otkrila tajnu savršenog izgleda

Saveti Gvinet Paltrou (48) za ispunjen i zdrav život: Poštuje pravila povremenog posta, u jednu namirnicu se kune!

Gvinet Paltrou pronašla je način za održavanje vitke li linije i pozitivnog stanja uma. Od jutra do mraka, prati režim koji joj mami osmeh na lice i zbog kojeg sa 48 godina izgleda tako dobro!

Lepi & Zdravi
Autor:
Saveti Gvinet Paltrou (48) za ispunjen i zdrav život: Poštuje pravila povremenog posta, u jednu namirnicu se kune!
Gvinet Paltrou, Foto: Profimedia

Životna misija glumice Gvinet Paltrou je da pronađe načine za srećan i ispunjen život, najbolje kozmetičke preparate i da nauči da kuv, organsku hranu koja je dobra za telo. Preduzetnica, koja putem platforme Goop već godinama poziva fanove da joj se pridruže na holističkom putovanju isprepletenom modernom tehnologijom i kozmetikom, otkrila je za časopis Mari Kler svoje tajne za život sa što manje stresa.

Dobar početak dana

Gvinet smatra da je za srećan život neverovatno važno kako započinjemo dan. Pre se budila u 6.30, a sada dozvoljava da se telo probudi samo od sebe pa iz kreveta ustaje oko 7.30 ili 8 ujutru, što joj savršeno odgovara.

Mini spa tretman

Kako bi u pozitivnom raspoloženju krenula u radni dan, Gvinet se ujutro tušira gelom s opuštajućim mirisom, a zatim "odrađuje" mali spa tretman s kremicama i uljima koje neguju kožu i mame osmeh na lice.

Kune se u celer

Za vitku figuru i dobar metabolizam, ništa nije bolje od ceđenog soka celera, smatra Gvinet.

"Nedavno sam u ishranu uvela jutarnji sok od celera. Bilo je dosta naslova u medijima o štetnosti ispijanjanja tog napitka, ali ja u to ne verujem To je samo celer! Jedan od doktora s kojim redovito sarađujem složio se da je to fantastična stvar. Zato ujutro pijem ogromnu čašu soka od celera pa krećem na transcendentalnul meditaciju koja traje dvadeset minuta. Nakon meditacije pijem kagu i proveravam elektronsku poštu", otkriva glumica.

Svakodnevna vežba

Gvinet ima taj luksuz da se kancelarije njene kompanije otvaraju tek oko podneva pa se u 10 ujutru može "baciti" na ozbiljnu fiskulturu. Voli šetnje po uzbrdicama i vežbe snage, a kod kuće redovno vežba uz video treninge Trejsi Anderson ali i odlazi na časove kod Tarin Tumei.

Povremeni post za holivudsku figuru

Gvinet pokušava svaki dan da poštuje pravila slavnog povremenog posta koji nalaže osam sati u komadu bez hrane. Drži ga se do ručka, a zatim jede lagani obrok ili ispija zeleni smuti. Nakon posla jede večeru koja joj je najdraži obrok u danu jer tada voli da priušti sebi nešto baš ukusno.

Štreberka u krevetu

"Pokušavam već u 21 sat da budem u krevetu, koliko god štreberski to zvučalo", govori Gvinet. "Moja deca su tinejdžeri, imaju 14 i 16 godina pa ih ne moram uspavljivati. Odlazim u krevet i na Netfliksu gledam neki španski krimić. Totalno sam se navukla na njih", otkriva glumica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs