je zapravo umro.

Njegova supruga dr Kler Bejli mu je mahnula nakon što su jutro proveli na idiličnoj plaži sa prijateljima.

Na put je krenuo sa jednom malom flašom vode, ali bez telefona. Otac četvoro dece, dr Mozli je rekao da se vraća u trosobni stan u Simiju gde su odseli sa prijateljima.

Oni su tek dan ranije stigli na drugo putovanje dr Mozlija na ovo mirno ostrvo.

Sa temperaturama koje su dostigle i 40 stepeni i upozorenjem grčke meteorološke službe o prevelikoj vrućini, dr Mozli je krenuo u šetnju, ali je napravio grešku pokušavajući da krene teškim planinskim putem.

Dr Mozli u emisiji, tri meseca pre smrti
Dr Mozli u emisiji, tri meseca pre smrti foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

On je prethodno došao čamcem do svoje putanje koju je osmislio, da bi potom krenuo u šetnju ka svom odmaralištu. On je uzeo duži put šetnje, umesto kraći. Nakon toga, pronađen je mrtav na pola puta.

Supruga dr Majkla Mozlija juče je odala emocionalnu počast svom "divnom, smešnom, ljubaznom i briljantnom" mužu, nakon što je njegovo telo pronađeno.

Doktor Majkl Mozli, bio je poznat kao lekar koji je davao savete o zdravlju i važio je za jednog od najboljih autora zdravstvenih publikacija u oblasti mršavljenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs