PREPORUKA

Aktivni ugalj: Moćno sredstvo koje briše nagomilane otrove i toksine iz organizma! Evo kako se pravilno koristi!

Aktivni ugalj bi trebalo svi da imaju u svojoj kućnoj apoteci jer može da spase život!

Lepi & Zdravi
Autor:
Aktivni ugalj: Moćno sredstvo koje briše nagomilane otrove i toksine iz organizma! Evo kako se pravilno koristi!
Foto: Profimedia

Kao jedan od najboljih alternativnih lekova koji su danas dostupni, aktivni ugalj pomaže kod mnogobrojnih problema. Od eliminisanja toksina iz organizma, do izbeljivanja zuba, aktivni ugalj ima brojne upotrebe u svakodnevnom životu.

Jednom od njegovih najboljih uloga se smatra sprečavanje trovanja organizma. U nastavku teksta pročitajte još neke od njegovih moćnih uloga i način na koji se aktivni ugalj pravilno koristi:

Kako aktivni ugalj funkcioniše i kako se koristi?

Aktivni ugalj je zadužen za "skupljanje" toksina po organizmu. Iako aktivni ugalj sam po sebi NE upija toksine u telu, on aktivira proces apsorpcije. Treba napomenuti da aktivni ugalj nije namenjen za kontinuiranu upotrebu.

Najbolji način za korišćenje je najmanje 2 sata pre drugih lekova. Koristite ga na sledeći način: biće vam potrebna 1 kašičica aktivnog uglja u prahu, pomešana sa čašom vode. Dobro promešajte i popijte. Nastavite sa korišćenjem na ovaj način, ali nemojte ga piti više od 2 puta u toku dana.

Za šta se koristi?

Pacijenti koji koriste aktivni ugalj bi trebalo da konzumiraju od 12 do 16 čaša vode dnevno. U suprotnom, aktivni ugalj može izazvati dehidrataciju u organizmu i neće pravilno izbaciti toksine.

Za ovo se najbolje koristi aktivni ugalj:

1. Izbeljivanje zuba

Aktivni ugalj sadrži čestice koje izbeljuju zube i balansiraju pH vrednost u ustima. Pored toga, on još sprečava loš zadah, probleme sa desnima i karijesom. Pre korišćenja bi trebalo da znate da aktivni ugalj može napraviti mrlje na odeći, stoga ga koristite pažljivo.

Pranje zuba pomaže u prevenciji Alchajmerove bolesti?

foto: Profimedia

Kako biste izbelili zube, umočite četkicu za zube u proizvod i regularno perite.

Dobro promućkajte u ustima i ispljunite sve moguće ostatke proizvoda. Ponovite pranje zuba aktivnim ugljem 2-3 puta tokom nedelje.

Pomaže kod naduvenosti

Aktivni ugalj je odličan za prevenciju gasova i nadutosti. Biće vam potrebno 500 miligrama aktivnog uglja sat vremena pre jela. Popijte čašu vode i sačekajte da proizvod odradi sve šta treba.

Filitrira vodu

Aktivni ugalj može da eliminiše bilo koju vrstu pesticida i hemikalija iz toksične vode. Jedna studija o aktivnom uglju je pokazala da je ovaj proivod odličan za otklanjanje fluorida iz vode. To svojstvo utiče na bolji kvalitet zuba, bubrega, zglobova i zdravlja jetre.

Čuva celokupno zdravlje organizma

Aktivni ugalj se koristi u brojnim slučajevima, a jedan od najboljih je održavanje kože vitalnom i prozračnom. Uspešno smiruje u ujede insekata, akne, osip, itd. Aktivni ugalj može da smanji bol u zglobovima i da poboljša performanse mozga.

U slučaju problema sa aknama, kombinujte jednu kapsulu aktivnog uglja sa 2 kašičice gela od aloe vere, i nanesite na lice. Čim se osuši, isperite lice vodom.

Čisti digestivni trakt

Za najbolje čišćenje digestivog trakta, uzmite 10 grama aktivnog uglja sat i po vremena pre obroka. Ponovite to 2 dana. Potrudite se da u ishranu ubacite što više svežeg voća i povrća i ne zaboravite da unosite dovoljno tečnosti.

Smanjuje loš holesterol

Prema brojnim studijama, aktivni ugalj je odličan kod održavanja nivoa dobrog holesterola, i za 41% smanjuje loš (LDL) holesterol.

Koje su nuspojave korišćenja aktivnog uglja?

Aktivni ugalj nema mnogo kontraefekata: međutim, treba obratiti pažnju ako imate problema sa digestivnim traktom. Kao što smo već pomenuli, aktivni ugalj može dovesti do dehidratacije, što usporava varenje, zato bi trebalo da unosite što više vode tokom konzumiranja ovog proizvoda.

Dakle, konzumirajte aktivni ugalj minimum sat i po, ili 2 sata pre obroka!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs