Udomili su medveda ne sluteći jezivu tragediju: Spavali su zajedno, a onda je usledio užas života

Kada su odlučili da čuvaju mrkog medveda, porodica Volz nije ni slutila da će doživeti jezivu tragediju. Spavali su zajedno i nije postojalo nikakvih naznaka da bi mogao da podivlja.

Lifestyle
Autor:
Udomili su medveda ne sluteći jezivu tragediju: Spavali su zajedno, a onda je usledio užas života
Foto: Printskrin@Final Affliction/YouTube

Keli En Volz i njen suprug Majkl imali su na vrhu brda u Alentaunu u Americi, kućicu u kojoj su živeli i čuvali životinje poput: zmija, lavova, vukova itd.

Voleli su životinje, a posebno im je bila volja da čuvaju mrkog medveda u svojoj kući jer im je delovao simpatično imati takvog egzotičnog ljubimca za sebe.

Međutim, od svih opasnih životinja koje su držali, najvoljeniji je bio njihov mrki medved, Tedi.

Keli En Volz
Keli En Volz foto: Printskrin@Final Affliction/YouTube

Nažalost, Tedi se pokazao i kao najpogubniji.

Porodica Volc udomila je kućnog ljubimca mrkog medveda još kao mladunče. Delovao im je jako slatko i delovao je skroz u redu. Bio je zdrav, srećan i razdragan. Spavali bi zajedno jedno pored drugo i ništa nije davalo loše znake da će se nešto dogoditi pogubno.

Ali, kada je Tedi porastao, desilo se nešto što porodica ni u snu nije mogla da zamisli za sve ove godine koliko su čuvali opasne životinje.

Dana 5. oktobra 2009. godine, "Sijetl tajms" je izvestio da je telo Keli En Volz pronađeno unutar Tedijevog kaveza, nedaleko od tela samog Tedija.

Keli En Volz
foto: Printskrin@Final Affliction/YouTube

Volzovi su odgajali Tedija devet godina, od mladunčeta do odrasle jedinke, u svom domu i držali ga u kavezu od čelika i betona dimenzija 4,5 x 4,5 metara.

Navodno, nikada ranije nisu imali incident sa životinjom i obično su bezbedno postupali sa svojim ljubimcima, bacajući hranu na jedan kraj kaveza dok su čistili kako bi životinje držali podalje.

Keli En Volz je čistila Tedijev kavez onog dana kada je on nasrnuo na nju.

"Radila je to hiljadu puta,“ rekao je prijatelj i komšija Volzovih, Skot Kastone. "A 1001. put se nešto dogodilo."

Kastonova deca su iz svoje kuće, udaljene otprilike koliko i jedno fudbalsko igralište od kuće Volzovih, videla kako medved težak 160 kilograma napada Keli i počela su da vrište za pomoć.

Keli En Volz
foto: Printskrin@Final Affliction/YouTube

Do trenutka kada je Skot Kastone stigao na posed svojih komšija sa pištoljem, Keli En Volz je već bila mrtva, a Tedi je izlazio iz kaveza.

Kastone je otvorio vatru.

"Sišao je s nje da bi krenuo ka meni," rekao je Kastone. "Uradio sam ono što bi svako uradio. To je bila praktično samoodbrana."

Tim Konvej, nadzornik Komisije za divljač Pensilvanije, rekao je da većina ljudi koji drže divlje životinje obično imaju kaveze sa dva odeljka kako bi mogli da izoluju životinju dok čiste. Iz nekog razloga, Keli En Volz je to zanemarila.

"Zašto je ova žena odlučila da uđe u isti prostor u kojem se nalazio medved, ostaje mi misterija. To je fatalna greška," rekao je. "Ove životinje nisu pitome; one su divlje."

Video koji je nedavno postavio "Final Affliction" na Jutjubu, istakao je horor priču iz 2009. godine, privukavši preko 85 hiljada pregleda i stotine komentara.

Jedan gledalac je rekao: "Ne mogu da podnesem ove zaluđene ljude koji misle da imaju neku mističnu vezu s predatorskom životinjom koja će vas rastrgnuti čim napravite grešku."

Drugi je napisao: "Okrutno je držati divlju životinju u kavezu. One nisu naše da ih zarobimo, one su divlje životinje i treba da ostanu u divljini."

Jedna osoba je rekla: "Možete izvući životinju iz divljine… ali ne možete izvući divljinu iz životinje."

Keli En Volz
foto: Printskrin@Final Affliction/YouTube

Dok je druga dodala: "I zato ne treba držati divlju životinju u kavezu. Pretpostavka da bi bilo koje divlje stvorenje bilo srećno van svog prirodnog staništa je okrutna i sebična."

"Kakva tragedija. Besmislena i izbegnuta posledica sebične odluke da se životinja drži u zatvoru koji nije tražila niti zaslužila."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs