Nikad je neće zaboraviti

15 godina ne mogu da prebole tragediju: Serena i Venus Vilijams na najsvirepiji način izgubile stariju sestru! (FOTO)

Ubica je nedavno pušten na slobodu

Vip priča
Autor:
15 godina ne mogu da prebole tragediju: Serena i Venus Vilijams na najsvirepiji način izgubile stariju sestru! (FOTO)
Foto: AP / Jayne Kamin Oncea

Metak koji je 14. septembra 2003. godine ubio Jetundu Prajs izgledao je kao zalutali - probio je prozor njenog automobila i pogodio je u potiljak.

Roland Vormli, koji je kasnije predstavljen kao Jetundin dečko i verenik, bio je te večeri za volanom, a tu kobnu noć pamti kao haos koji je iznenada nastao na putu do njene kuće u Koroni.

"Pokušavam da preživim ovo. Pokušavao sam da je spasim. Kad smo stigli na bulevar Long Bič, video sam da je zadnje staklo razbijeno. Pogledao sam u nju i pitao: Dušo, jesi li dobro? Tad sam video da je krv posvuda", rekao je Vormli svojevremeno za Los Angeles Times.

Uspaničen Vormli odveo je Jetundu u majčinu kuću koja se nalazila u blizini, odakle je pozvana i hitna pomoć. Nekoliko sati kasnije, Jetunda je preminula u bolnici. Tada je imala 31 godinu, a sa njenom smrću ostale su da se suoče sestre Serena i Venus Vilijams.

"Kada su Serena i Venus čule ovu vest, nisu mogle da veruju. Pitale su jesmo li sigurni", rekao je predstavnik za javnost porodice Vilijams nakon Jetundine smrti, piše People.

15 godina kasnije, smrt Jetunde Prajs ponovo je u žiži javnosti, jer je njen ubica sada pušten na slobodu.

Serena Vilijams zamalo umrla na porođaju: 5 meseci je ćutala, više neće, sada upozorava ceo svet!

A post shared by Ono Bello (@onobello) on

Iznenadna vest o smrti najstarije sestre Vilijams ostavila je porodicu u potpunom šoku. Venus je primila vest u Njujorku, gde je otputovala zbog nedelje mode, a Serena u Torontu, gde je tada snimala seriju Street Time. Obe su odmah doputovale u Los Anđeles.

Prvih nekoliko dana nakon ubistva Jetunde Prajs nikome nije bilo jasno šta se tačno dogodilo. Svedoci su davali različite iskaze, a nekoliko njih je upućivalo na svađu koja je izbila pre pucnjave, a u kojoj su učestvovali i Jetunda i Vormli.

Policija je ubrzo otkrila da je napadač otvorio vatru i pucao na njihovo vozilo dok su prolazili pored sumnjive kuće koja se povezuje sa drogom. Iako je Vormli tvrdio da napad nije ničim izazvan, vlasti su ipak sumnjale da je u pitanju osveta.

Hapšenje počinilaca nije bilo ništa lakše - jedan je uhvaćen već nakon nekoliko sati, dok se glavni osumnjičeni - Robert Edvard Maksfild, skrivao od policije do januara 2004. godine.

Životna priča Dajan Kiton: Volela je 3 muškarca, jednog nikad nije prebolela! (FOTO)

Ubica Jetunde Prajs
Ubica Jetunde Prajsfoto: Profimedia

Dva puta je tužilaštvo pokušalo da ga osudi za ubistvo sestre slavnih teniserki, ali neuspešno. Maksfild je taman planirao da se nagodi sa sudom i izvuče nižu kaznu, ali su advokati uspeli da otvore i treće suđenje. U aprilu 2006. konačno je osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo bez predumišljaja, a sud je odlučio da vreme koje je već proveo iza rešetaka bude uračunato u kaznu.

U martu 2018. pušten je na uslovnu slobodu, koju je prekršio, pa prošle nedelje ponovo uhapšen.

U međuvremenu, teške rane porodice Vilijams polako su zarastale.

"Bila je divna osoba. Nosimo se sa ovim kako znamo i umemo. Neki dani su lakši, neki su nepodnošljivi", rekla je Serena 2004. godine.

Glas anđela, srce deteta, velika tragedija: Strašan kraj pevačice kojoj su moral i religija bili na prvom mestu! (FOTO)

Teniserka se pojavila i na Maksfildovom suđenju, kada je sudija trebalo da pročita presudu 2006. godine. Kada su je 2007. godine novinari ispitivali u vezi ubistva sestre, samo je kratko rekla:

"Još uvek mi je teško da govorim o tome. Jetunda i ja bile smo tako bliske. Ona mi je menjala pelene".

Jetunda Prajs bila je medicinska sestra, majka troje dece i suvlasnik popularnog frizerskog salona. Bila je i lični asistent svojim sestrama, vodila računa da ispune sve svoje obaveze, pratila ih na turnirima.

U čast sestri, Serena i Venus su 2016. godine otvorile "Centar za pomoć Jetunda Prajs".

"Želele smo da odamo počast i sačuvamo uspomenu na Jetundu, jer je bila divna sestra i mnogo nam je značila", rekla je Serena, koja zajedno sa sestrom Venus vodi računa o troje dece pokojne Jetunde.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs