13 godina od smrti

LOMILA GA DEPRESIJA, UŠAO U PAKAO DROGE, A FATALNA DOZA TABLETA ODVELA U SMRT: Tragična priča Dina Dvornika!

Na današnji dan, pre 13 godina preminuo je Dino Dvornik u 44. godini od predoziranja lekovima. Ostao je upamćen kao neprevaziđeni kralj fanka na ovim prostorima.

Vip priča
Autor:
LOMILA GA DEPRESIJA, UŠAO U PAKAO DROGE, A FATALNA DOZA TABLETA ODVELA U SMRT: Tragična priča Dina Dvornika!
Foto: PrintscreenJutjub/ Dancing Bear Records TV

Odmah su počele spekulacije da je umro od predoziranja, ali supruga Danijela je tvrdila kako se Dino godinama nije drogirao. To su potvrdili i nalazi obdukcije koji su pokazali da je preminuo u snu od mešavine tableta koje je uzimao, kako bi se skinuo od droge.

"Umro je od miksa tih tableta, koje je uzimao nekoliko dana pre svoje smrti. Uzimao je tablete za spavanje, smirenje, protiv bolova, antidepresive, a povremeno i metadonsku terapiju. Prema rečima lekara, njegovo telo je bilo u izuzetno dobroj kondiciji i svi organi su mu bili zdravi. Hemijski sastav tih tableta prouzrokovao je komplikacije disajnih puteva i on je umro u snu. Nešto slično se dogodilo i Hitu Ledžeru, australijskom glumcu koji je takođe uzeo preveliku količinu tableta za smirenje”, rekla je tada Danijela.

Umro je tužan, nesrećan i depresivan

Dino je oduvek bio psihički labilan. Mučila ga je depresija i bio je sklon zavisnostima. Takođe, žudeo je za pažnjom, a kada su javnost i kolege počeli da ga zaboravljaju, psihički je potonuo.

"Moj sin umro je tužan, nesrećan i depresivan”, rekla je njegova majka Dijana nakon Dinove smrti. Ona je tada iznela tvrdnje da su kolege Dina ignorisale poslednjih deset godina njegovog života i da nisu želeli saradnju s njim.

Međutim , pravi razlog njegove duševne boli bila je smrt njegovog oca Borisa Dvornika, koji je preminuo samo šest meseci ranije.

Borisova smrt pokosila je Dina.

Miljenko Dvornik – Dino rođen je 20. avgusta 1964. godine u Splitu, od oca čuvenog glumca Borisa Dvornika u Splitu i majke Diane Tomić.

Nakon završene osnovne škole Dino Dvornik je upisao Komercijalno-trgovačko školu u Splitu. Od malih nogu je pokazivao kako ga škola toliko ne zanima koliko ljubav prema umetnosti.

Dino Dvornik je pohađao i muzičku školu, ali kako ga klasična muzika nije puno zanimala, ubrzo je napustio školu.

Dino i njegov brat Dean Dvornik 1970-ih godina glumili su u nekoliko televizijskih filmova i serija, od kojih je najpoznatija serija "Naše malo misto", koja je proslavila njihovog oca Borisa.

Dina nije interesovala gluma, pa se okrenuo muzici. 1980. sa bratom je osnovao grupu "Kineski zid", koja je promovisala fank muziku.

S bendom je snimio prvu fanki ploču u Hrvatskoj, a sa pesmom "Tebi pripadam" osvojio je nagradu za najboljeg debitanta na Zagreb festu.

Budući da je bio pod stresom, pre svakog nastupa Dino je počeo da uzima narkotike, da bi vremenom postao i zavisnik.

Privatan život

1989. oženio se Danijelom Kuljiš sa kojom je naredne godine dobio ćerku Elu. Kada je naslednica stigla na svet, odlučio je da prestane sa konzumiranjem droge.

2006. godine porodica Dvornik odlučila je da napravi rijaliti po uzoru na američke zvezde Ozbornove koji se zvao "Dvornikovi", ali šou je potrajao samo godinu dana.

Dino je umro 7. septembra 2008. godine u svom stanu, samo osamnaest dana nakon proslave 44. rođendana i manje od šest meseci nakon što mu je umro otac.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs