Tragedija

TRAGIČNA SMRT JUGOSLOVENSKE ZVEZDE: Perhan nije dočekao svoj trideseti rođendan! (VIDEO)

U početku je bilo ja sam mal' pa sam radoznal, ali radoznalost se u ovom slučaju plaća zavisnošću

Vip priča
Autor:
TRAGIČNA SMRT JUGOSLOVENSKE ZVEZDE: Perhan nije dočekao svoj trideseti rođendan! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/ Boris Kazakov

Čekala ga je blistava karijera filmske zvezde, ali zavisnosti i psihološki problemi sve su to poremetili.

Davor Dujmović ostaće upamćen kao Perhan iz filma Dom za vešanje, ali i po ulogama u Top listi nadrealista. Početak karijere praktički ga je zatekao nespremnog. Naime, jednom prilikom, dok je bio dečak, susreo se s Emirom Kusturicom i njegovim asistentom.

Asistent je odmah pitao Davorovog oca da li bi hteo da dovede sina na audiciju za film "Otac na službenom putu", na što je on i pristao. Kasnije se pokazalo da je on baš savršen za tu ulogu. Posle filma "Otac na službenom" odlučio je da upiše filmsku akademiju, ali to mu nije pošlo za rukom. S nepunih osamnaest godina dobio je glavnu ulogu u idućem filmu Emira Kusturice "Dom za vešanje" i nakon toga je proglašen jednim od najboljih glumaca u Evropi.

Početkom devedesetih došao je u dodir s heroinom i nekoliko puta se neuspešno lečio. Rat ga je zatekao u Sarajevu odakle odlazi u Beograd. U Srbiji je snimio nekoliko filmova, a možda i najpoznatiji je "Underground".

Kuda bi one prošle, ljudi su se krstili: Ovo su bile fatalne žene Jugoslavije! (VIDEO)

Posle rata odlazi u Sloveniju, gde se borio s alkoholizmom i depresijom. 31. maja 1999. godine izvršio je samoubistvo vešanjem u slovenskom Novom Mestu. Nije proslavio ni trideseti rođendan.

Dok je išao u drugi razred niže muzičke škole, imao je običaj nakon nastave da svrati kod svog oca koji je tada radio na pijaci Markale.

"Bili smo siromašni, nisam imao instrumente, ali je moja mama poznavala čistačicu u školi koja mi je noću otključavala učionicu i ja sam tako vežbao“, pričao je Davor.

Početkom 90-ih ozbiljnije se "navukao" na narkotike i nekoliko puta pokušao da se odvikne, ali bezuspešno. U tom periodu preko medija je poručivao:

"Ono što donosi heroin ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. U početku je bilo "ja sam mal' pa sam radoznal", ali radoznalost se u ovom slučaju plaća zavisnošću."

Jugoslavija i danas pamti: Kako je popularni pevač zaveo maloletnicu dok je još bio u braku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs