OVAKO SE KEJT MIDLTON HRANILA PRE NEGO ŠTO JE OBOLELA OD RAKA: Lekari savetuju da OVE STVARI promeni zbog hemoterapije

Usled preventivne hemoterapije, Kejt Midlton posvećuje posebnu pažnju ishrani.

Lepi & Zdravi
13:55h Autor:
OVAKO SE KEJT MIDLTON HRANILA PRE NEGO ŠTO JE OBOLELA OD RAKA: Lekari savetuju da OVE STVARI promeni zbog hemoterapije
Foto: Profimedia

Princeza Kejt Midlton veoma voli da sprema svojoj deci omiljenu hranu, ali uvek vodi računa da jelovnik bude izbalansiran, te da preovladavaju zdrave namirnice. Međutim, nakon što je otkrila da boluje od raka, kraljevska porodica se fokusirala na to da ona ostane u formi i sada će se, više nego ikada, posvetiti načinu ishrane nje i njene porodice.

Profesor Ramia Mokbel, konsultant dermatolog sa posebnim interesovanjem za rak kože i skrining, i osnivač Londonske klinike za kožu i mladež u HCA Healthcare, otkriva da pacijenti moraju da održavaju dobro izbalansiranu ishranu bogatu proteinima, vitaminima, ugljenim hidratima i mastima kako bi obnovili organizam i nadokladili štetu koju izaziva hemoterapija.

Kejt je trenutno u ranoj fazi preventivne hemoterapije, a lečenje je započela krajem februara. Kensingtonska palata nije potvrdila koju vrstu raka ona ima, ali se šuška da je možda u pitanju rak jajnika ili debelog creva.

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

Profesor Mokbel objašnjava:

- Tokom hemoterapije, pacijentima se savetuje da izbegavaju većinu suplemenata, osim vitamina D3. Pijenje čaja od đumbira može pomoći u sprečavanju mučnine, što je uobičajena nuspojava lečenja. Nakon završetka hemoterapije bilo bi poželjno uključiti obilje voća, povrća, antioksidanata i zdravih nezasićenih masti poput omega 3, uz smanjenje potrošnje prerađene hrane.

Međutim, Kejt već godinama vodi vrlo zdrav život i pazi šta joj se nalazi na tanjiru. U njenom jelovniku zastupljena je velika količina svežeg voća i povrća i zdravih masti.

Šta jede za doručak?

Poznato je da je majka troje dece veliki obožavalac smutija za doručak, poput njene snaje Megan Markl.

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prema MailOnline-u, princeza kombinuje kelj, spirulinu (vrsta algi), maču, spanać, listove korijandera i borovnice zajedno za zdrav jutarnji napitak.

Sa tom kombinacijom, nije ni čudo što ima blistavu i zdravu kožu. Takođe se smatra da Kejt povremeno uživa i u činiji ovsenih pahuljica za doručak.

Kako izgleda ručak?

Princeza nije vegetarijanka, ali izveštaji otkrivaju da uglavnom voli da jede jela bez mesa za ručak.

Tokom njene i Vilijamove kraljevske turneje po Indiji, kuvar Ragu Deora, koji je imao zadatak da napravi jela za kraljevski par tokom njihovog boravka u palati Tadž Mahal, otkrio je da je za njih poslužio ručak od ćevapa od povrća i karija od sočiva.

- Sve je to vegetarijansko jer mi je rečeno da je to ono što oni više vole - objasnio je on.

Princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Takođe znamo da par uživa u sušiju nakon što su posetili Japan House London. Razgovarajući sa japanskim kuvarom Akirom, Vilijam je rekao:

- Veoma impresivno. Hvala vam puno. Moja žena i ja volimo suši. Možda ćemo morati da dođemo ovde na ručak kada niko drugi nije tu - rekao je dok je jeo sašimi sa lososom.

Kaže se da su drugi omiljeni Kejtini obroci salate od lubenice, tabule, ceviče i gaspaćo, prema članku Daili Mail-a.

Večera kao svako od nas

Princeza jede slične večere kao i mnogi od nas: pečenje, testeninu i kari. Kada je bila u sedmom mesecu trudnoće sa princom Džordžom, princeza Kejt je uživala u domaćem jelu od povrća koje je kuvao par poreklom iz Indije po imenu Čan i Haš Šingadija, koji je držao prodavnicu u blizini njenog rodnog grada u Berkširu.

1 / 5 Foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Princeza Kejt je ranije priznala da voli začinjenu hranu - iako je uoči svoje kraljevske turneje po Indiji sa princom Vilijamom otkrila da se za razliku od nje, njen muž "muči" sa začinima. Tokom posete princu Šahu Karimu Al Husainiju, Aga Kana IV, pre njihove turneje po Pakistanu 2019. godine, Kejt je rekla da smanjuje količinu začina kada kuva domaći kari za svoju decu.

Pečena piletina je još jedan popularan obrok u kraljevskom domaćinstvu - princ Hari je zaprosio Megan dok su kuvali ovaj obrok, a Kejt i Vilijam ga takođe vole.

Kraljevska dopisnica Kejti Nikol rekla je za Vaniti fer 2012:

- Uveče se prepušta svom hobiju da kuva Vilijamovu omiljenu večeru, pečenu piletinu.

Testenina je omiljena i u kući Velsa, i to jelo obožavaju i deca.

Kejt Midlton
foto: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Grickalice

Poznato je da princeza favorizuje zdrave grickalice kao što su sirovo voće i povrće kao i godži bobice.

Čak je rekla jednom detetu tokom posete LEIF-u (London Earli Iears Foundation) Stockvell Gardens Nurseri and Pre-school u ​​Londonu u januaru 2020. da voli papaju.

Međutim, kao i mnogi od nas, princeza Kejt voli poslastice i ranije je primećena kako uživa u kokicama. Tokom kraljevske turneje po Kanadi i SAD 2014. godine, princ Vilijam i Kejt prisustvovali su košarkaškoj utakmici u Njujorku gde je par primećen kako zajedno jede kofu kokica.

Omiljeni desert

Posle ukusne pileće večere ide i dezert. Kraljevski puding po izboru je britanski klasični lepljivi puding od karamela, u kojem ona često uživa u Old Boot Inn u Stenford Dingliju, Berkšir.

Šef kuhinje Rodi Varot rekao je za "People":

- Kejt je uvek diskretna i uvek je pohvalila jela sa velikom ljubaznošću... Za desert, njen omiljeni puding je lepljivi puding od karamela. Vlažan je i sunđerast.

Kejt je takođe strastveni poslastičar. Tokom izdanja Mari Berri's A Berri Roial Christmas 2019, Kejt (42) je otkrila da „ostaje do ponoći“ kako bi sama napravila rođendanske torte za svoju decu.

Stil / MailOnline / People / Glossy

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs