SAZNAJTE VIŠE

ŽIVOT NAJFATALNIJE BEOGRAĐANKE DEVEDESETIH: Volela 3 muškarca, svojoj majci nije došla na SVADBU! (FOTO)

Beogradu nikada nije nedostajalo fatalnih lepotica, njegovim ulicama koračale su žene magične lepote i opojnog seksepila. Prepričavalo se i danas se priča kako su one uticale na muškarce! Priča o Eleni Karaman Karić nije izuzetak.

Vip priča
Autor:
ŽIVOT NAJFATALNIJE BEOGRAĐANKE DEVEDESETIH: Volela 3 muškarca, svojoj majci nije došla na SVADBU! (FOTO)
Elena Karaman, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Elena Karaman je najstarija ćerka srpske modne kreatorke Verice Rakočević i višestruko nagrađivana dizajnerka enterijera. Rođena je 30. septembra 1971. godine u Beogradu, piše Biografija.org.

Uz njeno ime često ide epitet fatalna žena. Elenin otac je Boran Karaman, biznismen koji živi u Londonu. Sa majčine strane ima polusestru Milenu i polubrata Milorada. Kao tinejdžerka se bavila manekenstvom i radila je promocije za nekoliko klijenata. Njeno lice se našlo na naslovnicama mnogih jugoslovenskih modnih časopisa, kao i na holandskom Vogu. 1997. godine je pokrenula i uređivala magazin Klik.

Radila je kao novinarka i voditeljka na BK televiziji. Studirala je defektologiju i enterijer, ali joj je ostalo godinu dana da diplomira. U početku je dizajnirala enterijer, a kasnije je počela i nameštaj. Početkom devedesetih godina Elena se udala za fudbalera Predraga Peđu Mijatovića.

Sa njim je dobila sinove Luku i Andreja koji je rođen sa cerebralnom paralizom. 2001. godine su burno okončali brak iznoseći prljav veš u javnost. Mediji su pisali da je Elena rodila ćerku Predragovom saigraču iz Valensije, a njega su povezivali sa holandskom manekenkom Karen Mulder. Mijatović se borio za starateljstvo nad Lukom, a Elena ga je optužila da ne plaća alimentaciju. Nakon razvoda, započela je vezu sa kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem. Ubrzo su dobili sina Matiju.

2000. godine Andrija je u beogradskom restoranu „Rojal knez“ ubio Surčinca Zvonka Plećića Pleću. Iako je Elena svedočila da je pucao u samoodbrani, osuđen je na nekoliko godina zatvora.

U međuvremenu, Elena je upoznalaJugoslava Karića koji je sedam godina mlađi od nje. Sa Andrijom je ostala u prijateljskim odnosima zbog deteta.Poznastvo sa sedam godina mlađim Jugoslavom Karićem, sinom Hafe i Dragomira Karića, preraslo je u veliku ljubav. Poznati naslednik nije krio oduševljenje Elenom, pričalo se da je odlučio da se oženi njome čim ju je ugledao. Iako je u početku porodica Karić nije prihvatila, Elena i Jugoslav su se venčali u martu 2005. godine. U oktobru su dobili sina Simona.

Oduševljena je bila i Elena njime.

"Sa Jugoslavom sam se upoznala slučajno, na proslavi BK televizije. Nisam imala pojma ko je on, pa sam rekla: „Što je dobar ovaj dasa“. I to je bio jedini muškarac za koga sam ja pitala: „Кo je to“. Upoznali su nas zajednički prijatelji. Tu su najviše provodadžisali uporni i neumorni Goran Karić i Ivana Mišković. Krili su da je Jugoslav mlađi od mene sedam godina. On me nije lagao da bi kasnije bio „čist“, samo mi je sve prećutao. Kasnije se pravdao: „Pa da sam ti rekao odmah, ti bi rekla: "Мali, pali! A ovako, kasnije, kada prorade emocije, ne možeš tek tako da me pustiš!“ I bio je u pravu, tada je već bilo kasno – već sam se upecala! Nije mi bilo svejedno kada sam saznala koliko je mlađi. Danas mi to ne smeta, on je zreo i ozbiljan čovek. Ja sam ta koja je često detinjasta", rekla je posle nekoliko godina provedenih sa Jugoslavom.

U junu 2009. godine je preminuo Elenin i Predragov sin Andrej. On je zbog bolesti imao staratelje Rafaela i Maruhu Servere sa kojima je živeo u španskom gradu Turija.

U septembru 2012. godine Elenin sin iz prvog braka, Luka, je igrao u predstavi „Beogradska trilogija“ na Brodveju. On je studirao glumu u Njujorku i sa njim u klasi je bio Savijer Averi Spilberg, sin proslavljenog reditelja Stivena Spilberga.

Elena nije podržala vezu svoje majke sa 35 godina mlađim kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem. Ona i polusestra Milena nisu prisustvovale njihovom venčanju.

U oktobru 2016. godine mediji su objavili da je Elena već godinu dana u vezi sa srpskom pevačicom i evrovizijskom pobednicom, Marijom Šerifović. Uslikane su kako se grle i drže za ruke. Kao komentar na ove spekulacije Jugoslav Karić je na instagramu postavio citat: „Kada je koren duboko, nema razloga da se plašite oluje. Niko ne može da nas slomi. Širite ljubav, a ne otrov.“, a Marija je na tviteru objavila: „Jel možemo sad da se vratimo normalnom životu? Koncertima, Zvezdama Granda, itd.? Ili se čeka da još neko da svoj komentar?“

Elena je aktivna na društvenim mrežama na kojima ima veliki broj pratilaca sa kojima deli svoju svakodnevnicu. Što se posla tiče, Elena je osnivač i predsednik kompanije „Lorca Design“ čije je sedište u Londonu i Beogradu. 2010. godine je otvorila salon u rodnom gradu. U njemu se nalaze ručno rađeni komadi za dekoraciju enterijera. Njen portfolio obuhvata elitne stambene i poslovne zgrade, kao i luksuzne nekretnine. 2011. godine je uvrštena među 35 najuspešnijih evropskih dizajnera. 2012. godine je u galeriji Progres prikazala novu kolekciju nameštaja pod nazivom „Jazz“.

Osvajala ili bila osvojena, ona jeste jedna od najfatalnijih žena sa ovim prostora koja danas sebe vidi ovako:

"Ma, kakva seks bomba. Ja sam mama „za poneti“! Moja deca na mene uvek mogu da računaju, gde god da se nalazim, šta god da radim, oni mogu da štrpnu ćošak svoje mame, ili celu ako treba. Istog momenta ostavila bih sve i predala se samo njima. Mogu da me vuku na sve strane sveta, ja sam, što bi se reklo, mama „za poneti", rekla je jednom Elena Karaman.

Elena Karaman izazvala je brojne komentare kada je objavila da je sina ispisala iz škole, kako bi učio u kućnim uslovima.

- Obrazovanje kod kuće je najbolja odluka koju sam ikad donela. Umesto da sedi satima u školskim klupama, naša učionica je tamo gde smo mi- u štali, u šumi, kraj vatre sa domorocima. Postoji li šta bolje od mogućnosti da budete divlji i slobodni, da vas odgajaju da budete ono što zaista jeste", napisala je Elena nedavno, prenosi Kurir.

- Način na koji moja porodica i ja živimo za mnoge je nekonvencionalan, ali zar nije u tome lepota? Što smo svi različiti i što možemo tako da preispitijemo svoje lične sisteme vrednosti. Činjenica da živimo na selu, da smo vegani, trudimo se da doprinosimo podizanju vibracije u stvarnosti u kojoj smo se inkarnirali, putujemo učestvujući u ritualima i ceremonijama domoradačkih mudrosti, noćimo u hotelima od milion zvezdica (u šatorima pod zvezdanim nebom u prašumama, daleko je od onoga što se uklapa u sliku onoga ko bi u tuđim očima trebalo da budem kako bih savršeno interpretirala ulogu takozvane javne ličnosti i konzumeriste u hologramu ove materijalističke iluzije.. Kao i mnogima i meni je trebalo vremena da dođem do sebe i na tom putu sam prolazila kroz izazove interpretacija "modnih ikona", potrebe za posedovanjima i ego manifetlucima. Na tom putu sam hiljadu puta pronalazila i gubila sebe i puno puta se saplitala. Daleko sam više od toga, kao i svi mi. Svi smo deo božanskog kontinuuma i ima nas u svemu. Prelepo smo ogledalo jedni drugima za to ko smo i dokle smo na ovom putu u ovoj manifestaciji sebe stigli. Nije moje dete izašlo iz konvencionalnog školstva da bi bilo preduzetnik, već zato što sam odavno naučila da sam kao roditelj tu ne da im objasnim ko treba da budu, već da podstičem božanstvenost sa kojom su došli u ovu stvarnost. Da im pomognem da se razviju u autentičnog sebe. U slučaju mog najmlađeg sina u "Eathkiper-a" i "Eco Warrior-a". "Home Schooling" ne znači da dete ne uči, već da biram "curriculum" kojim mu predstavljam znanje", rekla je ona.

2020. godine u javnosti je odjeknula vest da su se Jugoslav i Elena razveli, a nedugo kasnije se upustila u romantičnu vezu sa poznatim fotografom - Dušanom Reljinom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs