Od trnja do zvezda

Ima petoro dece, milione na računu i majku koja radi na ulici: Životna priča ruske Pepeljuge! (FOTO)

Sada živim potpuno drugačiji život, sa neverovatnim povlasticama, ali kada se osvrnem na prošlost, uviđam da mi je Rusija dala alat koji nemaju svi - volju da se uvek ide dalje, da se ostvari željeno, da se uspe, kaže supermodel Natalija Vodijanova
Vip priča 13.09.2016. - 11:57h Autor: Stil
Foto: Reuters / Bennoit Tessier

Njena ćerka zarađuje milione dolara svake godine šetajući pistama i reklamirajuće najpoznatije modne brendove, ali Larisa, majka supermodela Natalije Vodijanove i dalje živi od prodaje kolača na ulici u ruskom gradu Nižnjem Novgorodu.

 

I sama Natalija (34) je, pre nego što su je modni skauti otkrili kada je imala 17 godina, sa majkom radila na pijaci prodavajući voće. Ali, nakon toga sreća joj se osmehnula i tokom karijere je sarađivala sa najpoznatijim modnim kućama poput Kelvina Klajna, Luja Vitona i Stele Mekartni.

 

Međutim, uprkos svetskom uspehu svoje ćerke, Larisa (54) je ostala skromna, ne želeći da je ćerka izdržava, tako da sama zarađuje za život.

 

"Moja ćerka (Natalijina sestra) i ja želimo da pokažemo drugima da možemo da postignemo nešto same, bez ičije pomoći. Pre 17 godina, Natalija je prodavala banane kako bi sastavila kraj sa krajem i to nije ništa zbog čega bi neko trebalo da se stidi", kaže Larisa.

 

Larisa, koja ima još jednu ćerku obolelu od cerebralne paralize, kaže da Natalija porodici pruža ogromnu podršku i da manekenka razume zašto majka i dalje živi istim načinom života.

 

"Moja majka mi je ogromna inspiracija - živela je život prateći svoje srce, umesto da je radila ono što joj je rečeno da je ispravno", izjavila je Natalija, koju zbog svog neverovatnog životnog puta "preko trnja do zvezda" nazivaju "ruskom Pepeljugom".

 

Zahvaljujući vaspitanju koje joj je majka pružila, Natalija još od mladog uzrasta ima usađenu vrednost radne etike. Pošto je porodica jedva preživljavala, manekenka je morala da napusti školu kako bi zarađivala za život i pomagala najbližima. Međutim, osim na poslovnom, imala je uspeha i na privatnom planu, pa se 2001. udala za engleskog vikonta Džastina Portmana, sa kojim ima troje dece. Međutim, nakon 10 godina odlučili su da se razvedu.

 

Gatara joj predvidela slavu i opasnost od vode: Konačno rešena najveća holivudska misterija? (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon njega, počela je da se zabavlja sa Antoanom Arnoom, predsednikom kompanije koja proizvodi luksuznu mušku obuću Berluti, sa sada kojim ima dvoje dece, odnosno ukupno petoro.

 

Nije birala sredstvo kako bi došla do cilja: Gazila sve pred sobom dok nije postala prva dama!

 

A photo posted by Antoine Arnault (@antoinearnault) on Jul 9, 2016 at 2:32pm PDT

 

Iako Natalija sada živi lagodnim životom, kaže da nikada nije zaboravila svoje korene.

 

"Sećam se da sam jednom na ulici pronašla rublju. U to vreme prosečna plata je bila oko 25 rubalja. Zgrabila sam je oduševljeno, otrčala do majke koja mi je dozvolila da kupim hranu. Divno sam se osećala što sam mogla to da učinim za porodicu. Od ranog uzrasta, imam jak osećaj odgovornosti", izjavila je Natalija i dodala da veruje da joj je život u siromaštvu pomogao na putu do uspeha.

 

Gola istina o Melaniji Tramp: Lažna diploma, bogati muškarci i prljave tajne!

 

A photo posted by Natalia Vodianova (@natasupernova) on Aug 14, 2016 at 8:47am PDT

 

"Sada živim potpuno drugačiji život, sa neverovatnim povlasticama, ali kada se osvrnem na prošlost, uviđam da mi je Rusija dala alat koji nemaju svi - volju da se uvek ide dalje, da se ostvari željeno, da se uspe. To sada koristim kako bih pomogla drugim ljudima", otkrila je Vodijanova, koja je 2004. osnovala humanitarnu organizaciju za pomoć siromašnoj deci u Rusiji.

 

Od stjuardese do bake kraljevske dece: Neverovatna životna priča Kerol Midlton! (FOTO)

 

A photo posted by Natalia Vodianova (@natasupernova) on May 15, 2015 at 2:49am PDT

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs