ISKRENO

MARIJA KILIBARDA: 3 godine je trajalo moje PSIHIČKO RASPADANJE! Svi su od mene očekivali OVO!

Popularna voditeljka otvorila dušu

Celebrities
Autor:
MARIJA KILIBARDA: 3 godine je trajalo moje PSIHIČKO RASPADANJE! Svi su od mene očekivali OVO!
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Za voditeljku Mariju Kilibardu (40) prošla godina je bila vrlo uzbudljiva. Pred početak pandemije otpočela je vezu sa Branislavom Vučelićem, postala je tetka mališana Relje i Višnje i započela privatan biznis.

Ali, prelepo tv lice ne krije da je iza nje težak period uzrokovan očekivanima i pritiscima okoline zbog toga što se nije ostvarila kao majka.

"Tri godine je trajalo moje raspadanje do najsitnijih komadića. Sve me je bolelo što nisam bila nešto što su drugi od mene očekivali, domaćica i majka. Stalno sam sebi postavljala pitanja šta je sa predivnim relacijama koje sam stekla, fantastičnom karijerom i iznova dolazila do zaključka da se oni ne računaju ako do nekih godina nisam završila fakultet, našla stalan posao, udala se i dobila dete. Sve to me je veoma pogađalo. Očekivanja su dolazila sa svih strana. Vidite ih i u očma roditelja koji, budući da ste im rekli da vas više ne pitaju kada će beba, ne žele ništa da vam kažu, ali vi ih poznajete i znate da njihov izraz lica govori" Hoće li? U tom momentu se raspadneš. Svako od nas ima pravo vreme za karijeru, udaju, roditeljstvo", priča Marija i dodaje kako zna svoje želje, ali ne govori ih javno i na svu sreću, svi su prestali da joj postavljaju slična pitanja.

Marija Kilibarda
foto: ATA Images / Antonio Ahel

U borbi sa sobom pomogle su joj psihoterapije.

"Na seansama se raspadneš i ponovo gradiš, nije to lako,m ali onda sa svim tim iskustvima, otvorenim umom i srcem kreneš da praviš dobre temelje. MIslim da život mora da nas polupa da bismo počel ida se bavimo sa samospoznajo. Važno je da naučimo da tražimo pomoć u kakvoj god da smo situaciji. Živimo brzo, svi imaju mnogo sadržaja i nekada i najbliža osoba ne stigne da nas oseti od svojih problema. Baš zato treba da naučimo da kažemo. Loše mi je, poslušaj me! Ranije nisam imala običaj da se jadam. Razmazila sam sve ok osebe, tako što sam rešavala njihove jade".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs