opustite se!

Da biste sačuvali sebe: Ovih 5 stvari radite svaki dan!

Evo načina da eliminišete svakodnevnu tenziju

Lepi & Zdravi
Autor:
Da biste sačuvali sebe: Ovih 5 stvari radite svaki dan!
Foto: Shutterstock

Stres je uzrok mnogih bolesti, a kako biste sačuvali sebe i zdrav razum, priuštite sebi trenutke opuštanja uz šoljicu omiljene sveže mlevene kafe koji će delovati blagotvorno na celokupan organizam.

Evo pet načina da častite svoj um i telo i ipak uživate u svakodnevnoj rutini ubrzanog načina života:

1. Najzabavnije je provesti popodne u druženju sa bliskim ljudima, a kad ga začinite šoljicom jake domaće sveže mlevene kafe, i vaš mozak će se opustiti i bićete odličan sagovornik čak i posle napornog dana na poslu. Ukoliko je to, šoljica domaće Grand kafe, užitak je zagarantovan.

2. Da biste sačuvali sebe i nekako se zaštitili od raznih stresnih situacija, naoružajte se strpljenjem i pronađite neku aktivnost koja vas opušta i čini da makar na sat-dva zaboravite na sve i opustite mozak. Da li će to biti dobar film uz topli pokrivač i šolju sveže mlevene kafe, ili šetnja po prirodi koja će učiniti da vam se misli razbistre, a čitavo telo opusti, izaberite sami...

3. Imati nekoga pored koga se budite svakog jutra neizmerno mnogo znači. Upravo to jutro sa partnerom u toplom porodičnom domu može biti savršeni beg od realnosti i idealan trenutak da se podsetite koliko ste zapravo srećni što imate jedno drugo. Partnerova podrška veoma je bitna kako biste se osećali jakom i sposobnom da se nosite sa problemima na poslu, sa roditeljima...

Trenutak je ono što imate, učinite ga što opuštenijim za oboje.

4. Kada ostanete same i u žurbi oko sređivanja za posao, društvo vam tokom tih trenutaka uvek može praviti šoljica puna zadovoljstva koje pruža sveže mlevena kafa. Posvetite te minute samo sebi, razmišljajte o lepim stvarima i osetite svu čaroliju koju može da pruži miris, savršena pena i bogat ukus sveže mlevene kafe... Makar i nekoliko minuta posvećenih čistom uživanju izmamiće vam osmeh na licu, kojim ćete privući pozitivne stvari u svoj život. A pozitivne misli očistiće vaš um i sačuvati zdravlje!

foto: Shutterstock

5. Iako živimo u eri tehnologije i društvenih mreža, momenti čitanja knjige u tišini i samoći i dalje su neprocenjiv luksuz. Uz knjigu, zakuvajte šoljicu tople, jake domaće kafe, sipajte je u svoju omiljenu šoljicu i udobno se zavalite u fotelju i nahranite um uz redove svog omiljenog pisca.

Sačuvajte sebe od svakodnevnog stresa i prebrzog tempa života koji nam nameće društvo u kome živimo. Zdrav razum i bistar um potreban vam je u svakoj životnoj situaciji, a vreme koje posvetite sebi višestruko će vam se isplatiti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs