Životna priča

Bila je seks simbol SFRJ 80-tih, pobegla od nasilnog muža iz Amerike: Turbulentan život Marine Perazić! (FOTO)

Marina Perazić je pop pevačica koja je jedan od začetnika elektronske muzike u bivšoj SFRJ. Važila je i za seks simbol jugoslavenske scene osamdesetih godina.

Vip roditelji
09:45h Autor:
Bila je seks simbol SFRJ 80-tih, pobegla od nasilnog muža iz Amerike: Turbulentan život Marine Perazić! (FOTO)
Marina Perazić, Foto: Printscreen Youtube / marinaperazicTV

Rođena je 29. maja 1958. godine u Rijeci. Pevačicin čukundeda je Stjepan Mitrov Ljubiša, poznati srpski književnik i političar koji je živeo od 1824.-1878. godine. Mnoge ulice u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj nose njegovo ime. Marinina majka je bila stroga i brižna jer je veoma rano ostala bez roditelja, piše Biografija.org.

Iako je bila odličan đak i nije morala da polaže maturu, pevačica nije smela da ostaje napolju do kasno. Marinini roditelji su se razveli kada je imala šest godina i otac joj nije poklanjao pažnju jer je smatrao da je sa majkom zbrinuta. Ona ga je idealizovala što se, kasnije, loše odrazilo na njene ljubavne veze. Marina je želela da studira psihologiju u Beogradu, ali majka ju je nagovorila da upiše Građevinski fakultet i da ostane u Rijeci. Studije je završila u roku i jedna je od retkih pevačica koja se može pohvaliti visokim obrazovanjem. Majka joj je odmah našla posao u struci, ali Marina se odlučila za muziku.

Bila je član hora „Jeka primorja“ i multimedijalne grupe Sigma Tau. Na drugoj godini fakulteta je upoznala klavijaturistu Davora Tolju sa kim je 1982. godine osnovala pop duet „Denis & Denis“.

Prvi nastup su imali u riječkoj Dvorani mladosti i brzo su skrenuli pažnju na sebe. Za njihov uspeh najzaslužniji su bili efektni demo snimci i Marinin seksepilan vokal i izgled. 1984. godine Marina je otpevala pesme koje su se našle na njihovom prvom albumu čiji je naziv „Čuvaj se“.

Životna priča naše novinarke: Čovek mora da iživi nesreću, da bi mogao da se raduje sreći! (FOTO)

Njemu su prethodili singlovi „Program tvog kompjutera“ i „Noć“ koje je izdala produkcijska kuća Jugoton. Na albumu su se, osim naslovne i pomenutih, našle numere: „Tek je sedam sati“, „Dvadeset i osam minuta do pet“, „Telefon“, „Ti i ja“, „Doba noćnih kiša“, „Sačuvaj nešto“, „Dio refrena“. Sarađivali su saMasimom Savićem, Zoranom Prodanovićem, Edijem Kraljićem i Andrejem Bašom. Publika se u početku snebivala na Marinine smele uzdahe, ali vrlo brzo je grupa osvojila brojne nagrade i našli su se na samom vrhu muzičke scene. Časopis „Rock“ je album „Čuvaj se“ proglasio najboljim u ovoj godini. Usledila su gostovanja u televizijskim emisijama i nastupi.

1985. godine je Davor otišao u vojsku, ali su uspeli da snime drugu ploču. Sve pesme su se izdvojile kao hitovi, a njihovi nazivi su: „Ja sam lažljiva“, „Voli me još ovu noć“, „Gluhi telefoni“, „Himna kompjutera“, „Soba 23″, Mala noćna zadovoljstva“. Tekstopisci su bili: Alka Vuica, Domenika Vanić i Mladen Popović.

Životna priča Sonje Vukićević: Balerina koja je opčinila celu Jugoslaviju! (FOTO)

Za pesmu „Soba 23“ su uradili spot u kome se Marina i Edo Kraljić, Davorev brat koji ga je menjao, ljube u hotelskoj sobi na satenskoj posteljini. Ipak, časopis „Rock“ je spot za pesmu „Ja sam lažljiva“ proglasio najboljim, a Marinu za najseksepilniju i najpopularniju pevačicu. Iako su snimljene pre više od dve decenije, i jedna i druga numera imaju preko dva miliona pregleda na You tube-u. Iste godine su počeli da nastupaju u proširenom sastavu sa Edijem Kraljićem. Učestvovali su na MESAM-u sa numerom „Oaza snova“ koja je bila veoma zapažena. Marina je i ovde dobila nagradu za pevačicu godine.

Životna priča fatalne Beograđanke - Elene Karaman-Karić: Volela 3 muškarca, porodična tragedija je zauvek promenila! (FOTO)

Pojavili su na stadionu u Splitu i na Jugoviziji gde su izveli pesmu „Braća Grim i Andersen“ sa kojom su osvojili treće mesto. Ipak, trio nije dugo potrajao jer je u septembru 1986. godine Marina napustila grupu i započela samostalnu karijeru.

Sa Davorem je bila u kratkoj vezi, ali svako je rešio da ode na svoju stranu. Davor i Edi su snimili još jedan album u rok fazonu i 1988. godine su se rastali. 1987. godine Marina je za Jugoton izdala svoj prvi solo album na kome su se našle numere: „Kolačići“, „Maline i kupine“,“Pogledaj, sve zvijezde padaju“, „Ruke gore“, „Rođena sam ponovo“, „U ritmu me okreni“, „Opasno letim sa tobom“, „Htela bih da umrem al’ neću bez tebe“, „Čaša u tvojim rukama“, „Navikla“. Producent je bio Mato Došen, a tekstopisci Alka Vuica i Marina Tucaković. Najveći hit su „Kolačići“, pesma koju je uradio Kiki Lesendrić.

Životna priča Monike Seleš: To što sam njega izgubila boli me više nego rana od noža! (FOTO)

Marina je bila nezadovoljna jer je Mato Došen bio više zainteresovan za nju nego za pesme i često su je noću zvali nepoznati muškarci dahtavši u slušalicu. To je doprinelo da 1988. godine ode u Njujork i počne da živi u vanbračnoj zajednici sa Ivanom Feceom Firčijem, bubnjarom legendarne grupe Ekatarina Velika.

Da bi preživela, radila je mnoge poslove koji nemaju veze sa muzikom. Bila je bebi siterka, kasirka, pomoćnica menadžera lokala, itd. 1993. godine je rodila ćerku Miju, a dve godine kasnije drugu devojčicu koju su nazvali Luna. Par se razišao 1997. godine i Marina se sa decom vratila u Hrvatsku.

Životna priča famozne Merlinke, prvog transvestita u Beogradu: Pobegla sa dna života, skončala u jezivim mukama! (FOTO)

1998. godine je za City records objavila CD pod nazivom „Ista kao more“ na kome se nalaze numere: „More“, „Ponekad“, „Školjka“, „Budi mi drug“, „Južni ritam“, „Zrno nježnosti“, „Ranjena“, „Jedna pjesma koju volim“, „Mali Buda“, „Oženi me“, „Ne volim te“, „San za jedan dan“, „Budi isti kao more“, „Insanity“.

1999. godine, za vreme bombardovanja, se iz Beograda preselila u Rijeku. 2003. godine je učestvovala na Beoviziji sa pesmom „Seks bez dodira“ za koju je osvojila šesto mesto i nagradu za najbolji scenski nastup. U septembru 2012. godine Marinu je pozvao Davor Tolja i predložio joj da krenu na regionalnu turneju kojom bi obeležili tri decenije od prvog nastupa grupe „Denis & Denis“. Pevačica je bez razmišljanja prihvatila i prvo su održali novogodišnji koncert u Rijeci, a zatim su nastupali po drugim gradovima.

Rijaliti programi

2009. godine Marina je učestvovala u hrvatskoj, a zatim i u srpskoj farmi. Za 76 dana boravka na imanju u Lisovićima je uspela da se posvađa sa svim takmičarima, a najveći sukob je imala sa pevačicomMajom Nikolić.

Bebi Dol je nazvala folirantkinjom i aljkavušom, a Tomi Pantersu je zamerila što ju je nominovao za slugu i tako doprineo da ranije napusti „Farmu“.

Spekuliše se da je zaradila oko 11.000 evra. Bila je u dobrim odnosima sa Topalkom za koga je i navijala da pobedi. Zbog toga ju je ostavio tadašnji partner koji je na Fesbuku objavio da je slobodan.

Marina je novosti saznala tek kad je izašla sa „Farme“ što ju je veoma povredilo. 2015. godine se pojavila u kulinarskom šou programu „12 veličanstvenih“ gde je sa Zvezdama Granda, Sekom Aleksić, Sindi i ostalima spremala jela koja su ocenjivali kuvari. Izjavila je da njima nije važan ukus, već samo izgled hrane i da je Seka favorit za pobedu jer ima novi album kojim se vraća na muzičku scenu.

2016. godine je ponovo ušla na „Farmu“ gde je rekla da je mlađi muškarci jure jer je posmatraju kao trofej kojim bi se hvalili. Posvađala se sa Zoricom Marković oko hrane i tvrdila je da bolje od nje izgleda.

Životna priča Idi Sedžvik: Bogata naslednica kojoj je sudbina zadala najteže udarce! (FOTO)

U novinama su se pojavili natpisi da je Marina postala deo ovog rijalitija jer joj je ugrožena egzistencija i nema novca da plati kiriju. Po povratku iz Amerike, nije uspela da nađe stalan posao, već je dugo živela od očeve penzije. 2015. godine se vratila u Rijeku, gde kaže da je posmatraju kao građanina drugog reda. U Novom Sadu nije više bilo interesovanja za časove zumbe koje je držala pa joj se nije isplatilo da zakupljuje prostor. Poznanstvo sa Firčijem

Marina i tri godine mlađi bubnjar, Ivan Fece Firči, su se prvi put videli na Subotičkom festivalu. Ona se oduševila njegovom energijom i izgledom uporedivši ga sa Atilom Bičem Božjim.

Presudan susret se dogodio na MESAM-u i, posle tri nedelje, su počeli zajedno da žive. Firči je odlučio da ide u Ameriku što se Marini nimalo nije dopalo. Ipak, krenula je sa njim i ubrzo se uverila da je pogrešno postupila. Tamo je doživela veoma teške trenutke jer je imala dva pobačaja.

Prvi se dogodio pre nego što je zatrudnela sa Miom, a drugi između rođenja ćerki. Firči je radio tri posla i svirao je, ali kada su dobili decu, prestao je da se bavi muzikom. Bio je dobar i požrtvovan otac, ali prema Marini se loše ponašao. Nakon devet godina života u Americi, ona ga je napustila i ćerke je povela sa sobom. Firči im je uzeo pasoše i policiji je prijavio da deci ne bude dopušteno da izađu iz zemlje, ali pevačica je nabavila nova dokumenta i otišli su prvo u Rijeku, a zatim u Beograd.

Povredilo ju je što je dve nedelje nakon njenog odlaska napravio žurku na kojoj je društvu predstavio novu devojku, kao i to što nije ništa učinio da povrati svoju porodicu. Tvrdi da je pokušala da mu pomogne da se oslobodi besa koji nosi u sebi, ali da je on to doživljavao kao njenu demonstraciju sile posle čega je postajao još gori. Firči je često imao ispade koji su plašili Marinine drugarice, a pokušao je i da je zadavi.

Marina je dugo strahovala da ne ponovi greške svoje majke. Kada je starija ćerka rešila da živi u Njujorku, rekla je da će ići sa njom. Mia je ostvarila svoj san i postala je kreatorka i stanovnik Velike jabuke. Luna je prošla prvi krug muzičkog takmičenja „Prvi glas Srbije“, ali je odustala i posvetila se manekenstvu. Pošto decu nije želela da odvaja od oca, Marina se sa mlađom ćerkom preselila u Novi Sad, iako je to Firčijev rodni grad.

Životna priča srpske Brižit Bardo: Svojom lepotom i harizmom zavodila, pobedila rak, njegova smrt je pokosila! (FOTO)

Izjavila je da se plaši sinova pevača Miloša Bojanića koga je Firči udario u rijalitiju „Dvor“. Stala je na njegovu stranu i tvrdila je da nikada ne bi silovao sestru, za šta su ga mediji optužili. Firči tvrdi da nije baš sve kao što Marina kaže i da je u njihovoj vezi najveći problem bio taj što nije mogao da zadovolji njene prohteve. Rekao je da nije radila, već da je samo telefonirala i čuvala decu. Jednog dana ih je, bez najave, odvela i on pet godina nije mogao da ih vidi jer nije smeo da napusti Sjedinjene Američke Države.

Veza sa 33 godine mlađim studentom

2013. godine Marina i dvadesetjednogodišnji Dimitrije Srećković Bluegray su snimili duet „Tišina“, a na promociji su se pojavili držeći se za ruke. Uradili su i spot, ali on na You tube-u ima manje od 40.000 pregleda. Pevačica je ranije izjavila da joj je lepše sa mlađim muškarcima, ali Dimitrija, koji je njen fotograf, je gledala kao sina i želela je da mu se oduži zbog lepih fotografija i da mu pomogne da se afirmiše kao umetnik. Prijateljstvo sa Sergejem Trifunovićem

Marinu i Sergeja, prvobitno, veže prijateljstvo jer joj je on bio rame za plakanje kada se vratila iz Amerike. Zajedno su išli na pozorišne predstave, koncerte, i zahvaljujući njemu je oživela. Kada je rodila mlađu ćerku, poslao joj je lepu poruku sa ikonom i poklon koji i dan-danas čuva. Rekla je da je Sergej nije posmatrao kao ženu sa kojom bi mogao da provede život, već kao nekoga kome je potrebna pažnja. Veza sa Vladom Georgijevim

Pevačica je na „Farmi 1“ rekla da je bila sa Vladom Georgijevim koga je, kao ljubavnika, ocenila četvorkom. On je na Fejsbuku prokomentarisao sledeće: „A što nije rekla da je to bilo pre 13 godina, a ne da pomisle ljudi da sam potpuno lud.“ U jednoj emisiji Marina je izjavila da Vlado nije za brak, ali da je odlična igračka. Spekulisalo se da je Marina lezbijka kojoj je posvetio pesmu „Reci mi da znam“, ali ona je to negirala. Misli da se radi o anonimnoj devojci jer Vlado ne želi da bude sa poznatom ličnošću koja bi ga zasenila. Takođe je verovala da joj je Momčilo Bajagić Bajaga, sa kim se zabavljala, posvetio pesmu „Kad hodaš“, ali on je to demantovao. Jedan od osnivača grupe Parni Valjak, Jurica Puđen, smatra da ga je Marina pogrešno shvatila i tvrdi da nije bio zaljubljen u nju. Borba sa kilogramima

Marina je ranije važila za jednu od najatraktivnijih pevačica, ali vremenom joj je dosadilo da je ljudi procenjuju samo na osnovu fizičkog izgleda. Smatra da se podsvesno ugojila jer je zapostavila telo, a bavila se umom i dušom. Takođe, na taj način je želela da pruži podršku ćerki Miji koja je bolovala od paralize facijalisa zbog čega joj se naglo povećala telesna težina.

Marina je 2012. godine uspela da izgubi više od deset kilograma tako što je trenirala zumbu i pilates, zdravo se hranila i pila puno tečnosti. U Rijeci je dobila licencu za instruktora zumbe pa je držala časove u fitnes centrima. U 43. godini se prvi put tetovirala i to na članku, pupku i donjem delu leđa. Takođe je uradila pirsing nosa. Kilažu je povratila, ali ona se dobro oseća u svojoj koži i nema komplekse. Izjavila je da povremeno nastupa, ali da ne planira da snimi album jer je u njega potrebno uložiti novac koji nema. Smatra da od muzike ne može da živi i da više nije u godinama da bi se time profesionalno bavila. Volela bi da uradi neki singl da obraduje svoje obožavaoce. Najpopularnija pesma

Najslušanija i najpoznatija Marinina pesma je Kolačići iz 1987. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs