POSLE TOG DANA NIŠTA NIJE BILO ISTO

LEPOTOM OČARALA SVET, A IZA OSMEHA JE KRILA VELIKU TUGU: Dok su joj se svi divili, ona je prolazila kroz pravi pakao!

Uvrštena je u 50 najlepših žena u istoriji. Svet možda ne bi ni čuo za nju da na izboru lepote nije pobedila i osvojila nagradu

Vip priča
10:56h Autor:
LEPOTOM OČARALA SVET, A IZA OSMEHA JE KRILA VELIKU TUGU: Dok su joj se svi divili, ona je prolazila kroz pravi pakao!
Foto: Profimedia

Kada kažemo Divlji zapad, prva asocijacija nam je, naravno, slavna lepotica Klaudija Kardinale! Bila je jedna od najlepših žena koje su se pojavile na filmskin ekranima ikada, sjajna zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina, koja je očarala svojom lepotom i Holivud i Italiju.

Rođena je 15. aprila 1938. godine kao Klaudi Džozefin Rouz Kardinale u malom mestu u Tunisu. Italijanskog je porekla, a u rodnom mestu se školovala za učiteljicu.

1957. godine pobedila je na takmičenju "Najlepša Italijanka u Tunisu", a nagrada je bila putovanje u Italiju. Nije ni slutila da će joj potpuno promeniti život i odvesti je totalno drugačijim putem.

Klaudija danas kaže da je to bila sudbina, jer je upravo na tom putovanju očarala filmske reditelje i sa samo 19. godina potpisala prvi filmski ugovor. Od tog momenata, njena karijera je samo rasla i išla uzlaznom putanjom.

U godinama koje su usledile, snimila je neke od najpoznatijih ostvarenja u istoriji filma, poput Roko i njegova braća, Devojka sa koferom, Leopard, Kartuš i Osam i po Federika Felinija, zbog čega je postala najpoznatija glumica u Italiji.

Već 1963., svega 6 godina nakon prvog filmskog ugovora, lepa Klaudija osvaja pažnju producenata najvećih filmskih magnata Amerike i Velike Britanije, i to zahvaljujući komediji Pink Panter.

BILA JE UDATA ZA ZVONKA BOGDANA,POSLEDNJIH 13 GODINA ŽIVELA U BEDI:Jugoslovensku glumicu život je šibao do zadnjeg dana!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon toga je usledio niz uspešnih filmova, među kojima je i kultni vestern "Bilo jednom na Divljem zapadu" Serđa Leonea.

Posle 5 godina života pod blještavim svetlima Holivuda, Klaudiji je zasmetalo to što je primetila da se uloge ponavljaju i da više nema ničega novog. Nije želela da postane kliše, pa se se vratila italijanskom i francuskom pozorištu, gde je osvojila još jednu u nizu nagrada za najbolju glumicu.

Trauma koja joj je zauvek promenila život

Baš kad je počela da gradi uspešnu filmsu karijeru jedan događaj joj je zauvek promenio život. Taj traumatičan događaj ostavio je veliki trag i pratio je celog života. Naime, Klaudiju je silovao nepoznati Francuz, a nakon traumatičnog iskustva, ona je ostala u drugom stanju. Nije ni pomišljala da prekine trudnoću, ali s obzirom da je gradila karijeru u Holivudu, savetovali su je da nikako ne otkriva da čeka dete.

Njen mentor, Frank Kristaldi, je poslao u Londom, u 7. mesecu kada trudnoća više nije mogla da se skriva. Rodila je sina kojem je dala ime Patrik, ali su se o njemu starali Klaudijini roditelji, a Patirik je do 8. godine verovao da mu je Klaudija sestra.

Između Klaudije i Franka se rodila ljubav, a venčali su se u Atlanti. On je usojio njenog sina, a iako se činilo da žive skladan život, ipak su se rastali 1975. godine. Glumica se zaljubila u Paskala Skvitijerija, zbog kojeg je ostavila supruga Franka Kristaldija. Sa njim je bila u braku, sve do njegove smrti 2017. godine. Iz braka su dobili ćerku Klaudiju.

GODINAMA SE BORI SA DEPRESIJOM, SA 14 PRVI PUT BILA NA ODVIKAVANJU:Životna priča pevačice koja je lepotom zaludela svet!

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Sve do 2010. godine, Klaudija je vodila aktivan glumački život, kada je odlučila da malo uspori sa snimanjima i ulogama.

U 9.deceniji života i dalje živi ‘radosna, slobodna i smela’, kako sama kaže. 2017. godine je bila zaštitno lice Međunarodnog filmskog festivala u Kanu i tom prilikom je rekla: Ja nisam ulepšavala svoju starost, niti sam bilo šta činila protiv bora. Izvinjavam se mnogima zbog toga.

Danas ima 83. godine i veliki je pobornik ženskih prava. Takođe, ponosno nosi titulu Uneskovog ambasadora dobre volje za odbranu ženskih prava još od marta 2000. godine.

BRAĆA BLIZANCI GREJALI SU SRCA CELE BIVŠE JUGOSLAVIJE: Njihova smrt je misterija - jedan se ubio, drugi bio beskućnik?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U februaru 2011. proglašena je za jednu od 50 najlepših žena u čitavoj filmskoj istoriji.

Ipak, njen izgled se drastično promenio tokom svih ovih godina. Crte lica su ogrubele, a od nekadašnje lepote gotovo da ništa nije ostalo. Oni koji je pamte samo kao mladu i perspektivnu lepoticu iz starih filmova, kada vide nove fotografije, ne mogu da veruju da je to ista žena.

Kako god bilo, Klaudija je zadovoljna i presrećna što je otišla na nagradno putovanje i živela životom uspešne glumice. Što se izgleda tiče, uverena je da svačija lepota u jednom trenutku izbledi, i da je najvažnije negovati lepotu iznutra, lepotu duše.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs