Ženio se tri puta

VLASTU VELISAVLJEVIĆA PRVA ŽENA OSTAVILA DOK JE BIO NA GOLOM OTOKU: Čekala me je, ali to se ne oprašta!

Naš čuveni glumac preminuo je od posledica korona virusa u 95. godini

Vip priča
10:08h Autor:
VLASTU VELISAVLJEVIĆA PRVA ŽENA OSTAVILA DOK JE BIO NA GOLOM OTOKU: Čekala me je, ali to se ne oprašta!
Foto: Kurir/Damir Dervišagić

Danas nas je napustio naš čuveni glumac Vlasta Velisavljević. Izgubio je bitku sa korona virusom u 95. godini.

Ženio se tri puta, a bio je i zatvorenik na Golom otoku davne 1950. godine pune tri godine. Boravak u logoru uticao je na njegov brak sa prvom suprugom, koja ga je tada i ostavila, o čemu je govorio 2016. godine u intervjuu za Newsweek.

"Bio sam u grupi zatvorenika koja nije ispaštala kao one prethodne, koje su uhapšene prvih meseci nakon Rezolucije Informbiroa 1948. Ali ne bih o tome dalje govorio. Teško je, znate… Na moju su ženu tih godina vršili pritisak da me se odrekne. I odrekla me se. Ali me je i čekala, misleći da ću razumeti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali. Kako da nastavimo? To ne može. Ako vas neko u najtežem trenutku izda, ako vas se odrekne, onda ne vredi, gotovo je! Nisam hteo da joj oprostim.

Vlasta nije imao razumevanja za tadašnju suprugu, čak ni za teške okolnosti zbog kojih je bila prisiljena da ga ostavi, što je otkrio u istom intervjuu:

"Ranko Petković je umro, njegova žena nije htela da ga se odrekne i odmah su je s malim detetom izbacili iz stana. Ali je izdržala. U Mostaru sam kasnije upoznao gospođu koja je bila šef krojačnice tamošnjeg pozorišta i koja, uprkos svemu, takođe nije htela da se odrekne muža golootočanina. Hoću da kažem da se moglo, ali…", rekao je tada Vlasta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs