Vip intervju

Sve što niste znali o Radi Đurić (51): Ovaj život sam zamišljala potpuno drugačije! (FOTO)

Poznata televizijska voditeljka o stvarima o kojima do sada nije pričala

Vip priča
10:02h Autor:
Sve što niste znali o Radi Đurić (51): Ovaj život sam zamišljala potpuno drugačije! (FOTO)
Foto: Kurir / Vladimir Šporčić

Jeste li sve svoje odluke donosili vodeći se parolom jednom se živi ili ste u nekim situacijama razmišljali i više nego što treba?

Ja sam tip osobe koji dnevne, kratkoročne odluke donosi vodeći se ovom krilaticom, dok životne odluke verovatno i preučim, previše o njima razmišljam. Nekada presečem vrlo brzo, a ponekad mi se čini da to preterano dugo traje i da se nepotrebno mrcvarim. Verovatno još uvek nisam dovoljno odrasla, jer kažu da su ljudi potpuno zreli kada u svakom trenutku znaju da je odluka koju donose – ona prava.

Mnogi tvrde da sada izgledate bolje nego ikad, prijaju li vam komplimenti na račun izgleda?

Prijaju mi, naravno, kao i svakoj ženi. Sigurna sam da to zadovoljstvo koje se vidi na meni, dolazi iznutra, iako sam mišljanja da morate raditi i na svojoj spoljašnosti. Kada bih vam sada rekla da trenutno u meni ima možda i najviše ratova, bunta i besa, pomislili biste da je to nemoguće. Možda lepota kod naših žena upravo dolazi iz tog besa. Kada se stalno borite, nemate vremena da ostarite, nemate vremena ni za šta, samo se borite. Sve dok postoji razlog za borbu, vreme prolazi i ne ostavlja tragove.

Kada sumirate šta su vam donele četrdesete, šta očekujete od pedesetih, a čemu se nadate u šezdesetim?

Meni se sve nešto čini da ja stalno živim tridesete. To ne znači da se meni ništa nije događalo za ovih dvadeset godina, ali kao da mi se ništa preterano nije dogodilo. Kao da se sve to što se događalo, dešavalo s razlogom. Inače, ja i verujem u to da se stvari dešavaju s razlogom. Četrdesete su mi donele osećaj ličnog uspeha, pedesetima sam se radovola, jer sam znala da će mi tada deca već odrasti, biti gotovi ljudi, a u šezdesetima bih volela da ne moram da zamišljam. Toliko sam se zamorila od zamišljanja da sada više nemam ni šta da zamišljam. I ovaj život sam zamišljala drugačije. Moja deviza je: Zamisli život da ne moraš da zamišljaš. Volela bih da takvi budu i moji penzionerski dani. Da se oni dogode i da ja konačno i definitivno uživam u sebi u tim godinama. Da moja deca imaju svoje srećne živote, da svi oko mene budu malo srećniji i zadovoljniji. A ja? Sve nekako mislim da ću se snaći.

Radina autorska TV emisija trajala je dve sezone, da bi naprasno prestala da se prikazuje. Pitali smo voditeljku koji je razlog?

– Tako smo se dogovorili prošle godine. Predočeni su mi razlozi koje sam ja prihvatila. Verujem da ćemo se publika i ja sresti. Ako i dođe ponovo pred gledaoce, neće izgledati onako kako je izgledala, već malo drugačije. Vidim da ima potrebe za tom emisijom, jer mi se žene obraćaju i govore kako im je potrebna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs