Život pun kontroverzi

Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši!

Privatni snimak na kojem Merilin pruža oralni seks nepoznatom muškarcu za kojeg se veruje da je Džon F. Kenedi, jedan njujorški biznismen kupio je za milion i po dolara
Vip priča 30.05.2015. - 20:22h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Često su je svrstavali na vrhove lista najlepših žena svih vremena, ali pre Merilin Monro, postojala je Norma Džin Mortenson, kakvo je pravo ime fatalne plavuše.

 

Imala je teško detinjstvo i nekoliko veza u kojima je bila zlostavljana, a pritom se borila sa depresijom i konstantnim stresom. Nakon više decenija od njene smrti, Merilin je i dalje jedna od najkontroverznijih i najfascinantnijih ličnosti koje je Holivud ikada video. Misterije su je pratile kako tokom života, tako i u smrti.

 

Životna priča Merilin Monro: Tragična sudbina koja ne prestaje da interesuje ceo svet!

 

Ove manje poznate činjenice o njoj mogu da nam pomognu da bolje razumemo kakva je osoba zaista bila, koliko god da je njen život bio uvijen u tajne.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

1. Pre filmske karijere, Merilin je radila u fabrici aviona tokom Drugog svetskog rata, prvo na ispitivanju padobrana, a zatim je farbala letelice.

 

2. Prvi put ju je sasvim slučajno zapazio fotograf Dejvid Konover, dok je radila u fabrici 1945. godine. Konover je smatrao da Merilin ima veliki potencijal kao model.

 

3. Merilin je prva krasila naslovnu stranu magazina "Plejboj" i postala prva Plejbojeva zečica. Njene fotografije za koje je bila plaćena 50 dolara Hju Hefner je otkupio za 500 dolara, a zahvaljujući tome je pokrenuo svoju imperiju.

 

Otkrivene mračne tajne: Šta se dešava u vili Hjua Hefnera!

 

Foto: AP
Foto: AP

4. Učenje teksta za uloge u filmovima joj uopšte nije išlo. Tek iz 60. puta je snimljena prosta rečenica "To sam ja, Puslica" u čuvenom ostvarenju "Neki to vole vruće".

 

5. Kada je u pitanju lična higijena, nije joj pridavala veliki značaj. Navodno se retko kupala, često je jela u krevetu, gurajući ispod čaršava šta god joj je ostalo od hrane. Možda je ovakav način života dobrineo tome da Merilin pati od nadimanja i sindroma iritabilnog creva.

 

6. Bila je najangažovanija glumica u reklamnim kampanjama 1953. Promovisala je, između ostalog, sve od avio kompanije American Airlines, pilula za mršavljenje do losiona za sunčanje.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Uživala je u nagosti. Štaviše, često se šetala gola pred ženskim delom zaposlenih u filmskom studiju tokom snimanja (kostimografkinjama, šminkerkama i frizerkama).

 

8. Mucala je, iako na prvo slušanje to nije uvek bilo primetno.

 

Ovaj problem nikada nije prevazišla, a mučio ju je u nekoliko navrata tokom života: mucala je kao dete i nekoliko godina u srednjoj školi. Zahvaljujući logopedu, naučila je tehnike disanja koje su joj pomogle da mucanje svede na minimum, i da dobije prepoznatljivu senzualnu boju glasa. Međutim, problem joj je vratio tokom poslednjih dana života.

 

9. Rendgenski snimci njenog grudnog koša prodati su za 45.000 dolara.

 

Na jednoj aukciji koja je održana 2010. godine, tri rendgenska snimka Merilinog grudnog koša dostigli su cenu od 45.000 dolara. Merilin je ove snimke napravila pred operaciju endometrioze u bolnici na Floridi.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

10. Privatni snimak na kojem Merilin pruža oralni seks nepoznatom muškarcu jedan njujorški biznismen kupio je za milion i po dolara.

 

Crno beli nemi video u trajanju od 15 minuta ovaj biznismen sa Menhetna je kupio kako bi obezbedio Merilinu bezbednost i sačuvao uspomenu na nju. Spekulisalo se da je muškarac na snimku američki predsednik Džon F. Kenedi, sa kojim je Merilin imala aferu.

 

11. Hju Hefner je 1992. godine za 50.000 dolara kupio grobno mesto pored Merilininog, na groblju Vestvud u Los Anđelesu.

 

12. Tokom nedelje nakon smrti Merilin Monro, broj samoubistava u Njujorku dostigao je vrhunac. Čak 12 osoba se tada ubilo samo u jednom danu, navodi The New York Times.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...