ALBANKA PRISTALA DA SE UDA ZA SRBINA IVANA ZBOG OCA: Postala omiljena u selu, pa sad svi od nje traže NEZAMISLIVU STVAR

Albanku Besu je otac upoznao sa budućim suprugom Ivanom, ne sluteći da je joj taj susret promeniti život iz korena.

Ljubav
14:54h Autor:
ALBANKA PRISTALA DA SE UDA ZA SRBINA IVANA ZBOG OCA: Postala omiljena u selu, pa sad svi od nje traže NEZAMISLIVU STVAR
Ilustracija / Žena iz Albanije, Foto: Shutterstock

Bravkovi između Albanki i Srba postala su vrlo učestala stvar, a svedoci smo mnogih prelepih ljubavnih priča. Naime, emocije ne znaju ni za godine, ni za nacionalnost, ma ni za kakvu prepreku. Oni koji budu hrabri i ne dozvole da ih sputavaju predrasude, zaista mogu od svog života napraviti bajku. Tako je i jedna Albanka Besijana iz Tirane odlučila da se uda za Srbina Ivana Kitanovića iz sela Zaplanjska Toponica u opštini Gadžin Han, uprkos brojnim kulturološkim razlikama.

Pre četiri kodine Besa je, kako je svi zovu, postala Ivanova supruga i preselila se u srpsko selo u koje je postala omiljena! Prošle godine ova hrabra žena je donela na svet blizance - Luku i Aleksu, što je, kako ističu supružnici, upotpunilo njihov brak.

Albanka
foto: Ilustracija / Shutterstock

Zahvaljujući ocu je upoznala Ivana.

- Moj otac ima prijatelja iz Srbije i zahvaljujući njemu ja sam se udala za Ivana. Taj čovek je advokat. Radio je i u Albaniji i pomalo priča albanski. On je pitao da li bi mogao da u Albaniji pronađe devojku za svog komšiju. Moj otac je rekao da ima ćerku za udaju i tako je sve krenulo. Ivan je došao u Tiranu i upoznali smo se. On nam je ispričao gde živi, čime se bavi, šta rade njegovi roditelji, kako je u njegovom selu... Dopao mi se i odlučila sam da se udam za njega. Došla sam u Zaplanjsku Toponicu, pravili smo svadbu, vremenom sam naučila i srpski jezik - ispričala je ranije Besjana.

Kakav je Besin život daleko od Tirane?

Besa je objasnila da se njen život u Tirani pre udaje značajno razlikovao od ovog sada u selu. Njen suprug radi kao vozač, a svekrva joj dosta pomaže oko blizanaca. Dodaje i da je prezadovoljna i da su je u ovom malom sprskom selu svi lepo prihvatili.

Besine komšinice iz Zaplanjske Toponice kazale su da ih je začudilo to koliko se brzo prilagodila životu na selu, naučila da radi sve seoske poslove, čak i da vozi kola i traktor.

Nakon što su videli kako se odlično uklopila u novu sredinu po neko iz sela je i pita da li ima neku drugaricu ili rođaku u Albaniji za udaju za svog sina ili rođaka.

Prelepe prizore iz zemlje odakle Besa potiče možete pogledati u galeriji ispod:

1 / 7 Foto: Sibylle A. Mller / Alamy / Alamy / Profimedia

(Stil / Niške vesti)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs