Životna priča čuvene Volis Simpson

Fatalna žena zbog koje je kralj učinio nezamislivo: Skandal na britanskom dvoru! (FOTO)

Imala je 40 godina i dva neuspešna braka iza sebe. Osim bivših supruga, u prilog joj nije išla ni činjenica što je dolazila iz Amerike, a njenim venama nije tekla plava krv. Ali sve to nije smetalo kralju Edvardu VIII
Vip priča
16:06h Autor:
Foto: Profimedia

Kada je kralj Edvard VIII odlučio da oženi svoju voljenu Volis Simpson 1936. godine, izazvao je skandal neviđenih razmera u britanskoj istoriji. Njegova draga imala je tada 40 godina i dva neuspešna braka iza sebe. Osim bivših supruga, u prilog joj nije išla ni činjenica što je dolazila iz Amerike, a njenim venama nije tekla plava krv.

 

Za prvog supruga i američkog vojnog pilota Erla Vinfilda Spensera udala se kao dvadesetogodišnja devojka - 1916. godine. S njim je putovala širom sveta, a pred kraj 1924. našla se u Kini gde je upoznala šarmantnog italijanskog grofa Galeaca Đana, s kojim je navodno imala tajnu aferu. Iako ovaj podatak nikada nije potvrđen, ubrzo su Volis i Erl počeli da žive na različitim adresama, a 1927. godine su predali papire za razvod.

 

Video sam kako princeza Dajana vara princa Čarlsa: Roker priznanjem uzdrmao javnost! (FOTO)

 

Dva razvoda

 

Volis se potom zaljubila u bogatog industrijalca Ernesta Aldriha Simpsona koji je takođe bio sveže razveden i zbog kojeg se doselila u London. Zahvaljujući njegovim vezama u visokim krugovima upoznala je neke članove britanske kraljevske porodice, uključujući i princa Edvarda od Velsa. Iako je Volis bila udata za drugog muškarca, s princem Edvardom je navodno započela intenzivnu ljubavnu aferu 1934. godine.

 

Osim oštrog uma, Volis je bila poznata i po svom posebnom modnom stilu. Jednom prilikom je priznala: "Nisam predivna žena. Nema se što videti na meni, pa jedinu stvar koju mogu da učinim jeste da se obučem bolje od svih ostalih."

 

Princ ju je obasipao pažnjom, novcem i nakitom, a njegova ljubav nije minula ni dve godina kasnije kada je krunisan za kralja Ujedinjenog kraljevstva i Indije. Novi britanski kralj – Edvard VIII želeo je da ozakoni svoju vezu sa Volis zbog čega je ona zatražila razvod od svog supruga Ernesta.

 

Ali to nije bilo dovoljno za ostvarenje njegovih planova. Anglikanska crkva u Engleskoj nije priznavala njene razvode, pa samim time nije ni mogla da da blagoslov novoj zajednici. Volis je bila bez odgovarajućih veza, a povrh svega verovalo se da ne može da ostane trudna i da svojoj novoj domovini da naslednika krune.

 

Ljubavna priča kraljice Elizabete i princa Filipa: Upoznala ga sa samo 13 godina! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na povratku u domovinu, premijer Stenli Boldvin ponudio je svom kralju tri opcije: da zaboravi Volis, da je oženi protiv volje naroda i svojih ministara, i da abdicira. Na veliko iznenađenje Britanaca i sveta, kralj Edvard VIII odabrao je poslednju varijantu – odrekao se britanske krune zbog ljubavi, a njegovu poziciju preuzeo je njegov brat Džordž VI.

 

Šest meseci kasnije u privatnoj ceremoniji i bez prisustva kraljevske porodice, Edvard je izrekao sudbonosno da svojoj voljenoj Volis. Iako su oboje dobili titule vojvode i vojvotkinje od Vindzora, imali su loš odnos s Edvardovom porodicom, a posebno sa Elizabetom II.

 

Gatara joj predvidela budućnost: Jednog dana bićeš kraljica! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ljubav do smrti

 

Kad su ga pitali o braku s Volis, vojvoda od Vindzora je znao da kaže: "Naravno, imam malu prednost pred svim drugim muškarcima. Pomaže to što svoju dragu mogu s vremena na vreme da podsetim da sam se zbog nje odrekao prestola."

 

Njihova velika ljubav bila je mamac za medije, pa su postali pravi kraljevski selebriti par. Živeli su uglavnom van granica Ujedinjenog Kraljevstva na relaciji Francuska-Španija-Sjedinjene Američke Države, sve do vojvodine smrti 1972. nakon čega se Volis povukla iz javnosti.

 

Da ne pukne bruka: Monstruozni čin dede kraljice Elizabete!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs