otvorila dušu

JELENA ROZGA PROGOVORILA O ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA S KOJIMA SE GODINAMA BORI: Stalno sam bila umorna i gubila na težini!

Popularna pevačica se godinama bori sa zdravstvenim problemima koji joj otežavaju svakodnevicu

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Kurir/Marina Lopičić

Hrvatska pevačica Jelena Rozga (43) progovorila je o stresu s kojim se susreće tokom karijere, kao i zdravstvenim problemima.

"Danima pre osećala sam da nešto nije u redu, ali sam mislila da je u pitanju stres i premor jer je bio januar, a prethodna godina mi je bila i te kako naporna. Taj dan kad mi je dijagnostifikovana tahikardija srce mi se toliko uzlupalo da sam se prepala kako ću se samo srušiti" započela je Jelena svoj intimni razgovor za "Gloriju".

Kako kaže, probleme sa srcem, otkrila je nakon jednog iznenadnog napada koji je sve promenio.

"Najvažnije je da se što manje uzrujavam i to ne samo zbog srca, nego i štitne. Nakon te epizode u januaru 2018. nisam imala većih problema. Do sada sam sve koncerte u protekle tri godine odradila bez problema. Zahvaljujući terapiji i disciplini fizički se osećam odlično. I dalje gotovo dva sata mogu pevati i plesati sa svojom publikom", rekla je pevačica.

Jelena Rozga
foto: Kurir/Vladimir Šporčić

Ona je poslednje tri godine na terapiji beta blokatora zbog srca, a već godinama ima i problema sa štitnom. Radi se o hormonskoj terapiji zbog koje svakog jutra pije tablete. A probleme je otkrila 2006. godine.

"Budila sam se umorna, stalno sam osećala umor i gubila sam na težini. Otišla sam kod lekara i dobila dijagnozu. Ubrzo sam počela piti lekove, nekad je teško tako živeti, nekad lakše.

Ti problemi uvelike utiču na njeno raspoloženje, a u kombinaciji sa stresom, sve se oteža.

"Najgore mi je kad se dogodi dan kad imam snimanje, a ja sam potpuno natečena. Ne prepoznajem svoje ruke. Dobro, to je najmanje bitno jer ruke uvek možeš sakriti, ali moji kapci, oči, usta... Potpuno znam biti neprepoznatljiva", iskrena je Rozga za.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs