Tragična životna priča

Prvi put silovana sa 10, godinama sanjala užase koje je doživela: Pevačica (44) božanskog glasa znala samo za nesreću! (FOTO, VIDEO)

Godinama sam sanjala o svim užasima koji su me zadesili i budila sam se vrišteći. Trebale su mi godine da to ostavim iza sebe, napisala je u svojoj autobiografiji Bili Holidej

Vip priča
10:16h Autor:
Prvi put silovana sa 10, godinama sanjala užase koje je doživela: Pevačica (44) božanskog glasa znala samo za nesreću! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Legendarna američka džez muzičarka i pevačica Bili Holidej rođena je 7. aprila 1915. U tridesetogodišnjoj karijeri imala je brojne uspone, ali i životne padove koji su je pratili od malih nogu.

foto: Profimedia

Naime, sa samo deset godina silovao ju je komšija. Živela je u siromašnom kvartu s majkom koja ju je rodila kao tinejdžerka, a nedugo zatim poslata je u internat poznat po brutalnom kažnjavanju.

"Godinama sam sanjala o svim užasima koji su me zadesili i budila sam se vrišteći. Trebale su mi godine da to ostavim iza sebe", napisala je u svojoj autobiografiji.

Tragična životna priča Kijanu Rivsa: Nikada nije preboleo smrt ćerke i verenice

Godine 1928. preselila se u Njujork gde je sa samo četrnaest godina doživela drugo silovanje, nakon čega se okrenula prostituciji, a onda su je i uhapsili.

Nakon izlaska iz zatvora dobila je prvi angažman i to potpuno neočekivano. Naime, prijavila se za posao plesačice u jednom klubu, ali joj je vlasnik rekao da nije dovoljno dobra. Ipak, dopustio joj je da otpeva nekoliko pesama.

Jugoslovenka kojoj je Pikaso uništio život: Zbog nesrećne ljubavi potpuno poludela! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

"Gosti su tada zaboravili na piće", rekla je Bili koja se proslavila svojim jedinstvenim glasom.

Veliki muzičari otkrili su je 1933. ali se tokom nastupa u SAD-u suočila sa rasnom diskriminacijom. Na jednom nastupu u Detroitu naterali su je da potamni lice da je, zbog njene svetle puti, nito ne bi zamenio za belkinju.

Četrdesetih godina počela je mnogo da pije, a njen suprug, Džimi Monro uveo ju je u svet heroina, pa je zaradu uglavnom trošila na drogu. 1947. je uhapšena zbog posedovanja heroina i deset meseci je bila u federalnom zatvoru nakon čega joj je zabranjeno da nastupa u noćnim klubovima koji su joj i donosili zaradu. Drugo hapšenje usledilo je 1940. u San Francisku.

Alkoholizam, marihuana, tablete: Prljave tajne omiljene holivudske glumice Natali Vud! (FOTO)

Život kakav je vodila ju je uništavao na sve načine. Nakon razvoda od Monroa zaljubila se u dilera, ali zatim i u mafijaša koji se koristio njenim imenom za svoje prljave poslove.

Pedesetih je već izgubila glas i poslednje dve godine života provela je izgubljena u alkoholu i drogi. 1959. primljena je u bolnicu zbog problema sa jetrom i srcem, a tada su je ponovo uhapsili i ispred njene bolničke sobe postavili su čuvare.

Najteži dani u životu slavnog muzičara od smrti sina (4): Ruke mi otkazuju, gubim sluh, neće mi biti bolje! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Legendarna pevačica umrla je 17. jula i u trenutku smrti imala je 750 dolara pričvršćenih za nogu i 75 centi na bankovnom računu. Imala je 44 godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs