život ga nije mazio

Nakon smrti supruge ona je Pirsu Brosnanu vratila veru u ljubav: Bez njene snage ne bih mogao da živim! (FOTO)

Punih 11 godina proveo je u braku sa Kasandrom, a nakon njene smrti, irski glumac Pirs Brosnan mislio je da više nikada neće pronaći ljubav...

Vip priča
19:05h Autor:
Nakon smrti supruge ona je Pirsu Brosnanu vratila veru u ljubav: Bez njene snage ne bih mogao da živim! (FOTO)
Pirs Brosnan i Keli Smit, Foto: Profimedia

Ostao je udovac i samohrani otac, razočaran u život, sve dok tri godine kasnije nije upoznao ženu koja ga je osvojila na prvu. Sa Keli Smit danas je u braku 16 godina, a svakog dana joj iznova govori koliko je voli.

Kada je 1991. godine, od raka jajnika, preminula njegova prva supruga Kasandra, u 43. godini života, irski zavodnik Pirs Brosnan bio je uveren da više nikada neće pronaći novu ljubav, niti da će više ikada sa nekom ženom stati pred oltar. U jednom trenutku postao je udovac i samohrani otac tada osmogodišnjeg Šona.

Pirs Brosnan: Nikada nisam bio dobar Džejms Bond

foto: Profimedia

"Znam kako je to biti udovac, ali i kako ponovo pronaći ljubav. Uvek postoji nada, a život je prepun uspona i padova. Uprkos svemu, uspomena na Kasandru i njenu borbu sa rakom nikada neće biti zaboravljena", izjavio je Pirs Brosnan.

foto: Profimedia

Upravo je njegova prva supruga Kasandra bila ta koja ga je nagovorila da krene u Holivud. Smrt voljene supruge nikada nije preboleo, a iako je danas u drugom braku, Brosnan i dalje sa puno ljubavi govori o njoj: "Najteže je kada gledaš kako propada neko koga voliš, kako ga bolest izjeda. Tuga te jednostavno razdire i ona postaje deo tvoje psihe."

Život ga nije mazio od samog početka.

Bojana Nikitović: Pirs Brosnan je sjajan čovek!

foto: Profimedia

Ubrzo nakon rođenja napustio ga je otac, a potom i majka, koja je otišla da radi u Londonu. Pirs Brosnan živeo je sa bakom i dedom, spavajući na trošnom metalnom krevetu u pansionu. Oca je upoznao tek 1984. godine, kada je snimao televizijsku seriju "Remington Steele", i tada su proveli samo jedno popodne zajedno.

Težak period ponovio se i 2013. godine, kada je od iste bolesti kao i Kasandra preminula njihova ćerka Šarlot, koju je ona dobila u bivšem braku baš kao i sina Kristofera, a Brosnan ih usvojio. U intervjuu za "Esquire" govorio je o tim najtežim trenucima: "Nakon ovih gubitaka za mene je čaša uvek na pola prazna. Tamni, melanholični irski pas savremena na vreme sedi pored mene."

Pirs Brosnan gost na rođendanu britanske kraljice

foto: Profimedia

Osim Keli, u životu mu je itekako pomogla vera. "Odgajan sam kao katolik i uvek ću to biti, iako ne podržavam sve crkvene odluke. Molitva mi je bitna, kao i odlazak na misu. Isto tako, verujem i u život posle smrti."

Tri godine nakon smrti prve supruge, baš poput nekih od filmskih likova koje je glumio, Brosnan je ponovo pronašao razlog za život uz Keli Smit.

"Upoznali smo se kada sam bio, baš poput Filipa kojeg sam tada glumio, izgubljen. Tada sam već tri godine bio udovac i samohrani otac. Keli je stub naše porodice, stub mog života i svakog joj dana ponavljam koliko je volim. Govorim joj koliko je lepa i da sve ovo ne bih mogao da nema nje."

Njihova priča potpuno je netipična, a upoznali su se na žurci u Meksiku, u koji je Keli došla kao reporterka u želji da napravi intervju sa Tedom Dansonom.

Ne liči na šarmatnog oca: Sin Pirsa Brosnana ne izgleda kako smo očekivali! (FOTO)

foto: Profimedia

Prvog susreta prisetila se 2001. godine, iste godine kada su se i venčali, u intervjuu za "People" magazin: 'Visok, crn i zgodan, sve što žena može da poželi. I onda taj pogled i iskre u očima. Pomislila sam - vau!"

Prvi zajednički izlazak imali su nekoliko dana kasnije, a tada je Brosnan pokazao i svoju romantičnu stranu - seli su i gledali zvezde, a on ju je čvrsto držao za ruku. "Vatromet u našim glavama, pesma Kenija Loginsa... Razgovarali smo do tri sata ujutru i tada sam shvatila zašto je toliko seksi drugim ženama."

A osećaji su bili obostrani. "U svakom kutku ove zemlje osećao sam se usamljeno bez nje, a onda sam joj poslao avionsku kartu kako bismo mogli biti zajedno. Jednostavno smo bili savršeni jedno za drugo. Da sam tražio milion godina, ne bih mogao pronaći takvu ženu kao što je Keli."

Veličina im nije najbitnija: Poznati muškarci i njihove krupnije žene (FOTO)

foto: Profimedia

64-godišnji glumac i njegova deset godina mlađa supruga imaju dvojicu sinova - 21-godišnjeg Dilana i 15-godišnjeg Parisa. U mnogim intervjuima Brosnan je govorio kako jedva čeka da sinovi odu na fakultet kako bi on i Keli mogli da putuju svetom i da ga ona prati na filmskim setovima.

"Ona ima tu snagu u sebi bez koje ne bih mogao da živim. Kada me pogleda, sav zadrhtim."

Upravo mu je Keli pravila društvo i u Hrvatskoj u avgustu ove godine, kada je na Visu snimao nastavak filma "Mamma Mia: Here We Go Again!".

I nakon 23 godine veze, od čega 16 godina provedenih u braku, bivši agent 007 je zaljubljen u svoju suprugu.

Ona je bucka prosečnog izgleda, a sve žene joj zavide: Upecala najpoznatijeg zavodnika! (FOTO)

foto: Profimedia

Osim kada je snimao svoje scene, na Visu, sve vreme provodio je u njenom društvu, šetajući se uz more ili uživajući u romantičnim večerama, a posvetio se i svom hobiju - crtanju.

Izrazito pristupačan, Brosnan je oduševio sve stanovnike ostrva, upoznao se sa svakim koji je to poželeo, ali i fotografisao.

Ali sve pod budnim okom svoje najveće ljubavi - Keli Smit.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs