Životna priča

Omiljena kraljičina snaja: Kako je Sofi, grofica od Veseksa, zamenila Kejt Midlton! (FOTO)

Njihova bliskost bila je svima očigledna kada su zajedno dolazile kolima na božićnu misu u crkvu na kraljičinom imanju u Sandringamu
Vip priča
20:46h Autor:
Omiljena kraljičina snaja: Kako je Sofi, grofica od Veseksa, zamenila Kejt Midlton! (FOTO)
Foto: Profimedia

Na privatnoj večeri nakon Božića, gosti su primetili kako jedna članica britanske kraljevske porodice bukvalno sija od samopouzdanja i opuštenosti, dok je zabavljala zvanice. Čemu toliko iznenađenje? Iz jednog jedinog razloga - jer je Sofi, grofica od Veseksa i supruga najmlađeg kraljičinog sina princa Edvarda obično tiha i jedva da progovara.

Najveća briga princa Vilijama: U jednom trenutku shvatite koliko je život dragocen!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njenom samopouzdanju je mnogo doprinelo i to što je poprilično promenila svoj izgled. Mnogo časova provodi vežbajući pilates, a takođe i trči 8 kilometara dva puta nedeljno sa ličnim trenerom. To je doprinelo i Sofinom zadovoljstvu po pitanju tela, jer je sada mnogo mršavija nego što je bila pre 4 godine, prenosi britanski Daily Mail.

Šta se zapravo desilo od prošlog januara, kada je Sofi napunila 50 godina, što predstavlja prekretnicu za svaku ženu?

Ćerka prodavca automobilskih guma i sekretarice irskog porekla rođena je 20. jаnuarа 1965. u Oksfordu, kao drugo dete i prva ćerka Kristofera Risa Džounsa i Meri O'Saliven.

Kamila Parker kao Merilin Monro: Katastrofa izbegnuta u sekundi! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sofija i Edvard su se upoznali 1993. Verili su se 6. januara 1999. a venčali 19. juna iste godine. Na dan venčanja je kraljica Elizabeta Sofi dodelila titulu grofice od Veseksa. Grof i grofica imaju dvoje dece, lejdi Lujzu Alis Elizabet Meri Mountbaten-Vindzor (koja je rođena 8. novembra 2003, kao nedonošče carskim rezom) i Džejmsa Aleksandera Filipa Tea, koji je rođen carskim rezom 17. decembra 2007. Grofičina prva trudnoća 2001. bila je vanmaterična, pa je Sofi morala da je prekine.

Po prvi put od kada se udala za Edvarda, Sofi se osećala dobro u svojoj koži, jer su prestali da o njoj govore kao o "naslednici" princeze Dajane, što ona nikada nije podnosila. Štaviše, rođenje princeze Šarlot, drugog deteta princa Vilijama i Kejt Midlton, pomoglo je Sofi da bude van pažnje javnosti i pod medijskom lupom. Neki članovi kraljevske porodice bi to videli kao krizu, međutim, kako navodi grofičin prijatelj, za nju je to bilo "oslobađajuće".

Krštenje princeze Šarlot: Nestašni Džordž ukrao svu pažnju! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Uprkos burnoj prošlosti (1996. godine Sofi je otvorila PR agenciju, koju je vodila zajedno sa jednim poslovnim partnerom; međutim, bila je optuživana da koristi status za promovisanje svoje firme), u poslednje vreme grofica je postala oslonac kraljici, kojoj Elizabeta u potpunosti veruje.

"Kraljica joj toliko veruje i oslanja se na nju, što ne mogu da kažem za vojvotkinju od Kembridža Kejt ili za vojvotkinju od Kornvola Kamilu. Bukvalno joj je kao ćerka, toliko su bliske", izjavio je izvor blizak Bakingemskoj palati. Njihova bliskost bila je svima očigledna kada su zajedno dolazile kolima na božićnu misu u crkvu na kraljičinom imanju u Sandringamu.

Kraljevska porodica na božićnoj misi: Svi su gledali Kejt Midlton! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je 2012. ukinuta policijska zaštita grofici, njen suprug Edvard bio je besan zbog takve odluke. Međutim, Sofi to nije teško palo, naprotiv - kako kaže jedan njen prijatelj, osećala se "potpuno opušteno".

"To je značilo da sada mogu da vode život kao potpuno obična porodica, kako je Sofi i odgajana u Kentu. Ona je najsrećnija kada sama vozi decu u školu i kada po njih dolazi", otkrio je prijatelj.

Što je još bitnije - kako se približava 90. kraljičin rođendan ovog proleća, čini se da su Elizabeta i Sofi sve bliskije i da se kraljica sve više oslanja na nju.

"Ona priča Sofi na isti način kako je nekada govorila sestri, princezi Margareti", otkrio je izvor blizak porodici."Sofi je popunila ogromnu rupu u kraljičinom životu kada su umrle njena sestra i Kraljica Majka 2002. godine", dodaje izvor.

Gatara joj predvidela budućnost: Jednog dana bićeš kraljica! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kraljica se na isti način odužila snaji, jer je, od smrti njene majke 2005. godine, njen otac stalna zvanica mnogih kraljevskih događaja, za razliku od Midltonovih. Od samog početka, kraljica je, i pre nego što je njen sin Edvard to uvideo, primetila Sofine kvalitete, tako da je obezbedila grofici propusnicu za Bakingemsku palatu tokom teniskog turnira kojeg je Sofi organizovala. Elizabetu je oduševila njena odlučnost da sve uradi kako treba, i što je još bitnije, njena nezavisnost. Propusnica je omogućila Sofi da prespava u kraljevskim apartmanima, blizu Edvardovih odaja, kada god je ona to htela.

Ispostavilo se da je ovo jedini uspešan brak od sve kraljičine dece, jer se nije završio razvodom. Sofini prijatelji uopšte ne sumnjaju da je bliskosti kraljice i njene snaje doprinelo traumatično rođenje lejdi Luize 2003. godine, tokom kojeg je Sofi izgubila preko 4 litara krvi, zbog čega je 15 dana provela u bolnici.

Kraljicu sam upoznala u spavaćoj sobi: Ova žena menja život damama na britanskom dvoru! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Proteklih 16 godina od kako su zajedno grofica i Edvard, svedoče o konstantnom napretku Sofi kao moderne kraljevske figure, neki bi čak rekli i prototipu na koji treba da se ugledaju mlađe generacije. Za razliku od ostalih članova porodice, Sofi sama sređuje svoju frizuru, neretko se sama dovozi na zvanična dešavanja i čak se sama priprema za njih (bez tradicionalne pomoći asistentkinje). U čemu je onda njena tajna i kako sve uspeva?

"Ja sam specifična jer sam jedna od retkih pripadnica kraljevske porodice koja je imala profesionalnu karijeru i svoju kompaniju", izjavila je nedavno grofica. Neko bi pomislio da će Sofi, zbog porekla koje nije kraljevsko, biti bliska sa Kejt Midlton, međutim to nije slučaj.

6 sudbinskih venčanja: Žene zavodnice koje su krojile istoriju kraljevstva! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Činjenica je da njih dve nisu posebno bliske", otkrio je izvor.

Neki spominju da je za to odgovorna razlika u vaspitanju dece između Sofi i Kejt. Dok se Sofina deca strogo pridržavaju svih pravila od prvog dana, čini se da je pred Džordžom i Šarlot malo slobodnije detinjstvo. Međutim, Sofi ne voli takva poređenja.

Zbog svih uspeha koje niže, ne treba da čudi to što ne brine previše oko približavanja 51. rođendana, jer joj je svaka godina bolja od prethodne.

Kraljica dobijala 60 godina pisma od njega: Evo šta je uradila nakon njegove smrti! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs