u zadravom telu zdrav duh

RUSKA LEPOTICA SA NAJDUŽIM NOGAMA U SIBIRU! ŽENA OD GUME: Nećete verovati šta sve može da uradi! KAO OD ŠALE!(VIDEO)


Ana tvrdi kako je istezanje ključno, jer u njemu ograničenja nema. Pristaje svim osobama. Ne opterećuje vaše zglobove, poboljšava cirkulaciju krvi, sprečava ozljede i donosi emocionalno blagostanje

Lepi & Zdravi
Autor:
RUSKA LEPOTICA SA NAJDUŽIM NOGAMA U SIBIRU! ŽENA OD GUME: Nećete verovati šta sve može da uradi! KAO OD ŠALE!(VIDEO)
Foto: PrintscreenInstagram/anna_davydovaa

Kako zdrav život danas postaje norma, bavljenje sportom ne mora biti dosadno ni uobičajeno, kao ni nezanimljivo. Dokaz tome je i Ana Davidova, prvakinja Sibira u ritmičkoj gimnastici i osnivačica studija za istezanje u Irkutsku.

Ona u svom studiju nudi četiri vrste treninga, a otvorila je i prostor za masažu i opuštanje.

Ana tvrdi kako je istezanje ključno, jer u njemu ograničenja nema. Pristaje gotovo svim osobama. Ne opterećuje zglobove, poboljšava cirkulaciju krvi, sprečava povrede i donosi emocionalno blagostanje.

Tvrdi kako vežbe istezanja i treninzi pomažu i kod stanja psihičkih blokada. Nije reč samo o fizičkoj dobrobiti koje možete imati od praktikovanja vežbi koje Ana podučava, već uz pomoć dubokog istezanja možete poboljšati i psihičko stanje.

- Preko tela komuniciramo sa svojom dušom. Vežbanjem mišića i ligamenata oslobađamo se emocionalnog stresa. Ponekad, kad me nešto nervira, isključim telefon, uključim tihu muziku, protegnem se, opustim, dok ne postane lakše. Nakon toga već mogu doneti nekakvu adekvatnu odluku - objašnjava Ana.

Ističe kako je za trenera ove vrste sporta izuzetno važno znati korektno komunicirati, poznavati tehniku izvođenja vežbi. A ključno je, kako kaže, emocionalno i psihički raditi s učenicima.

Treneri moraju biti superprofesionalci, koji moraju sve da razumeju što se istezanja tiče. A bitno je i da su sportisti, po njenom mišljenju.

Za istezanje nije potrebno ništa posebno, koriste se prostirke i jastuci. Polaznici moraju biti aktivni i energični.

Ispunjen, zdrav način života jeste bavljenje aktivnošću koja vam ne samo da pomaže da zategnete telo, već pomaže i da dovedete vaše misli u red. Da sport može biti kul, jednostavan i deo užurbanog života dokaz je ova upravo lepotica, prenosi IrkutskMedia.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs