OBAVEZNO Pročitajte

Ništa lepše od blistavog osmeha: 7 sjajnih načina za prirodno i brzo izbeljivanje zuba!

Oduševićete se rezultatima!

Lepi & Zdravi
17:28h Autor:
Ništa lepše od blistavog osmeha: 7 sjajnih načina za prirodno i brzo izbeljivanje zuba!
Foto: Profimedia

Da biste izbegli promenu boje zuba, dobro bi bilo da ostavite (ili smanjite) pušenje, kao i hranu i piće koje doprinose problemu. Da bi se dodatno smanjila verovatnoća da vam zubi požute, trebalo bi da praktikujete dobru oralnu higijenu i da posetite svog stomatologa barem jednom godišnje!

Aktivni ugalj

Aktivni ugalj sadrži čestice koje izbeljuju zube i balansiraju pH vrednost u ustima. Pored toga, on još sprečava loš zadah, probleme sa desnima i karijesom. Pre korišćenja bi trebalo da znate da aktivni ugalj može napraviti mrlje na odeći, stoga ga koristite pažljivo.

Aktivni ugalj: Moćno sredstvo koje briše nagomilane otrove i toksine iz organizma! Evo kako se pravilno koristi!

foto: Profimedia

Kako biste izbelili zube, umočite četkicu za zube u proizvod i regularno perite.

Dobro promućkajte u ustima i ispljunite sve moguće ostatke proizvoda. Ponovite pranje zuba aktivnim ugljem 2-3 puta tokom nedelje.

Jabukovo sirće

Kao što je poznato, jabukovo sirće je nusprodukt fermentacije jabuka i puno je esencijalnih minerala, kao i zdravih enzima. Ukoliko ga koristite za izbeljivanje zuba, ovaj sastojak ne samo što pomaže u uklanjanju fleka sa zuba, on uništava i bakterije u ustima koje uzrokuju loš zadah.

Sve što bi trebalo da uradite je da pomešate pola kašike jabukovog sirćeta sa jednom šoljom vode i svakog jutra ispirate usta ovom tečnošću.

Napomena: Pošto sirće može da ošteti zubnu gleđ, obavezno ga mešajte sa vodom i nakon ispiranja operite zube.

Pre nego što počnete da koristite jabukovo sirće, evo šta bi trebalo da znate:

1. Pre upotrebe protresite bocu u kojoj se nalazi jer se hranljive materije obično nalaze na dnu. 2. Obavezno spomenutu količinu sirća promešajte sa vodom pre upotrebe. 3. Tretman koristite jednom dnevno, dovoljno je.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje se pokazalo kao efikasan način za uklanjanje plaka, kamenca i bakterija iz usne duplje. Takođe se pokazalo da je efikasno i u smanjenju gingivitisa. Da biste postigli najbolje rezultate, promuljajte 1 ili 2 kašičice kokosovog ulja u ustima najmanje 10 minuta pre pranja. Za one koji nisu ljubitelji kokosovog ulja, isto su efikasno i susamovo ulje i suncokretovo ulje.

Voće sa puno vode

Konzumiranje voća koje sadrži visok procenat vode kao što su pomorandže, grožđe i lubenica, na primer, može pomoći da se ispere plak, čestice hrane i bakterije koje često dovode do žutenja i drugih vrsta obezbojenja zuba.

Šta sve lubenica radi ljudskom telu: Mnogo više od čistača bešike!

foto: Shutterstock

Kore od voća (limuna, narandži, banana)

Iako može zvučati neobično, kore od limuna, narandža ili banana mogu da vam pomogne da osvetlite vaš osmeh. Kore od ovih plodova sadrže d-limonen, koji je jedinjenje koje se koristi za lečenje niza zdravstvenih problema kao što su rak i bronhitis, na primer.

Međutim, kore ovih voćki se koristi i za beljenje zuba. Za najbolje rezultate, utrljajte kore ovih voćki na zube najmanje 2 minuta. Nakon što završite, pazite da dobro isprate usta vodom da se ne bi oštetila gleđ.

Povrće

Slično kao i voće, konzumiranje hrskavog povrća kao što je celer ili sirova šargarepa može biti odličan način za uklanjanje plaka i bakterija koje svojim gomilanjem uzrokuju mrlje i diskoloraciju.

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs