Ovo niste znali

Koliko seksa je potrebno za sreću: Jednom nedeljno je loša računica!

Istraživanja su pokazala da jednom nedeljno praktikovanje seksa stvarno nije dovoljno, dva do tri puta je prava mera
Ljubav i zavođenje
13:44h Autor:
Koliko seksa je potrebno za sreću: Jednom nedeljno je loša računica!
Foto: Shutterstock

Da li ste se ikada zapitali koliko nam je seksa dovoljno u braku ili vezi da bismo bili srećni? Da li je bitan kvantitet ili kvalitet? Nakon što od holivudskih parova stižu informacije o prevarama koje su posledica premalo seksa u braku, stigla su i brojna istraživanja koja su se bavila ovim "problemom".

Naime, nekoliko istraživanja je pokazalo kako je seks jednom nedeljno dovoljan za sreću parova. Ali čini se kako su sada poljuljani temelji tih istraživanja. Jedna onlajn dejting stranica je ispitala svoje korisnike o tome koliko je seksa nedeljno potrebno za njihovu sreću.

Rezultati su pokazali da je za dobru vezu potrebno nekoliko puta nedeljno da imate odnose sa partnerom. Istraživanje je sprovedeno na nešto više od 600 korisnika, a i muškarci i žene složili su se kako jednom nedeljno nije dovoljno.

Šesdesetpet posto pripadnica lepšeg pola i 69 posto muškaraca izjavilo je kako bi voleli da vode ljubav nekoliko puta nedeljno u svojoj vezi, ali jedno globalno istraživanje je otkrilo kako u proseku ljudi vode ljubav jednom do dva puta nedeljno.

Iako ne postoji savršena kvota za srećnu vezu, čini se kako i muškarci i žene trebaju što više akcije u svojim spavaćim sobama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs