Novi detalji IZ žIVOTA vOLIS sIMPSON

Nije postala kraljica, zato ga je prezirala: Nemate pojma kako je teško živeti najveću ljubavnu priču svih vremena! (FOTO)

Iako se tome nadala Volis Simpson nije sela na tron, bila je ludo zaljubljena u biskog prijatelja, a Edvard je umro sam i zaboravljen

Vip priča
11:33h Autor:
Nije postala kraljica, zato ga je prezirala: Nemate pojma kako je teško živeti najveću ljubavnu priču svih vremena! (FOTO)
Foto: Profimedia

Edvard je Volis obožavao do kraja života, bio je siguran da je pronašao jedinu ženu s kojom želi biti, iako nikome nije bilo jasno zašto. Volis je, s druge strane, enzuzijazam pao čim je shvatila da nema šanse da postane kraljica. Brak, koji je trajao 35 godina, nije bio srećan.

U stvari, bio je mizeran - tvrdi biograf Endru Morton koji je o Amerikanki koja je 'rasturila' britansku monarhiju napisao knjigu naslova "Wallis In Love: The Untold Life of the Duchess of Windsor, The Woman Who Changed the Monarchy".

Mnogo skromnije od britanske: Ovako je na božićnu misu došla norveška kraljevska porodica! (FOTO)

foto: Profimedia

Volis je rođena kao Bessi Volis Varfild u relativno bogatoj porodici u Baltimoru, ali njen je otac ubrzo preminuo od tuberkuloze, a Volis i njena majka bili su ostavljeni na milost ili nemilost očevog brata Solomona Davisa Varfilda. On je Volis platio najskuplje privatne škole u Merilendu i Pensilvaniji gde je zapamćena kao devojka koja je sklapala poznanstva i prijateljstva s bogatim naslednicima i naslednicama kako bi poboljšala svoj društveni status.

- Bila je pametna, i kada je nešto odlučila to bi i realizovala - rekli su neki prijatelji žene koja je Veliku Britaniju gurnula u ustavnu krizu.

Dva je braka Volis Simpson imala pre udaje za Edvarda. Prvi je bio 11-godišnji brak s Earlom Vinfild Spenser Džuniorom.. vojnim pilotom koji je više od ičega voleo da pije.

Volis je veliki deo braka provela daleko od supruga, a neki dokumenti tvrde kako je imala i aferu s Galeaco Sianom, zetom Benita Musolinija, s kojim je ostala trudna, a loše odrađeni pobačaj uzrokovao je neplodnost. Sianova supruga, Eda Musolini, negirala je te navode, kao i mnoštvo drugih istoričara. Godinu je dana Volis provela i u Kini, takođe ljubavišući sa diplomatama, pre nego što je došla do svog supruga i isposlovala razvod.

Kraljevska porodica koja zna samo za skandale: Vanbračna ćerka, namešteni brak i bahaćenje državnim parama! (FOTO)

foto: Profimedia

Samo godinu dana kasnije udala se za bogataša Ernesta Aldriha Simpsona. Već je u ovo vreme, navodno, bila ludo zaljubljena u prijatelja Hermana Rodžersa koji na nju nije 'trzao', te ga niti uz najveće napore Volis nikada nije osvojila. Samo tri godine posle drugog venčanja Volis je u Engleskoj upoznala Princa od Velsa, i to preko sestre njegove tadašnje ljubavnice. Odmah je, kažu, odlučila da je on njen novi cilj. Ubrzo je zavela budućeg kralja, a nekada veliki zavodnik odjedanput bio siguran da je pronašao ženu svog života. I pre Volis budući je kralj izluđivao savetnike i porodicu svojim ljubavnim eskapadama - od duge afere s pariškom kurtizanom, pa sve do javne veze s udatom ženom. Upravo je tu udatu ljubavnicu odbacio kada ga je zavela Volis.

Kraljevska porodica premešta grob princeze Dajane: Ovde će da donosi veću zaradu!

foto: Profimedia

- Ona nije bila lepotica, ali pokazivala je neku bahatost i nemar prema njegovoj tituli i položaju koja je njega beskrajno uzbuđivala. Mnogi kažu kako je Edvard bio opsjednut Volis, a ne zaljubljen. To nije bila ljubav, nego mentalno ropstvo - piše Morton. Volis je pak shvatila da ima velike šanse da postane nova kraljica, ali na putu će im se isprečiti Edvardova majka kraljica Meri, i čitav politički aparat Velike Britanije. Njihova je veza bila toliko javna da je Edvard u vilu Volis i Ernesta dolazio i odlazio bez skrivanja, ali svejedno su svi bili u šoku kada se saznalo da je Volis pokrenula razvod od supruga.

Kraljevska porodica lagala Dajaninog brata: Okrutno je šta su tražili od dečaka na sahrani! (VIDEO)

foto: Profimedia

Edvardov otac, kralj Džordž V, navodno je oduvek hteo da titula kralja ne ode Edvardu već mlađem bratu Albertu i njegovoj ćerki Lilibet - današnjoj kraljici Elizabeti II, pa su Edvardovu abdikaciju neki doživeli kao prst sudbine. U januaru 1936. godine preminuo je Džordž V, a Edvard je postao kralj, ali na toj se poziciji zadržao ni 11 meseci. Presudila mu je njegova 'ljubav' prema Volis Simpson. Ne samo da je Volis bila dva puta razvedena, već je bila i pogrešne vere i nacionalnosti. Engleska Crkva sve do 2002. godine odbijala je da venčava razvedene, a članovi Parlamenta pretili su odstupanjem ukoliko kralj zaista oženi Volis. I njegova majka rekla mu je kako je 'vreme da donese najvažniju odluku u svom životu'. U poslednjem očajničkom pokušaju da zadrži najbolje od oba sveta Edvard je molio premijera da sklopi morganatski brak sa Simpson - brak nejednakih po tituli tokom kojeg ona, formalno, neće postati kraljica niti će njihova eventualna deca naslediti titule. Molba je odbijena.

8 skandala koje britanska kraljevska porodica želi da zaboravimo (FOTO)

foto: Profimedia

Ali, brak sklopljen 1937. u Francuskoj vrlo je brzo, tvrdi Morton, postao nesrećan. Ne samo da je ambiciozna Volis bila nezadovoljna ishodom koji nije uključivao krunu, već je par bio prisiljen da živi izvan Engleske, s vrlo malo novca za njihove pojmove. Volis je uz to bila ismejavana, maltretirana, ignorisana, a stalno je dobivala i pretnje smrću. Posebno su bili kritikovani jer su na početku II. Svetskog rata pokazivali prijateljstvo i razumevanje prema Adolfu Hitleru. Odlazili su u Bavarsku kod njega 'na čaj', a postoje i fotografije nasmejanog para koji se rukuje s Hitlerom. U Engleskoj su proglašeni izdajicama naroda, a dinastija Vindsor se i dan-danas zbog toga bori protiv titule 'antisemita' i 'nacista'.

Sprema se skandal svetskih razmera: Kako će britanska kraljevska porodica preživeti ovo?!

foto: Profimedia

"Kukavice, izdajice, egocentrični jadnici i neprijatelji" samo su deo epiteta koji su im dodeljeni u Britaniji, gde se, jasno je, više nisu mogli vratiti. Do kraja života Edvard je, kažu upoznati, trpeo njene napadae besa, egocentričnost i surovu kritiku, kao i lov na druge muškarce, prvenstveno na Hermana Rodžersa, koji ju je i dalje ignorisao. Šeszdesetih je Edvard ponovno pitao, ovog puta kraljicu Elizabetu II, može li se vratiti i može li Volis biti dodeljena neka titula, ali Elizabeta je odbila.

Preminuo je 1972. godine, a supruga, kažu, nije bila uz njega. Volis je pak živela još 14 godina zaboravljena i sama, a starost je provela boreći se s demencijom. Kraljevska porodica na kraju je dozvolila da se bračni par zajedno sahrani na porodičnom imanju.

Važan podatak o njima niko ne zna: Zašto britanska kraljevska porodica ne koristi svoje prezime!

foto: Profimedia

Kraljevska se porodica u međuvremenu modernizovala. Dogodila im se princeza Dajana, princ Čarls je oženio razvedenu Kamillu Parker-Bouls, a i mladi princ Hari ženi se s Američkom razvedenom glumicom Megan Markl.

- Nemate pojma kako je teško živeti najveću ljubavnu vezu svih vremena - rekla je jednom Volis Simpson.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs