Pričalo se da je Kleopatra noć provodila sa 100 muškaraca: Ono što je ona radila nije bilo normalno

Brojne su teorije o Kleopatrinim seksualnim sklonostima, ali ima nekih koje su zaista gnusne

Lifestyle
14:58h Autor:
Pričalo se da je Kleopatra noć provodila sa 100 muškaraca: Ono što je ona radila nije bilo normalno
Foto: Profimedia

Bila je udata za svoju braću, imala je najmanje dva moćna Rimljana i možda je napravila vibrator koristeći pčele. Istorija Kleopatrinog seksualnog života je u skladu sa egipatskim seksualnim običajima njenog vremena i potencijalno je tabu po savremenim standardima.

Šta je istina o Kleopatrinoj seksualnosti?

Da li je bila prelepa zavodnica za koju su mnogi mislili da jeste? Da li je dominirala muškarcima u svom životu i zaradila nadimak "Meriochane"? I, koja je prava priča o Kleopatrinim pčelama?

Kleopatra
foto: Eric Vandeville / akg-images / Profimedia

Činjenice o Kleopatrinom seksualnom životu podsećaju nas kako je koristila seksualnost za moć, i to prilično uspešno. Neki od detalja čine Kleopatru NSFW, ali je na kraju dobila ono što je želela - što ukazuje da je bila podjednako inteligentna i šarmantna koliko i seksepilna.

Kleopatra je možda uživala u pčelama. Prema legendi, Kleopatra je napravila vibrator za samozadovoljstvo tako što je ljute pčele stavila u izdubljenu tikvu. U drugim verzijama priče, Kleopatra je sedela na papirus kutiji punoj ljutih pčela.

Mačka, Kleopatra
foto: Shutterstock

Dovodila je životinje u spavaću sobu

Ako je istina, ona nije jedina Egipćanka koja je dovodila životinje u spavaću sobu. Postojali su izveštaji o muškarcima koji su se upuštali u snošaj sa stokom, ženama koje su radile isto sa psima, a Egipćani su uspešno smišljali kako da urade to delo sa krokodilima.

Krokodili su takođe mogli pomoći u sprečavanju trudnoće. Životinjska balega je bila uobičajena kontracepcija.

Kažu da su u njenu sobu dovodili razne životinje i da su se ispred čuli zvukovi. Moguće je da je ova teorija mit, ali je svakako užasna.

Kleopatra je navodno bila vešta u određenom obliku vođenja ljubavi. Grci su je zvali "Meriochane" - termin koji bukvalno znači "ona koja se širom otvara za 10,000 muškaraca." Prema legendi, ona je "oralno zadovoljila 100 muškaraca" u jednoj noći. Navodno je koristila svoju sklonost ka ovom činu da zavede Julija Cezara.

Kleopatra
foto: Profimedia

Kleopatra je verovatno bila plod incesta

Kleopatra je bila ćerka kralja Ptolemeja XII Auleta, Makedonca koji je postao kralj Egipta 80. godine pre nove ere. Identitet Kleopatrine majke nije poznat sa sigurnošću, ali je to bila ili jedna od Auleteovih konkubina ili njegova sestra-žena, Kleopatra V Trifajena.

Bilo je uobičajeno u Egiptu da vladari stupaju u brak sa članovima porodice - najčešće rođacima ili braćom i sestrama - kako bi održali čistoću krvne loze. Vrlo je moguće da je Kleopatra bila rezultat jedne od tih veza.

Kleopatra se udala za svoja dva brata dok su bili deca

U skladu sa egipatskim običajem, Kleopatra se udala za svog brata, Ptolemeja XIII, nakon što je njihov otac preminuo 51. godine pre nove ere. Njihov otac je imenovao Kleopatru i njenog brata za suvladare pre svoje smrti, jer je prema egipatskom zakonu ona morala imati muškog suvladara. U trenutku njihovog braka, Ptolemej XIII je imao između 10 i 12 godina, što je Kleopatra iskoristila u svoju korist. Brzo je potisnula svog brata, izdajući administrativne dokumente samo u svoje ime i stavljajući svoj lik na novac.

Kleopatra
foto: Profimedia

Međutim, nakon tri godine, Ptolemej XIII je primorao Kleopatru na izgnanstvo. Pobegla je u Siriju gde je zavela rimskog generala Julija Cezara i ubedila ga da ponovo osvoji egipatski presto u njeno ime. Ptolemej XIII je pobegao i kasnije poginuo.

Kada se Kleopatra vratila u Egipat, udala se za svog drugog mladog brata, Ptolemeja XIV. U tom trenutku starog između 11 i 13 godina, Ptolemej XIV i Kleopatra su zajedno vladali sve dok Ptolemej nije preminuo 44. godine pre nove ere. Nakon toga, Kleopatra je vladala zajedno sa svojim sinom kojeg je imala sa Julijem Cezarom, Cezarionom.

Kleopatra je organizovala orgije koje su trajale danima

Njen seksualni život navodno je uključivao nedeljama dugačke seksualno nabijene zabave sa svojim ljubavnikom Markom Antonijem. Osnovao se grupu poznatu kao Neponovljivi Živci, ili Društvo Neponovljivih Živaca, koji su živeli dobar život i, prema istoričarima, upuštali su se u beskrajnu razvrat i ludost.

Svetkovali su, igrali igre i zabavljali se na obodima Aleksandrije, verovatno kult posvećen bogu Dionisu. Često su postavljali "razvratne predstave", u kojima su ljudi plesali goli dok su preterano pili.

Kleopatra
foto: Profimedia, Elizabet Tejlor Kao Kleopatra

Pokušala je da zavede Heroda Judejskog, i skoro ju je to koštalo života. Kleopatra i Marko Antonije, njen rimski ljubavnik, privremeno su se rastali dok je ovaj boravio u Armeniji. Kleopatra je otišla u Judeju gde je Herod Veliki, klijentski kralj Rima, već bio nezadovoljan njome jer je Antonije dao Kleopatri veliki deo svoje zemlje. To je ipak nije sprečilo da ima "kriminalni razgovor" s Herodom. Prema istoričaru Josifu:

"Možda je imala u nekoj meri strast prema njemu, ili pre, što je najverovatnije, postavila mu je podlu zamku, težnjom da dobije takav preljubni razgovor od njega. Međutim, sve u svemu, činilo se da je preplavljena ljubavlju prema njemu."

Herod nije bio siguran kako da odgovori na Kleopatrino udvaranje i pozvao je savet prijatelja da odluče da li treba da joj okonča život zbog takvih izdajničkih udvaranja. Savet su ga odgovorio od toga, rekavši da će Antonije uzvratiti. Herod je smatrao da bi Antoniju bilo bolje ako bi ona bila van slike, ali je ipak poslušao njihov savet i jednostavno je ispratio Kleopatru do Egipta.

Kleopatra je imala Marka Antonija u šaci.

Kleopatrin uticaj na Marka Antonija očigledno nije imao kraja. Dvoje su započeli svoju aferu 40. pre nove ere, godinu dana nakon formiranja političkog saveza.

Marko Antonije
foto: Shutterstock

U svakom slučaju, Antonije je boravio u Aleksandriji sa Kleopatrom neko vreme pre nego što se vratio u Rim. Oženio se Oktavijom, sestrom rimskog cara Oktavijana, a zatim se vratio u Egipat gde je Kleopatra rodila njihovo dvoje dece. Par je nastavio da ima ukupno troje dece.

Dok je veza trajala, Oktavijan i Antonije jedva su uspeli da održe mir između sebe dok su se borili za vlast u Rimskom carstvu. Debauched život koji su, kako se tvrdilo, vodili Antonije i Kleopatra, zajedno s uvredom Oktaviji, naterao je Oktavijana da objavi rat Kleopatri i oduzme Antoniju moći 32. pre nove ere.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs