Buran period je pred njom

Procurela tajna kraljice Elizabete: Preokret u monarhiji uoči 20. godišnjice Dajanine pogibije!

Iako se zaklela da nikad neće abdicirati, 91-godišnja kraljica ima tajne planove
Vip priča
17:10h Autor:
Procurela tajna kraljice Elizabete: Preokret u monarhiji uoči 20. godišnjice Dajanine pogibije!
Foto: Reuters / Mary Turner

Čarls bi mogao da postane princ regent, odnosno princ vladar, što bi značilo da bi bio kralj u svakom pogledu, osim što ne bi još nosio tu titulu, piše Daily Mail koji govori o otkrivenim informacijama s dvora. Naime, kraljica Elizabeta (91), iako je celog života isticala da abdikacija, odnosno odlazak s prestola, za nju ne dolazi u obzir, navodno se u tajnosti povlači sa svojih funkcija.

Nikoga u porodici ne zanima tron: Princ Hari šokirao priznanjem!

<\/div>

Vesti je obznanila svom uskom krugu saradnika, a za razlog za to je pre svega njena duboka starost, kao i činjenica da joj se pogoršava zdravstveno stanje. Službena abdikacija bi za Veliku Britaniju bila ogroman šok, pogotovo jer se poslednja dogodila 1936. kad se kraljičin ujak Edvard VIII odrekao prestola kako bi se oženio sa dva puta razvedenom Volis Simpson, na razočaranje cele nacije. Prošlog meseca u penziju je otišao vojvoda od Edinburga sa 96 godina, a izvori iz palate javljuju da kraljica ubrzo namerava da učini isto, mada će formalno i dalje ostati na prestolu. Zanimljivo je da se sve ovo dešava uoči 20. godišnjice smrti neprežaljene princeze Dajane.

Kraljevska porodica lagala Dajaninog brata: Okrutno je šta su tražili od dečaka na sahrani! (VIDEO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Radije bi Vilijama nego Čarlsa

Sem toga, kraljica je i objavila da će, ako i dalje bude živa i na prestolu s 95 godina, tražiti da se aktivira tzv. Akt o vladavini, kojim će se omogućiti njenom sinu da službeno vlada iako je ona još živa. Pripreme za te radnje su u punom jeku, a kraljica razgovara sa sudijama i zakonodavcima o svim svojim mogućnostima.

Britanska javnost nije naročito naklonjena Čarlsu, već preferiraju njegovog sina, princa Vilijama, ali čini se da kraljica to neće omogućiti.

Najveće kajanje sinova princeze Dajane: Taj razgovor nikada nećemo zaboraviti! (VIDEO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Moderne abdikacije

Odricanje od svojih dužnosti u moderno doba se radi drugačije nego pre - njegova svetost Papa Benedikt XVI objavio je ostavku preko Vatikana na šok celog sveta. Kralj Španije Huan Karlos pokušao je da bude suptilniji i otkrio je da odlazi s prestola potpisivanjem parlamentarnog zakona, dok je holandska kraljica Beatris abdicirala putem videa koji je postavljen na Jutjubu.

Bila je histerična, plakala je i razbijala nameštaj: Kamila Parker blati princezu Dajanu!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs