Dosledna naslednica svoje majke

Kraljica Elizabeta voli dobru kapljicu: Šokiraće vas koliko alkohola popije svakog dana!

Čini se da vremešna dama i te kako ume da se "zagleda u dno čaše"

Šuška se
13:00h Autor:
Kraljica Elizabeta voli dobru kapljicu: Šokiraće vas koliko alkohola popije svakog dana!
Foto: Profimedia

Kada je pravo vreme da se popije neko pićence u toku dana? To je pitanje o kojem često raspravljaju mnogi koji vole da se na ovaj način druže sa prijateljima.

Međutim, iznenadili biste se kada biste znali navike britanske kraljice Elizabete u vezi sa alkoholnim pićima. Čini se da vremešna dama i te kako ume da se "zagleda u dno čaše".

Naime, Elizabeta ispija prvo piće u toku dana kada većina nas tek počne da razmišlja o ručku. Tačnije, kao aperitiv, kraljica voli da pomeša džin i Dibone sa limunom i ledom. Možda biste pomislili da "jedan k'o nijedan" džin nije ništa, ali ovo je tek početak kraljičinog svakodnevnog "cirkanja".

Ni Elizabeta im ništa ne sme: 13 najstrožijih pravila britanske kraljevske porodice! (FOTO)

Uz ručak (koji se obično sastoji od ribe ili piletine sa salatom) britanska vladarka popije čašu vina. Ali tu nije kraj! Posle toga sledi čaša martinija predveče, kao i šampanjac da se "zaokruži" celodnevna alkoholna tura.

Ovolika količina alkohola (u proseku 40-42 pića nedeljno) je tri puta veća od preporučene i za muškarce i za žene! Ali to nije ništa naspram Kraljice Majke. Nije tajna da je majke kraljice Elizabete volela da popije, a prema nekim navodima, prosečno je ispijala 70 pića nedeljno! Ostarela Elizabeta je čak sakrivala boce džina po palati, kako bi mogla da "gucne" kad god joj se prohtelo.

Sa takvim navikama, Kraljica Majka je uspela da doživi 101 godinu, a nije prestajala da pije čak ni tokom ratnih godina. Nema sumnje da se ćerka nametnula na nju, piše portal Unilad.

69 godina u braku sa princom Filipom: Istina o hladnoj kraljici Elizabeti! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs