megi smit

BURAN ŽIVOT LEGENDARNE GLUMICE: Zaljubila se u oženjenog, čekala ga godinama, njegovu smrt nikad nije prebolela! (FOTO)

Čuvena glumica Megi Smit rođenda je 28. decembra 1934 godine. Njena životna priča krije uspone i padove, a u svojoj biografiji zabeležila je buran ljubavni život.

Vip priča
Autor:
BURAN ŽIVOT LEGENDARNE GLUMICE: Zaljubila se u oženjenog, čekala ga godinama, njegovu smrt nikad nije prebolela! (FOTO)
Megi Smit, Foto: Profimedia

Uprkos savetu svoje bake da uči slepo kucanje, jer nije dovoljno lepa da bi bila glumica,Megi Smit ima 60 godina dugu glumačku karijeru.

Prvi put je nastupila na Brodveju u dvadeset i prvoj godini, a ubrzo je dobila poziv od Lorensa Olivijea da se pridruži Britanskom nacionalnom teatru.

Postala je svetski poznata nakon što je odigrala glavnu ulogu Žan Brodi u filmu „The Prime of Miss Jean Brodie“, koja joj je donela Oskara za najbolju glumicu 1969. godine. Ukupno je osvojila dva Oskara, tri Emi i jednu Toni nagradu.

Neverovatna lepota iza pseudonima - Veruška: Životna priča najlepše žene 60-tih! (FOTO)

foto: Profimedia

Ni njen privatni život nije bio manje buran.

Svog drugog muža Beverlija Krosa, sa kojim je bila u braku 23 godine sve do njegove smrti (Kros je umro od srčanog udara 1998. godine), Megi Smit je prvi put upoznala kada je imala 18 godina. Iako je on već bio oženjen, zaprosio ju je i ona se složila da ga čeka. Međutim, dok je čekala da se Kros razvede, Smitova je upoznala Roberta Stefensona.

Životna priča najlepše žene 70-tih: Odrastala kao princeza, zavodila najveće bogataše, izgubila sestru 11. septembra! (FOTO)

foto: Profimedia

Za Stefensona se udala deset dana nakon rođenja njihovog prvog sina Krisa Larkina. Par je dobio još jednog sina Tobija Stefensona.

Nakon sedam godina braka, 1973. godine, razišli su se i Megi se udala za Beverlija dve godine kasnije.

Megi Smit kaže da uživa da provodi vreme sa svojim unučićima i da su oni predivni.

Rođen u bogatstvu, u ratu gladovao, ljubav svog života delio sa Iv Sen Loranom: Burna životna priča Karla Lagerfelda! (FOTO)

foto: Profimedia

Još pre nekoliko godina je izjavila da se još uvek bori da se pomiri sa smrću svog muža rekavši: „Svi kažu da ti vremenom bude lakše, ali ja ne mislim tako. Samo bude drugačije“.

„Džudi Kempbel mi je jednom rekla divnu stvar kada joj je umro muž, to je čudno osećanje da više nikome nisi na prvom mestu“, dodala je Smitova.

Odlikovanje je veteranki britanskog glumišta, koju trenutno možemo videti u ulozi grofice od Grantama u BBC-jevoj seriji „Dauntonska opatija“, dodeljeno je za šest decenija glumačkog rada.

Glumac, arhitekta, pijanista, pilot, oficir: Neverovatna životna priča Džejmsa Stjuarta! (FOTO)

foto: Profimedia

Među ranijim dobitnicima ovog priznanja, ustanovljenog 1917. i ograničenog na 65 živih istaknutih ličnosti, su fizičar Stiven Hoking, glumac Ian Mekelen i umetnik Dejvid Hokni, piše Nadlanu.

Kako prenosi AP, 79-godišnja glumica ima dva osvojena Oskara: za najbolju žensku ulogu u filmu „Najbolje godine gospođice Džin Brodi“ i najbolju sporednu ulogu u drami „Kalifornijski apartman“.

Najpoznatiji filmovi u kojima je igrala su „Otelo“, „Soba sa pogledom“, „Putovanja sa mojom tetkom“ i „Gosford park“, a mlađa generacija je ponajviše pamti po ulozi profesorke Minerve Makgonagal u serijalu filmova o Hariju Poteru.

Živela kao nomad, ugledala se na samohranu majku: Životna priča jedne od najvećih glumica današnjice -Ejmi Adams (FOTO)

foto: Profimedia

Imala je podjednako uspešnu karijeru kao televizijska glumica. Odigrala je zapažene i hvaljene uloge u TV-serijalima „Iznenada, prošlog leta“, „Dejvid Koperfild“, „Moja kuća u Umbriji“, „Proganjanje Meri“.

Za ulogu u „Dauntonskoj opatiji“ nagrađena je Emijem za najbolju sporednu glumicu u miniseriji 2011. i 2012. godine.

Životna priča najseksepilnijeg muškarca na svetu - Ričarda Gira: Zaveo dve najlepše žene, svim srcem za Srbe i Kosovo! (FOTO)

foto: Profimedia

Megi Smit je bila nominovana šest puta za Oskara. Pet puta je osvojala nagradu BAFTA, ima tri Emija i tri Zlatna globusa, te se s pravom smatra jednom od najboljih i najpoštovanijih glumica na svetu. Trenutno snima film „The Lady in the Van“ u kom reprizira ulogu ekcentrične beskućnice u istoimenom pozorišnom komadu Alena Beneta.

U Londonu je u pre nekoliko godina održana svečana ceremonija dodele Bafta nagrada. Leonardo Dikaprio jedan je od velikih pobednika večeri, pošto je kući otišao sa priznanjem za najboljeg glumca. Raspoložena zvezda, kojoj se smeši dugo priželjkivani Oskar, bio je glavna zvezda večeri i zbog simpatičnog poljupca sa Megi Smit.

Godinama se kajala, sahranila svu braću i sestre, veliku tajnu odnela u grob: Teška životna priča Arete Frenklin!

foto: Profimedia

S obzirom na to da je ceremonija održana baš na Dan zaljubljenih, sve je bilo u znaku ljubavi pa je jedan segment određen za „kameru za poljupce“. Dakle, ko god da se našao u kadru ove romantične kamere, morao je da se poljubi. Dikaprio je sa oduševljenjem prihvatio ovaj zadatak kada se našao u kadru sa 40 godina starijom Megi Smit.

Pogledajte poljubac na sledećem videu:

Megi Smit trenutno snima drugi deo filma "Dauntonska opatija" koji će u bioskope širom sveta stići najverovatnije 2022. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs