GIZELA VUKOVIĆ

BILA JE UDATA ZA ZVONKA BOGDANA,POSLEDNJIH 13 GODINA ŽIVELA U BEDI:Jugoslovensku glumicu život je šibao do zadnjeg dana!

Ona je iza sebe ostavila ćerku i unuka koji boluje od teškog oblika autizma.

Vip priča
Autor:
BILA JE UDATA ZA ZVONKA BOGDANA,POSLEDNJIH 13 GODINA ŽIVELA U BEDI:Jugoslovensku glumicu život je šibao do zadnjeg dana!
GIZELA VUKOVIĆ, Foto: Printscreen Youtube / Bot Miki

Dobitnica “Zlatne arene” u Puli, glumica Gizela Vuković preminula je 2015. godine u mračnoj sobi samačkog hotela u kome je provela poslednjih 13 godina života.

A malo ko zna da je ona, takođe, svojevremeno bila udata za čuvenog pevača Zvonka Bogdana. Naime, Gizela se u jednom trenutku zbog finansijskih problema našla na rubu egzistencije, zbog čega je njena realnost postala sobica hotela, koju je samo prvih nekoliko meseci imala novca da plaća.

– Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove… Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gde mi je ostala “Arena” – ispričala je Gizela svojevremeno za “Novosti”.

TUŽNA LJUBAVNA PRIČA OLJE IVANJICKI: Ovaj svet napustila je 4 decenije posle njega, ostala su samo pisma! (FOTO)

– Ne znam koga nisam pitala za pomoć. Međutim, svi su me zaboravili – rekla je ona. Samo su joj dve osobe izašle u susret. Ko je u pitanju i koliko su joj novca dali. Iako je predosećala da neće još dugo poživeti i veoma se teško kretala, glumica je do poslednjeg dana brinula o bolesnoj ćerki Milici i autističnom unuku Branku.

– Ćerka Milica (66) danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo retko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice – ispričala je tada kroz suze Gizela.

– Udavala se dva puta – prvi put za oca svoje ćerke Milice koji nije bio javna ličnost, a drugi put za čuvenog pevača Zvonka Bogdana.

– O braku s njim ne želim da govorim. Razišli smo se davno i šta tu više ima da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sećam. Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba. Za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića, nažalost, nisam mogla da se udam. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo voleo, a i ja, bogami, njega – govorila je oštro glumica.

Iako su joj socijalni radnici predlagali da se preseli u starački dom, ona nije želela da napusti bolesnu ćerku i unuka.

– Kako da se razdvojim od njih dvoje. Moja penzija je i njihov prihod. Ne mogu da se razdvajam od njih, ne mogu. Oni su mi sve što imam. Neću se razdvajati od njih pa makar poslednje dane sedela na ulici. Samo da mi je da vidim neki skroman, svoj krov nad glavom pa nek sutra umrem – rekla je Gizela pred smrt u intervjuu za “Novosti”.

Gizela Vuković preminula je 29. marta 2015, u 89. godini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs