Doba zlatnog Holivuda

U svakoj je tražio svoju majku: Slavni zavodnik nije znao sa ženama, a imao je 5 brakova! (FOTO)

Legendarnog glumca slomili su mnogobrojni brakovi, a tome je kumovao odnos s bolesnom majkom i teško detinjstvo
Vip priča
08:40h Autor:
U svakoj je tražio svoju majku: Slavni zavodnik nije znao sa ženama, a imao je 5 brakova! (FOTO)
Foto: Profimedia

Iako je važio za jednog od najvećih zavodnika i mačo muškaraca, Keri Grant bio je vrlo tužan i nesiguran. Legendarnog glumca slomili su mnogobrojni brakovi, a tome je kumovao odnos s bolesnom majkom i teško detinjstvo.

"Bio sam okružen najlepšim devojkama. Imao sam mnogo pažnje, ali bio sam nesrećan", zapisao je Keri u svojim memoarima koji su iskorišćeni u dokumentarcu "Becoming Cary Grant".

Majka je "nestala", a otac ga je napustio

Rođen je kao Arčibald Alek Lič u siromašnoj porodici u kojoj je odrastao s ocem alkoholičarem i problematičnom majkom koja je bila zaštitnički nastrojena prema svom jedinom sinu. Njen prvi sin preminuo je pre nego što je bio i rođen.

"Susedi dugo nisu znali da li sam dečak ili devojčica jer me mama stalno oblačila u haljinice", rekao je jednom.

Kad je imao 11 godina, majka je nestala. Rođaci su mu ispričali da je otišla u letovalište, a on je to prihvatio. Nedugo nakon toga, napustio ga je i otac koji se preselio na drugi kraj zemlje i tamo osnovao novu porodicu.

"Slomilo me kada nas je majka napustila. To je ostavilo veliki trag na meni. Osećao sam kao da me ona ne želi", govorio je glumac.

Zaveo 13.000 žena: Nema koja slavna lepotica nije bila u njegovom krevetu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sreću je potražio u Americi

Odselio se u Ameriku kada mu je bilo 16 godina. Kako bi preživeo, zarađivao je novac hodajući na štulama i noseći reklame. Brzo su ga uočili zbog izgleda, pa je završio na Brodveju, a kasnije u Holivudu. Kako bi bio uspešniji, promenio je ime u Keri Grant koje je zvučalo "više američki".

Njegove supruge i ljubavnice pričale su da Grant nije znao kako da primi ljubav, niti kako da je da. Kada je upoznao prvu suprugu Virdžiniju Čeril već je bio slavan. Glumica je nakon razvoda ispričala da je bio posesivan.

"Bojao sam se da ću je izgubiti ili da će otići", napisao je u svojim memoarima. Brak je trajao samo sedam meseci.

Kad je imao 31, saznao je bolnu istinu

Njegov otac u međuvremenu je umro od bolesti jetre. Nedugo nakon toga, saznao je da ga majka nikad nije ostavila nego da je smeštena u mentalnu ustanovu. Lekari su Keriju objasnili da je majku tamo odveo njegov otac.

"Mislila je da je trujem, čula je glasove i bila je uverena da je neko prati", ispričao je otac kada je svoju suprugu prijavio na lečenje.

Keri i njegova majka počeli su da se dopisuju, a ona mu je često govorila koliko ga voli. Iako mu je naglašavala kako bi volela da žive bliže, on nikad nije razmišljao da je preseli u bolnicu u Americi.

Betsi je bila njegova najveća ljubav, ali je brak uništila droga

Grant nije mogao da podnese istinu, pa je počeo da eksperimentiše s drogama. Hteo je da oslobodi svoje misli i shvati šta se zapravo dogodilo. Druga supruga bila mu je Barbara Haton koja je tada bila "teška" 50 miliona dolara. Par nije imao nikakve zajedničke tačke, a brak je potrajao tri godine.

Dan kada je Holivud plakao: Za slavnim zavodnikom žene išle i u smrt! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najduže je u braku bio s Betsi Drejk koju je upoznao na brodu kojim se iz Evrope vraćao u Ameriku. Odmah su se zaljubili. Iako je bila mlađa čak 19 godina od njega, bila mu je najveća ljubav.

"Bila je dobra prema meni, naučila me da budem bolja osoba, da proširim horizonte", ispričao je Grant.

Tragični kraj kralja Holivuda: Zbog smrti supruge pao u depresiju koja ga je odvela u smrt! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"LSD mi je spasao život"

Često su zajedno uzimali drogu, a to je uništilo brak nakon 13 godina. Geri je rekao kako mu je LSD spasio život i pomogao da se "ponovo rodi".

"Zbog tripa sam se osećao kao divovski penis koji je lansiran sa Zemlje poput rakete", izjavio je.

Razvod od Betsi mu je teško pao, a kada je shvatio da je krivica njegova i da ima problema sa ženama, bio je slomljen.

"Prošlo je kroz moju glavu poput munje. Napokon sam shvatio da sam za sve ja kriv. Povredio sam žene koje volim", rekao je.

Do te spoznaje došao je pod uticajem droge. Nakon toga promenio je pristup prema ženama, pa je napokon bio srećan.

"Zbog LSD-a sam shvatio da sam "ubio" svoju majku kroz veze s drugim ženama. Grešio sam jer sam u svakoj video mamu", priznao je Keri.

Najfatalnija lepotica na svetu: Zbog nje su muškarci pokušavali da se ubiju! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dobio je ćerku kojoj je hteo da pruži sve

U bračnu luku uplovio je i četvrti put, s glumicom Dajan Kenon koja je od njega bila mlađa čak 33 godine. Grant kaže da je taj brak bio najuspešniji jer je u njemu dobio svoje jedino dete, Dženifer.

Kad su mu bile 62 godine, odlučio je da se povuče iz Holivuda kako bi ćerki priuštio detinjstvo kakvo on nikad nije imao. Keri je uživao u ulozi oca i potpuno se posvetio Dženifer.

Krala tuđe muževe, žene je mrzele: Buran život i misteriozna smrt prve seks bombe (26)! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Barbara je ostala s njim do njegove smrti

"Bojao se da će me neki muškarac iskoristiti i ljutio se kad bih kasno stigla kući. Bio je zaštitnički nastrojen", rekla je Dženifer. Poslednja Grantova supruga bila je Barbara Haris koja je od njega bila mlađa 33 godine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Bio je jako sramežljiv i u dubini duše mislio je da neću ostati s njim", kaže Barbara.

Keri je smatrao da su žene po prirodi mudrije i emocionalno zrelije od muškaraca. Iako se bojao da je ne izgubi, Barbara je s Grantom bila u braku do njegove smrti 1986. godine.

"Ne znam šta sam naučio o ljubavi. Trebalo mi je jako dugo da je shvatim", napisao je legendarni glumac u memoarima.

Tragična prva princeza Holivuda: Muževi je tukli i varali, otac je silovao! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs