Najslavniji Škot na svetu

Potpuno neprepoznatljiv: Nekada slavni holivudski zavodnik, sada deka iz komšiluka! (FOTO)

Pomalo neverovatno, ali ovaj, uskoro 90-godišnjak, i dalje zrači šarmom na kojeg su decenijama "padale" žene širom sveta

Vip priča
18:56h Autor:
Potpuno neprepoznatljiv: Nekada slavni holivudski zavodnik, sada deka iz komšiluka! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kao slavnom tajnom agentu, niko mu nije mogao ništa. Ipak, omiljenom 87-godišnjem glumcu ovih dana je ipak zatrebala malu pomoć, i to u obliku štapa za hodanje. Fotografi su ga primetili na ulicama Njujorka, a da nije prepoznatljivog osmeha, prošao bi potpuno neprimetno.

Obučen u sivu trenerku i plavu polo majicu, udobne patike i sa šeširićem na glavi, Šon Koneri je delovao poput simpatičnog deke iz komšiluka. Pomalo neverovatno, ali ovaj, uskoro 90-godišnjak, i dalje zrači šarmom na kojeg su decenijama "padale" žene širom sveta.

U svakoj je tražio svoju majku: Slavni zavodnik nije znao sa ženama, a imao je 5 brakova! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako mu je asistent tu i tamo pomogao pri šetnji, škotski glumac se dostojanstveno i hrabro kretao ulicama Menhetna.

Šon Koneri, zvezda prepoznatljivog stasa, ali i glasa, tumačio je prvu filmsku ulogu tajnog agenta Džejmsa Bonda u filmu "Dr No" iz 1962. godine. Od tada, pa sve do 1983. Koneri je glumio u čak sedam filmova o Bondu.

Za film Nedodirljivi (1987.) osvojio je Oskara i Zlatni globus za ulogu irskog policajca Malouna.

U svojoj bogatoj karijeri, Koneri je ostvario brojne upečatljive uloge, među ostalim, u filmovima "Iz Rusije s ljubavlju", "Goldfinger", "Dijamanti su večni", "Čovek koji je hteo da postane kralj", "Velika pljačka voza", "Ime ruže", "Lov na crveni oktobar" te "Osvetnici".

Sunovrat bivše Bondove devojke: Ostala na ulici, ćerka joj bolesna, živi od danas do sutra! (VIDEO)

foto: Profimedia

Kultni glumac primio je i mnoga priznanja, kao na primer ono za "Najvećeg živog Škota", a 1989. People magazine proglasio ga je najseksepilnijim muškarcem na svetu, dok je 1999., sa 69 godina, proglašen najseksepilnijim muškarcem veka.

Koneri ima i titulu sera, od 1999. godine, kad ga je britanska kraljica Elizabeta proglasila vitezom. Zanimljivo, titula mu je dodeljena uprkos njegovom otvorenom podržavanju škotske nezavisnosti i aktivnom učestvovanju u radu Škotske nacionalističke partije koja traži otcepljenje od Velike Britanije.

Tragični kraj kralja Holivuda: Zbog smrti supruge pao u depresiju koja ga je odvela u smrt! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs