ISPROBAJTE

VEŽBE KOJE ĆE PROČISTITI I OSNAŽITI VAŠA PLUĆA MAKSIMALNO: Veoma efikasne i jednostavno se rade!

Svaki put kada udahnemo, naša pluća naporno rade kako bi naše telo ispunila kiseonikom.

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Shutterstock

Pluća se smatraju najvećim telesnim organima. Ona su odgovorna za snabdevanje krvi kiseonikom i filtriranje ugljen-dioksida iz krvi. Njihova spužvasta struktura omogućava ima da asporbuju štetne elemente iz svoje okoline. Najčešći problemi sa plućima javljaju se usled izloženosti zagađenom vazduhu. Danas vam predstavljamo lagane vežbe disanja koje mogu vašim plućima omogućiti da budu zdrava i čista.

STOMAČNA VEŽBA DISANJA

Ova vežba se izvodi u ležećem položaju, ravno na leđima. Po želji ispod kolena i vrata (ili samo vrata) možete da stavite manji jastuk. Vežbu je potrebno raditi u kontinuitetu 5 minuta, a sva njena suština je u ravnomernom dubokom disanju.

VEŽBA ZUJANJA PČELE – BRAMARI PRANAYAMA

Tokom ove vežbe bi trebalo da ispuštate dug zvuk zujanja poput onog koji prave pčele, dok izbacujete vazduh iz pluća. Takođe potrebno je da se mišići vašeg stomaka povuku maksimalno ka unutra.

KINESKA VEŽBA DISANJA

Ova vežba disanja uključuje kratke inhalacije bez disanja kroz nos. Ova vežba na neverovatnom nivou opušta duh i telo, pružajući vašem metabolizmu neophodan kiseonik u ogromnoj količini.

VEŽBA IZBACIVANJA VAZDUHA

Ova vežba je vrlo jednostavna za izvođenje a istovremeno vrlo delotvorna za pročišćenje pluća. Potrebno je samo da stanete u uspravan položaj i da se savijete u struku na dole. Pri izvođenju je potrebno da sav vazduh maksimalno izbacite iz pluća.

VEŽBA ISTEZANJA PO STRANI

Pri izvođenju ove vežbe potrebno je da stojite uspravno sa blago razmaknutim nogama. Sa jednom rukom na boku a sa drugom koja je u vazduhu potrebno je naizmenično da udišete dok se izvijate u jednu stranu, i izdišete dok menjate položaj, odnosno ruke. Pri udahu treba da zadržite vazduh oko 20 sekundi.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...