Poseban vid detoksa

TRI DANA NIJE JELA NIŠTA OSIM GROŽĐA: Evo šta je sve doživela!

Prvog dana detoksa grožđem, Matilda je primetila da ranije nije tako jasno osećala glad

Lepi & Zdravi
Autor:
TRI DANA NIJE JELA NIŠTA OSIM GROŽĐA: Evo šta je sve doživela!
Foto: Shutterstock

Čišćenje organizma i dijeta bazirana na grožđu su izuzetno popularni, ali mnogi se zadržavaju samo na tome da popiju povremeno napitak od vode i lekovitih biljaka u koji potope zrna grožđa, piše Lepa&srećna.

Drugi se pak odluče za radikalne verzije ove dijete pa po tri nedelje jedu samo grožđe što može biti izuzetno opasno po zdravlje.

Matilda Tomas, čiji roditelji imaju vinograd u Alpima, rešila je da isproba neku "srednju" varijantu ovog detoksa. On traje tri dana, s tim što se dan pre toga prestaje sa pijenjem kafe, prelazi na zeleni čaj i jedu samo voće i povrće. Može se jesti i belo i crno grožđe.

Prvog dana detoksa grožđem, Matilda je primetila da ranije nije tako jasno osećala glad.

"Mislim da sebi i ne dozvolim da ogladnim kad sam kod kuće", objašnjava ona.

"OK, kad imam mnogo posla ili se bavim oko dece, to je drugačije, ali obično stalno nešto grickam."

Grožđe
foto: Shutterstock

Drugog dana joj se izrazito pojačalo čulo mirisa.

"Osećala sam se slično kao u trudnoći, mada nisam sigurna zašto je to tako. Takođe, malo sam se brže i umarala. Ali primetila sam da mi je koža na licu čista i blistava."

Trećeg dana je Matilda "omrzla" grožđe. Dok je prethodnih dana uživala u temeljnom žvakanju kožice za koju je poznato da sadrži mnoge zdrave sastojke, sada je radije jela kašu od pulpe bobica grožđa samlevenih u blenderu. Ipak, posle ova tri dana, osećala se puna energije, stomak joj je bio potpuno ravan, a ten dobio blistavi sjaj.

"Svakako bih ovo ponovila", kaže Matilda. "Jedino što ću sledećeg puta odabrati neki produženi vikend, kad mogu da se opustim, ne radim ništa i posvetim se samo sebi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs