IMA 92 KILOGRAMA, PUNA JE STRIJA I CELULITA I NE SKRIVA TELO IZA ŠIROKIH TUNIKA: Puca od samopouzdanja, ali 1 ne prašta

Plus sajz model Ešli je pravi primer kako treba da volimo svoje telo

Lepi & Zdravi
18:01h Autor:
IMA 92 KILOGRAMA, PUNA JE STRIJA I CELULITA I NE SKRIVA TELO IZA ŠIROKIH TUNIKA: Puca od samopouzdanja, ali 1 ne prašta
Ešli Grejem, Foto: Ian Flynn/JAMAIPix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnoge žene su i ovog leta ponavljale istu rutinu – provesti dane na plaži, obavijene peškirima i tunikama, izbegavajući da uđu u vodu, i to uz izgovor da jednostavno ne vole da se kupaju. Možda vam ovo zvuči poznato?

Pa, većini žena koje se suočavaju sa viškom kilograma, prema nekim široko prihvaćenim društvenim normama, ili koje se jednostavno ne osećaju ugodno u svom telu zbog namećenih standarda lepote koje smo upili iz medija i društva, sve što je gore navedeno zvuči veoma poznato.

Ali, zapitajmo se – čega se tačno stidimo?

Prvo, važno je razumeti da nema razloga za stid ili sram zbog svojeg tela. Svi mi imamo različite telesne oblike, veličine i proporcije, i to je sasvim normalno. Lepota dolazi u različitim oblicima, bojama i veličinama, i ne bi trebalo da dozvolimo da nas društveni standardi ili norme uslovljavaju i stigmatizuju.

Ešli Grejam
foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Višak kilograma ne definiše vrednost ili vrednost osobe. Stideti se svog tela zbog težine nije produktivan niti zdrav pristup. Umesto toga, trebalo bi da radimo na prihvatanju i ljubavi prema svom telu upravo onakvom kakvo jeste. To ne znači da ne možemo brinuti o svom zdravlju i dobrobiti, ali to treba da bude iz razloga što želimo da budemo zdravi i srećni, a ne zbog pritiska društva.

Drugo, važno je razumeti da se svi mi osećamo nesigurno ponekad. I ljudi koji se čine samouverenima imaju trenutke kada se osećaju ranjivo. Bitno je da radimo na svom samopouzdanju i na razvijanju pozitivnog odnosa prema sebi. To uključuje i to da se usudimo da uživamo na plaži bez obzira na to kako izgledamo u kupaćem kostimu ili bez njega.

Na kraju, trebalo bi da se setimo da su lepota i vrednost mnogo više od fizičkog izgleda. Naša vrednost dolazi iz unutrašnjosti – iz naših osobina, talenata, empatije i ljubaznosti. Dopustimo sebi da budemo srećni i ispunjeni, bez obzira na spoljni izgled.

Dakle, umesto da se stidimo ili osećamo nesigurno zbog svog tela, radimo na samoprihvatanju i razvijanju ljubavi prema sebi. Ovo leto, umesto da se skrivamo, izađimo na plažu sa samopouzdanjem i osmehom na licu, jer zaslužujemo da uživamo u svim lepotama letnjeg odmora bez obzira na to kako izgledamo.

Ešli Grejam
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ešli Grejem, manekenka koja je započela svoju karijeru snažno i hrabro, već godinama razbija predrasude o telu i podstiče žene širom sveta da zavole svoje telo u njegovom prirodnom obliku. Njen put do uspeha nije samo priča o modelu koji se bori za prihvaćenost različitih oblika tela, već je to i priča o samopouzdanju, ljubavi prema sebi i autentičnosti.

Od samog početka svoje karijere, Ešli Grejem je bila otvorena u vezi sa svojim pristupom zdravom životu. Ona se trudi da redovno vežba i da se hrani zdravo, ali isto tako, nikada nije krila činjenicu da voli i prihvata svoje telo takvim kakvo jeste. Kroz svoje društvene mreže, posebno putem Instagrama, Ešli je delila svoj put ka samoprihvatanju i pozitivnom telu, pružajući podršku i inspiraciju ženama širom sveta.

Jedna od njenih ključnih poruka je da ne treba da se stidimo svojih nesavršenosti. Ešli ističe da nije sramota imati celulit ili druge fizičke karakteristike koje se ne podudaraju sa "savršenim" standardima lepote koje često viđamo u medijima. Ona nas podseća da svako telo nosi svoju priču i da su te priče vredne poštovanja i ljubavi.

Ešli Grejam
foto: PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Važno je napomenuti da Ešli Grejem ne promoviše gojaznost niti zdravstveno neodgovorno ponašanje. Naprotiv, ona aktivno promoviše vežbanje, zdravu ishranu i brigu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Ono što ističe je da čak i kada vodimo računa o svom zdravlju, naša tela i dalje mogu izgledati drugačije od onoga što se često predstavlja na društvenim mrežama.

Ešli Grejem je inspiracija za mnoge žene koje se bore sa niskim samopouzdanjem ili pritiscima društva da izgledaju određenim načinom. Ona nas uči da je ljubav prema sebi i prihvatanje svojih tela ključ sreće i samopouzdanja. Svaka žena zaslužuje da se oseća ponosnom jer njeno telo nosi kroz život, bez obzira na njegove fizičke karakteristike. Ešli Grejem nas podseća da je lepota mnogo više od izgleda i da se vrednost ne meri brojem na vagi, već unutrašnjim karakteristikama i ljubavi prema sebi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs