isprobajte obavezno

Slovenska masaža abdomena vraća sve organe i sisteme u normalu: Tehnika iz stare Rusije!

Zbog oštećenja koštano-mišićnog sistema, koji je često pogođen nepravilnim držanjem, stresom, nedovoljnim kretanjem, zapaljenjima i stresom, stanje ligamenata se pogoršava, što automatski utiče na pomeranje organa unutar tela i njihovo smeštanje u nepravilan položaj

Lepi & Zdravi
Autor:
Slovenska masaža abdomena vraća sve organe i sisteme u normalu: Tehnika iz stare Rusije!
Foto: Shutterstock

Tehnika dubinske stimulacije organa pokretima ruke, pod nazivom slovenska masaža, zasniva se na delovanju na vezivna tkiva koja se nalaze oko organa. Ovaj tip masaže koristio se još u staroj Rusiji i podrazumeva masiranje stomaka kroz pritisak, vibracije, stimulaciju i gnječenje.

Narodni lekari odavno su shvatila da duboka stimulacija abdomena obnavlja zdravlje i poboljšava funkcije svih organa i sistema. Efekat slovenske masaže deluje na i na čovekovu radnu sposobnost, generalno zdravlje i psiho-emocionalno stanje. Njena glavna svrha jeste da rad svakog organa i tkiva dovede u normalno stanje.

Stanje ligamenata, koji se vezuju za kosti, takođe utiče na zdravlje unutrašnjih organa. Zbog oštećenja koštano-mišićnog sistema, koji je često pogođen nepravilnim držanjem, stresom, nedovoljnim kretanjem, zapaljenjima i stresom, stanje ligamenata se pogoršava, što automatski utiče na pomeranje organa unutar tela i njihovo smeštanje u nepravilan položaj.

Dalje, nepravilan položaj utiče na smetnje u krvotoku i polako dolazi do disfunkcija organa. Organi koji su u nepravilnom položaju utiču na slabljenje nervnih vlakana, pa dolazi do kontrakcija u mišićima, a zatim i do slabije zasićenosti kiseonikom, loše apsorpcije nutrijenata, zakrčenja u venama i limfnom sistemu, nemogućnosti da se izbace toksini i otpadne materije...

5 zlatnih vežbi za zatezanje celog tela: Samo za one koji sede po ceo dan! (FOTO)

foto: Shutterstock

U staroj Rusiji verovalo se da slovenska masaža može da vrati organe u njihov pravilan položaj. Kiropratkičar opušta napete ligamente i polako sve vraća na svoje mesto.

Slovenska masaža može da pomogne da se sve vrati u normalu, a ovo su njeni najveći benefiti:

  • vraćanje organa u pravilan položaj;
  • opuštanje mišića i ligamenata u predelu abdomena;
  • normalizacija kiseonika i apsorpcije ključnih elemenata u organe i tkiva;
  • eliminacija limfnih i venskih začepljenja;
  • vraćanje čitavog organizma u normalno "radno" stanje.

Postoje dva načina izvođenja

  • Tenika spiralne masaže

Lezite na leđa. Počnite da pravite male kružne pokrete u smeru kazaljke na satu, od samog kraja grudne kosti. Zatim pređite na velike krugove koji treba da započnu od kraja grudne kosti preko leve strane abdomena, zatim do pubične kosti i desne strane, pa se završavaju opet na kraju grudne kosti. Pokreti se izvode uz pomoć dva prsta. Ponovite 7-8 puta, i sa svakim sledećim krugom vratite se i počnite novi krug po dva prsta niže od kraja grudne kosti. Poslednji krug trebalo bi da se završi kod pupka.

Potpuni oporavak kičme, držanja i kilaže za dve nedelje: Metod dr Hitošija je s razlogom popularan širom sveta!

foto: Shutterstock

Radi se mali pa veliki krug, i tako naizmenično. Tokom izvođenja masaže koristite pritisak koliko možete da podnesete. Pritisak se s vremenom sve lakše podnosi, a što je jači pritisak, to je bolja stimulacija organa i jači efekat.

  • Masaža "Zvezda organa"

Stimulacija se ovde izvodi prema specifičnoj šemi. Pokreti bi trebalo da budu dublji, a započinje se od pupka. Od pupka se ide ka tački u kojoj se završava grudna kost, i ponovi se gore-dole od pupka do grudne kosti do 10 puta, zatim se prelazi na sledeću zonu - od grudne kosti do slezine. Napravite deset polukružnih pokreta, pa pređite na stimulaciju poteza od slezine do jetre, a zatim od jetre do pubične zone. Za sve tačke radite po 10 ponavljanja, održavajući pritisak.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs