Životna priča

Ovo je prava istina o smrti Brus Lija: Kriva je ona! (FOTO)

Hitno je prevezen u bolnici a u tom trenutku patio je od strašne glavobolje i jakih napada

Vip priča 24.11.2018. - 15:02h Autor: express.hr
Foto: Profimeida

Bio je u naponu snage, i tog jutra 20. jula 1973. godine kada se probudio osećao se dobro. Tada 32-godišnji Brus Li dan je proveo sa suprugom na sastancima i sa producentima u dogovorima za novi film kojeg je planirao snimati.

 

Dan je trebao završiti večerom kod prijateljice koja je trebala glumiti u njegovom novom filmu. Ali njegove planove poremetilo je ono što se te večeri dogodilo, i što do dana današnjeg ostaje misterija s nizom neodgovorenih pitanja.

 

Nekoliko meseci pre smrti dijagnostikovan mu je cerebralni edem, baš pred pripreme za film Enter the Dragon srušio.

 

Hitno je prevezen u bolnici a u tom trenutku patio je od strašne glavobolje i jakih napada. Nakon što su doktori uspešno smanjili njegovu oteklinu na mozgu, otpustili su ga kući.

 

Spavao je sa 2.000 žena, jedna mu je došla glave: Neverovatna životna priča Džeka Nikolsona! (FOTO)
 

foto: Profimeida

 

Ubrzo nakon izlaska iz bolnice i opravka, Li je nastavio sa svojim strogim režimom ishrane i vežbanja, što je i inače praktikovao. Hranio se kombinacijom povrća, pirinča, ribe, i mleka i izbegavao bilo kakve pržene proizvode, brašno, i šećere.

 

Sve do te kobne večeri činilo se kako se izuzetno uspešno opravio nakon dijagnoze. Osim što se ponekad žalio na glavobolju, izgledalo je kao da je sve u redu, i nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

 

Na dan svoje smrti puno je radio. On i supruga posetili su Hong Kong u kojem je napravio niz svojih filmova i sastao se sa producentom Rajmondom Čovom kako bi se dogovorili oko sledećeg filma. Nakon sastanka otišao je u posetu kod svoje prijateljice.

 

Nešto pre 20 sati počeo se žaliti da ga boli glava. Prijateljica kod koje je bio, glumica Beti Ting Pel, kojoj je htio ponuditi glavnu žensku ulogu u svom sledećem filmu, dala mu je tablete protiv bolova, koje je i sama koristila.

 

Nakon što ih je popio, otišao je da se malo odmori.

 

Nakon nekoliko sati i nakon što se nije spustio na večeru Ting je otišla da ga  pogleda i pronašla ga bez svesti.

 

On je faca na filmu i van njega: Životna priča najpopularnijeg akcionog junaka - Džejsona Stejtema! (FOTO)
 

foto: Profimeida

 

Pozvala je Čova i pokušali su ga da ga probude. Ali nažalost, bezuspešno.

 

Pozvali su doktora, a nakon što ga ni on nije uspeo probuditi, vozilom hitne pomoći krenuli su prema bolnici.

 

Preminuo je u na putu prema bolnici.

 

Autopsija je pokazala kako je njegov mozak natekao, oko 13 posto. I pre nego su objavljeni rezultati autopsije Čov je tvrdio kako je umro zbog alergijske reakcije na lekove protiv bolova koje je dobio. Službeni izveštaj njegove smrti definisan je "kao nesreća".

 

Lekari su napisali da je glumac u 32 godini umro od cerebralnog edema, izazvanog alergijskom reakcijom na lek koji dotad nije uzimao. Iako lek kojeg je uzeo nije bio opasan, forenzički patolog, verovao je kako su sastojci tog leka protiv bolova uzrokovali drugi cerebralni edem.

 

Uprkos ovom službenom izveštaju, njegova smrt obavijena je velom misterije smatraju obožavatelji, te posebno teorijama zavera koje su pratile smrti i nekih drugih poznatih glumaca, koji su umrli vrlo mladi, poput Elvisa i Merlin Monro.

 

Njegov prijatelj Čak Noris tvrdio je kako je došlo do interakcije s nekim lekovima za opuštanje mišića koje je uzimao, i u konačnici dovelo do njegove smrti.

 

Zaveo je Grejs Keli, Marlen Ditrih i Ingrid Bergman: Životna priča najfatalnijeg glumca zlatne ere! (FOTO)
 

 

To je podstaklo raspravu uzima li Li još neke lekove, bilo da je reč o stimulansima koji su mu pomagali da održi svoje fizičko stanje ili dodacima ishrani koji su ga održavali zdravim.

 

Kružile su glasine kako je njegovu smrt prouzrokovala prostitutka, s kojom je ušao u nasilni odnos. Te glasine idu i dalje, pa govore kako je bio pod uticajem snažnog afrodizijaka zbog kojeg je izgubio kontrolu. I onda ga je prostitutka ubila u samoobrani. Ali s obzirom na njegovu snagu i veštine, malo je verovatno kako bi ga neko mogao u takvom slučaju savladati.

 

Neki obožavatelji tvrdili su kako ga je otrovala njegova prijateljica Beti Ting Pei koja mu je lek i dala. I to iz razloga što je radila za tajno društvo koje je želelo da ga ubije. Iako zapravo niko ne zna zbog čega.

 

Glasine su okrivljavale i mafiju (italijansku, kinesku i američku), neke obožavatelje pa čak i članove porodice.

 

Drugi su, opet tvrdili kako je neko ljubomoran na njegov uspeh bacio kletvu te da je njegova smrt delo demona, što bi mogla biti i najuverljivija među tim teorijama.

 

Njihove teorije potvrdila je i misteriozna smrt njegovog sina Brendona koji je stradao u bizarnoj nesreći sa 28 godina na snimanju filma The Crow, napravljenog po popularnom stripu, 1993. godine.

 

U njemu je Brendon glumio glavnu ulogu. Pištolj koji je trebao biti korišten u toj kobnoj sceni nije bio proveren, pa je tako zaostali metak u cevi u kombinaciji sa nabojem slepog metka pogodio Brendona u stomak i prošao do kičme. Odmah je pozvana hitna pomoć, ali nije mu bilo spasa, nekoliko sati nakon toga umro je u bolnici.

 

Životna priča Dajan Kiton: Volela je 3 muškarca, jednog nikad nije prebolela! (FOTO)
 

 

I nakon njegove smrti usledile su priče o teorijama zavera. Iako postoji službeni izveštaj o uzrocima smrti velike zvezde, okolnosti su i dalje misteriozne.

 

Možda se sve ove teorije i glasine čine samo čudnim spletom okolnosti, nakon onoga što se njegovom sinu dogodilo, glasine o prokletstvu koje prati generacije ove porodice - oživele su.

 

Godinama se kajala, sahranila svu braću i sestre, veliku tajnu odnela u grob: Teška životna priča Arete Frenklin!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...