Ostanite fit uz vežbe i KETO dijetu

Svaka vrsta fizičke aktivnosti pomoćiće u dobijanju bržih efekata keto ili nekog dugačijeg načina ishrane

Lepi & Zdravi
Autor:
Ostanite fit uz vežbe i KETO dijetu
Foto: Promo

U neka ranija vremena se govorilo da su za dobar izgled žene najvažniji lepa frizura i kvalitetne cipele. O samoj figuri se nije toliko pričalo kao danas, iako se uvek cenilo da dama bude „fit“. Sa novim uslovima života u poslednjih godinu dana, online poslovanje i školovanje postala je naša nova realnost, a sa njom se smanjila i naša mogućnost kretanja. Zato su dame počele da se interesuju za nove načine održavanja težine, pa su se mnoge opredelile za kombinaciju fizičkih vežbi i KETO dijete. Promene koje su nastupile u izgledu i raspoloženju žena, primetila je i jača polovina, te su muškarci shvatili da i oni mogu da, uz ketogenu dijetu i malo više fizičke aktivnosti, smanje svoju težinu i ponovo budu fit, kao nekada.

Najbolje vežbe uz Keto ishranu

Svaka vrsta fizičke aktivnosti pomoćiće u dobijanju bržih efekata keto ili nekog dugačijeg načina ishrane. S obzirom da kreće lepo vreme, brzo hodanje, trčanje, vožnja biciklom, joga ili pilates u prirodi, su samo nekoliko primera fizičkih aktivnosti koje mogu biti posebno korisne za keto.

Različite vrste ketogene dijete

Standardna ketogena dijeta (SKD): Ovo je dijeta sa vrlo malo ugljenih hidrata, umerenim unosom proteina i visokim sadržajem masti. Tipično sadrži 70% masti, 20% proteina i samo 10% ugljenih hidrata.

Ketogena dijeta sa visokim sadržajem proteina: Ovo je slično standardnoj ketogenoj ishrani, ali uključuje više proteina. Odnos je često 60% masti, 35% proteina i 5% ugljenih hidrata.

Ciklična ketogena dijeta (CKD): Ova dijeta uključuje periode unosa veće količine ugljenih hidrata, kao što su 5 ketogenih dana, a zatim 2 dana sa visokim sadržajem ugljenih hidrata.

Ciljana ketogena dijeta (TKD): Ova dijeta vam omogućava dodavanje ugljenih hidrata ukoliko se spremate za „jače“ treninge.

Međutim, samo su standardne i visokoproteinske ketogene dijete opsežno proučavane. Ciklična ili ciljana ketogena dijeta su naprednije metode i prvenstveno ih koriste bilderi ili sportisti.

Vitalia
foto: Promo

Benefiti KETO dijete

Nije svaka dijeta dobra za svakoga, ali za KETO dijetu je dokazano da pogoduje svima, jer ne samo da pospešuje gubitak viška kilograma, ona dovodi do poboljšanja opšteg stanja organizma: smanjuje krvni pritisak, smanjuje nivo šećera u krvi, poboljšava raspoloženje i kvalitet sna, usporava starenje i podiže nivo energije. Zato mogu da je sprovode i osobe obolele od dijabetesa, ljudi koji imaju povišen ili visok krvni pritisak i drugi koji žele da poboljšaju opšte zdravstveno stanje.

Unikatni Keto proizvodi u Srbiji

Mnogi proizvođači prehrambenih proizvoda se trude da izađu u susret svima koji žele da se hrane zdravije i pravilnije, ali nije bilo lako pronaći proizvode koji pogoduju KETO režimu ishrane. Međutim, ukoliko uđete u bolje snabdevene hipermarkete, naići ćete na novu, jedinstvenu liniju KETO proizvoda kompanije Vitalia: Keto musli, Keto krekeri i Keto truffles. Ova kompanija je već prepoznata kao regionalni lider u domenu zdrave hrane, a sada nam nude unikatne proizvode koji će nam olakšati svakodnevnicu na KETO režimu ishrane.

Vitalia
foto: Promo

Ova nova linija proizvoda je i zdrava i ukusna, jer su svi proizvodi vrhunskog kvaliteta i jedinstvenog sastava, a pomoći će vam da na kvalitetan način upotpunite svoju KETO dijetu.

Keto muesli je uvek dobra opcija za brz, a kvalitetan obrok. Specifičan je po visokom sadržaju masti i niskom nivou ugljenih hidrata, bogatstvu proteina i vlakana, a dolazi u tri ukusa: kombinacija jezgrastog voća i cimeta, kokosa i kakaa, te čokolade, jezgrastog voća i semenki. Uvek ga možete konzumirati za doručak ili čak i večeru sa grčkim jogurtom. Sipajte u šolju 3-4 kašike grčkog jogurta, 3 kašike KETO mueslija, promešajte i vaš zdrav a ukusni obrok je gotov.

Ukoliko vam je potrebna neka užina ili vam samo salata za ručak nije dovoljna, uzmite Keto krekere, koji su napravljeni od šest vrsta semena superhrane, a obogaćeni su proteinima graška i aromom origana. Ovi slani krekeri imaju malo masti i ne sadrže ugljene hidrate, pa su stoga idealno rešenje za sve na KETO dijeti.

A ako vam „padne šećer“ ili jednostavno osetite neopisivu želju za slatkim, slobodno posegnite za Keto truffles, jer je ovo zdrav i ukusni slatkiš. Napravljen je od kvalitetne tamne čokolade, kikiriki putera i hrskavih oraha, te predstavlja neodoljiv i bezbedan slatki zalogaj ili završetak obroka.

Zato obratite pažnju na Vitalia KETO liniju sledeći put kada pođete u bolje snabdevene hipermarkete. Pomozite sebi da ostanete zdravi i fit.

Vitalia
foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs