životna priča

MRAČAN ŽIVOT NAJFATALNIJEG GLUMCA: Ludo je voleo i ljubomorno čuvao, traume iz detinjstva lečio drogom! (FOTO)

Miki Rurk je proslavljeni američki glumac, bokser i seks simbol Holivuda osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka

Vip priča
Autor:
Miki Rurk, Foto: Profimedia

Kao mali je pokazao veliki glumački talenat i veoma brzo se popeo na lestvicu slavnih. Svoje uloge je pre svega dobijao zahvaljujući svom izgledu, zbog kojeg je i dugo važio za najatraktivnijeg neženju Holivuda, a čak i danas brojne ankete koje sprovode različiti internet portali i magazini pokazuju da je Miki i dalje među najpoželjnijim holivudskim glumcima bez obzira na upropašćen izgled brojnim plastičnim operacijama kojima se podvrgao.

Detinjstvo Miki Rurka

Rođen je kao Filip Andre Rurk 16. septembra 1952. godine u Albani, državi Njujork. Njegov otac je bio nemačkog i irskog porekla, dok je njegova majka u svojoj krvi imala škotske, francuske, engleske i nemačke krvi. On je odgajan kao rimokatolik i dan danas praktikuje istu veru. Kada je Mikiju bilo samo šest godina, njegov otac je napustio porodicu i odselio se u drugi grad. Miki je ostao da živi sa majkom koja se nakon razvoda udala za Judžina Edisa, policajca iz Majamija.

Najfatalnija glumica na svetu: Obolela od mentalne bolesti, a najveća ljubav joj nikad nije bila uzvraćena! (FOTO)

foto: Profimedia

Tada se Miki Rurk seli sa mlađim bratom i sestrom, majkom, njenim novim suprugom i njegovih pet sinova iz predhodnog braka u južnu Floridu.

Tamo pohađa srednju školu “Miami Beach Senior High School” koju i završava 1971. godine. Period odrastanja koji je Miki proveo pored svog očuha bio je jako težak za njega. Glumac je navodno od strane očuha svakodnevno dobijao batine. Da situacija bude gora njegov očuh ne samo da je zlostavljao Mikija, već je svakodnevno tukao i njegovu majku.

Tokom tinejdžerskih dana, Rurk je fokusirao svoju pažnju na sport. Učlanio se u bokserski klub, gde je išao na obuku samoodbrane. Tada je zavoleo boks. Sa dvanaest godina osvojio je svoj prvi boks meč u kategorji do 51 kg. On je nastavio da trenira boks pod imenom “Fil Rurk".

1969. godine je trenirao sa svetskim šampionom Luisom Rodrigesom koji je bio broj jedan bokser na svetu. Rurk je čak zadobio potres mozga u svom sparing meču sa Rodrigesom. 1971. godine dobija još jedan potres mozga u boks meču, i lekari mu savetuju da godinu dana odmara i preskoči sve treninge i mečeve. Tada se Rurk privremeno povlači iz ringa da bi se nakon nekog vremena ponovo vratio.

Od 1963. do 1973. godine postavio je amaterski boks rekord od 27 pobeda, od kojih je 17 bilo sa nokautom. Tokom svoje bokserske karijere on je doživeo samo tri poraza.

Harisona Forda život nije mazio: Najpovučeniji glumac na svetu, milioner kojem novac ništa ne znači! (FOTO)

foto: Profimedia

Put od boksera do glumca

Svoju debitansku ulogu Miki je imao davne 1971. godine dok je išao u srednju školu. U pitanju je bila mala uloga u okviru školske predstave, po kojoj je kasnije snimljen i film. Međutim, njegovo interesovanje je bilo usmerno na boks i tada je mislio da se nikada više neće pojaviti ni u jednom filmu. Nakon što je odustao od boksa, njegov dobar prijatelj koji se bavio režijom ponudio je Mikiju ulogu. Rurk je nakon malo razmišljanja prihvatio i vrlo brzo nakon toga postao veliki zaljubljenik u glumu.

Odmah je od sestre pozajmio 400 dolara, kako bi otputovao za Njujork i pohađao privatne časove na “Sandra Seacat” studiju za obučavanje mladih ljudi koji žele da postanu glumci. Direktor studija Džejms Lipton poslao je Mikija na njegovu prvu audiciju, a Elija Kazan je studiju preneo informaciju da je ovo bila najbolja audicija u poslednjih trideset godina koju je on video.

Nakon toga Miki kreće da dobija uloge. 1980. godine kreće i prva ozbiljnija uloga, a to je bila uloga Ričija u filmu “Fade to black”. Iako je on imao skromno pojavljivanje u filmu, to je ipak bilo dovoljno da ga kritičari zapaze. Sledi par sporednih i manje važnih uloga, da bi sredinom osamdesetih nastupio sa Erikom Robertsom, rođenim bratom Džulije Roberts u filmu „ The pope of Greenwich vilage“.

18 godina pakla: Životna priča najharizmatičnijeg glumca Holivuda! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako film nije doživeo veliki komercijalni uspeh, privukao je pažnju reditelja i producenata koji su bili oduševljeni Mikijevim performansom. Krajem osamdesetih godina ovaj proslavljeni bokser dobija sve bolje uloge i njegova popularnost raste. Iako su njegove radove posmatrali kao kontroverzne u Sjedinjenim Američkim državama, u Evropi je bio jako dobro prihvaćen i zapažen, pogotovo od strane francuske publike.

Ona je uspela da ukroti najvećeg zavodnika 20. veka: Ja sam se u njega zaljubila i želela da budem sa njim do kraja života! (FOTO)

1986. godine dobija scenario za film "9 i po nedelja", kontraverzan erotski film, u kojem mu je partnerka bila fatalna Kim Besindžer. Iako je film loše prošao u bioskopima širom Amerike, u Evropi je napravio BUM. Poredili su ga sa filmom "Poslednji Tango u Parizu," a njihovu hemiju nazivali senzualnom i harizmatičnom.

Dajan Kiton: Bila je smrtno zaljubljena samo jednom, nikada se nije udala, a sa 50 godina usvojila dvoje dece! (FOTO)

foto: Profimedia

Devedesetih stižu prve velike nagrade, a početak novog milenijuma donosi Rurku i nominaciju za Oskara.

"Iako je neosoprno da je Rurk jedan veliki glumac, cela njegova karijera je ostala u senci njegovog privatnog života, " rekao je poznati reditelj.

Režiseri poput Alana Parkera izjavili su da je sa njim bilo veoma teško raditi. Parker je čak rekao da je Miki “noćna mora” i da je veoma opasan na snimanju, jer nikada ne znate šta će sledeće da uradi, jako je nepredvidljiv.

Problemi sa drogom i brojne plastične operacije

Popularni glumac spada u one ljude koji ne mogu da se pomire sa starenjem. Iako je dugo važio sa seks simbola Holivuda, nepromišljenim odlukama izmenio je svoj izgled do neprepoznatljivosti. On je počeo sve češće i češće da posećuje plastičnog hirurga kako bi povratio svoj mladalački izgled.

Miki se nakon propale glumačke karijere ponovo okrenuo boksu, međutim borba u ringu je donela brojne posledice na njegovom licu, pa je tako nakon svake borbe odlazio kod plastičnog hirurga kako bi korigovao nepravilnosti i rane nastale usled borbe. Vezano za brojne plastične operacije, Rurk je izjavio:

Nakon smrti supruge ona je Pirsu Brosnanu vratila veru u ljubav: Bez njene snage ne bih mogao da živim! (FOTO)

foto: Profimedia

“Uglavnom sam od njih tražio da mi lice vrate na mesto. Međutim, priznajem da sam odabrao pogrešnog hirurga i navukao se.”

On je imao pet operacija nosa, gde su mu hrskavicu iz uha uzimali i stavljali u nos. Pored toga operisao je i jagodične kosti, a redovno u usne stavlja hijarulonsku kiselinu.

Pored zavisnosti od plastičnih operacija, Rurk se dugo borio i sa zavisnošću od droga i alkohola. Loš put kojim je krenuo on prepisuje svom očuhu i teškom detinjstvu koje je proveo pored njega. Naime, njegov očuh je bio veoma nasilan i fizički i verbalno povređivao mladog glumca. Pored Mikija, batine je redovno dobijala i njegova majka, a utehu je mogao da pronađe samo u narkoticima. Zahvaljujući ljudima koji ga vole, uvideo je da ima problem i krenuo na seanse kod psihologa. Danas se glumac nalazi u sjajnom psihičkom stanju, vratio se glumi, ali i dalje redovno odlazi kod psihologa.

Najlepša ljubavna priča sa najtragičnijim krajem: Slavni glumac nikada nije preboleo suprugu! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako izgleda i predstavlja se kao problematičan momak, nije nepoznata ni Mikijeva nežna strana, veliko i toplo srce. Miki je strastven obožavatelj životinja, naročito pasa. Čak je i istakao da ga je njegov pas Džek, spasao od samoubistva. Kada je Miki uzeo pištolj u ruke, sa namerom da oduzme sebi život, pogled njegovog psa ga je naterao da od toga odustane i on mu je, kako kaže, na tome večno zahvalan.

Takođe, Miki je i jako human i svestan problema napuštenih pasa. Za vreme snimanja filma „Dead in tombstone“, na set je ušetao pas lutalica, koji je toliko opčinio Mikija, da je ovaj odmah odlučio da ga usvoji i nazvao ga je Foksi.

On je zatim i postao svestan stanja napuštenih životinja u Rumuniji, pa je tako rešio da spase mnogo više njih i donirao 250.000 dolara za izgradnju savremenog azila. Nakon toga, krenuo je u promovisanje ovog projekta, kako bi se, preko raznih sponzora, skupilo 2.000.000 dolara, koliko je bilo potrebno za sve to. Ponosno ističe da su mu njegovi psi sve na svetu, pa je čak u svom govoru, kada je nagrađen Zlatnim globusom za film „Rvač“, rekao kako je čoveku kad ostane sam sve što ima njegov pas. Takođe, u svojim periodima depresije, pošto je danima spavao u svom plakaru, pogled psa Lokija, pomogao mu je da je prevaziđe teške momente.

Razvratan život ga koštao najveće ljubavi: Svi životni brodolomi Leonarda Koena! (FOTO)

foto: Profimedia

Ljubavni život

Miki Rurki se zabavljao sa nekoliko poznatih dana, uključujući i Teri Farel i Sašu Volkovu. Bio je oženjen dva puta. 1981. godine je oženio Debru Feuer, koju je upoznao na snimanju filma "Hardace", i koja je sa njim glumila u filmu "Homeboy" i to ljubavnicu.

Brak su okončali 1989. godine, a navodno je razlog bio snimanje filma "9 i po nedelja" sa zanosnom Kim Besindžer. Bez obzira na razvod, Miki je sa svojom prvom suprugom i dan danas u prijateljskim odnosima.

Mračna strana života najlepših žena: Jedna je skupila hrabrost i progovorila! (FOTO)

foto: Profimedia

Snimanje erotskog filma "Divlja orhideja" Brazilu, zbližilo je Miki Rurka sa mladom manekenkom i glumicom Kare Otis. U filmu su čak snimali scene seksa, o kojima se i dan danas priča jer se ispostavilo da je par zaista na setu vodio ljubav.

Životna priča najkontroverznije manekenke 90-tih: Ostao je pokošen njenom lepotom! (FOTO)

Nakon završetka filma, Miki Rurk je oženio mladu manekenku 26. juna 1992. godine. 1994. godine Miki Rurk je bio uhapšen zbog maltretiranja supruge koja je uspela da ga prijavi i tako se odbrani od razjarenog muža. Tužbu je ubrzo odbacila i vratila se u njihov dom. Razveli su se šest godina nakon toga.

Ko se sve zabavljao sa supermodelima 90-ih: Karla Bruni izazvala skandal! (FOTO)

foto: Profimedia

Pre nekoliko godina Kare Otis je izdala memoare "Beauty Disrupted: A Memoir" i objasnila kroz šta je prošla tokom svojih dana slave kao i braka sa poznatim glumcem.

Kada se obnažena slikala za jedan magazin, Rurk je poludeo od ljubomore.

- Svi mogu da ti vide dupe! To je moje dupe i ničije više - vikao je nekontrolisano, a onda je poslao dva kriminalca da uhvate fotografa Stivena Mejzela koji je slikao. Našli su ga u jednom liftu u Njujorku i ukrali mu šešir i Polaroid slike.

Najveća ljubav Mika Džegera: Razuzdan i skaredan život su je doveli do ruba propasti! (FOTO)

foto: Profimedia

- Jako brzo se raščulo da nisam pogodna za rad - priseća se Kare.

Ipak, najgori incident kojeg se seća je onaj kada je otkrila da Rurk ima pištolj.

- Sledećeg dana smo otišli na večeru. Skoro smo stigli u restoran kada sam pogledala na dole i videla 357 magnum na podu, pored mojih stopala - priča Otisova.

Kada je rekla Mikiju da se otarasi oružja, bila je primorana da ga nosi u svojoj tašni dok nisu došli kući. Miki je krenuo ka frižideru da uzme flašu vina, a ona je tašnu s pištoljem skinula s ramena i bacila je na pult. Onda je čula pucanj.

- Čekaj! Pomozi mi! Moraš da mi pomogneš... krvarim. Stvarno jako krvarim - vrištala je u velikim bolovima.

- Ovo je noćna mora. Očisti to! - uznemireno je vikao Rurk koji se uplašio da će incident procureti do medija.

- Uspaničila sam se pitajući se šta je važnije - moj život ili priča o tome da sam upucana pištoljem Mikija Rurka - piše lepa glumica.

Nakon toga su raskinuli, ali su se i ponovo spojili i na kraju i venčali. Kada je zaprosio i pošto mu je rekla da mora da razmisli jer ga nije videla mesecima, on je izvadio japanski mač.

- Ne, sada ćeš mi odgovoriti - rekao je mirno i izvadio mač umotan u platno iz gepeka - Ne mogu da živim bez tebe.

- Šta je to? - pitala sam.

- Hari kari mač - rekao je odmotavajući ga - Odgovori ili ću umreti - zaključio je.

Nekada lepotan, sada nakaza: Mikija Rurka upropastile silne operacije! (FOTO)

foto: Profimedia

I sama opsednuta tim bolesnim odnosom, Kare je pristala. U braku je zlostavljao i kako je otkrila, nikada nije doživela orgazam sa nekim sve dok nije upoznala svog drugog, sadašnjeg muža. Sa Rurkom je glumila vrhunce.

- Da, lažirala sam dobro kao i većina dobrih devojaka. Da bi se oni osetili dobro. Postoji neki osećaj lažne moći u tom nastupu. Ne moraš da iskusiš ranjivost, ali zapravo tu nema moći, prazno je - kaže Kare Otis.

Pošto su se razišli bila je pet godina u celibatu.

Od 2009. godine, Miki Rurk je vezi sa ruskim modelom Anastasijom Makarenko.

foto: Profimedia

Zanimljivosti:

  • Filmski stručnjaci tvrde da je Rurk umro mlad, bio bi proglašen filmskom legendom kao Džejms Din.
  • Miki je visok 180 cm.
  • On je veliki ljubitelj pasa.
  • U junu 2006. godine, Rurk je javno podržao američkog predsednika Džordža Buša i rat u Iraku.
  • Neosporno je da je Miki sjajan glumac, problem je u tome što je donosio pogrešne odluke u svojoj karijeri, pa je tako odbio neke od sjajnih uloga poput one u filmovima “Top gun”, “48 sati” i “Pretparačke priče”.
  • Godine 2014, Rurk je nosio majicu koja na sebi ima lik ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • Za ulogu u filmu “Rvač” osvojio je “BAFTU”, “Zlatni globus” i "Oskar"

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...