Posle nesrećnog događaja dobio je psihički poremećaj: Uloge su mu postale luđe i bolje, problemima se ruga osmehom

Njega je nezgoda promenila na bolje, uprkos što je dobio psihičko oboljenje

Celebrities
12:35h Autor:
Posle nesrećnog događaja dobio je psihički poremećaj: Uloge su mu postale luđe i bolje, problemima se ruga osmehom
Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Geri Bjuzi je američki glumac koji ima dijagnostifikovan psihički poremećaj posle saobraćajne nezgode. Glumio je Buddyja Hollyja u filmu "The Buddy Holly Story" (1978), za koji je bio nominovan za Oskara za najboljeg glumca i osvojio nagradu Nacionalnog društva filmskih kritičara za najboljeg glumca.

Bjuzi je rođen u Teksas. Upisao je pozorišnu režiju, a napustio je školu samo jedan ispit pre diplome.

Jedan od retkih holivudskih ludaka koji zapravo ima dijagnostifikovane psihičke probleme. Nije uvek bio takav, uzrok čestim ispadima u govoru i ponašanju dolazi od teške motociklističke nesreće iz '88. godine zbog koje nije izgubio glavu, ali jeste zaradio nepopravljivo oštećenje mozga.

Geri Bjuzi
foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Da li mu je to stalo na put, uništilo karijeru, zagorčalo život?

On kaže da nije dozvolio da ga takve stvari ometaju, tako da su mu posle nesreće uloge postale jače, a njegovi nastupi autentični i legendarni. Rugajte se svojim problemima osmehom anđela kao što to Geri Bjuzi čini.

Kako se desila pomenuta nezgoda?

Dana 4. decembra 1988. godine, Bjuzi je bio teško povređen u motociklističkoj nesreći u kojoj nije nosio kacigu. Lobanja mu je bila frakturisana, a pretrpeo je trajno oštećenje mozga.

Godine 1996. on je javno objavio da je postao hrišćanin, u njemu se nešto prelomilo posle nesreće rekavši: "Ponosan sam što mogu reći Holivudu da sam hrišćanin. Po prvi put sam sada slobodan da budem svoj." Bjuzi navodi motociklističku nesreću, kao i predoziranje kokainom 1995. godine, kao događaje koji su ojačali njegovu hrišćansku veru.

Geri Bjuzi
foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Godine 1997. Bjuzi je uspešno operisan kako bi mu uklonili kancerogeni tumor veličine šljive iz nosne šupljine. Tumor je otkriven nakon što je Bjuzi počeo da ima krvarenja iz nosa.

Tokom snimanja druge sezone Celebrity Rehab 2008. godine, Bjuzi je upućen psihijatru. Ustanovilo se da je njegova ovreda mozga imala veći uticaj na njega nego što se mislilo. Opisao je da je povreda oslabila njegove mentalne "filtere" i uzrokovala impulsivno ponašanje i govor.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs