MALIŠA IZ SERIJE "MOJ ROĐAK SA SELA" PRAVI MIR PRONAŠAO NA HILANDARU: Ovako je izgledao njegov ISKUŠNIČKI ŽIVOT

Lazara Dubovca znamo kao mladog i perspektivnog glumca Mališu iz serije "Moj rođak sa sela", ali malo ko zna da je bio iskušnik u manastiru Hilandar

Vip priča
09:14h
MALIŠA IZ SERIJE "MOJ ROĐAK SA SELA" PRAVI MIR PRONAŠAO NA HILANDARU: Ovako je izgledao njegov ISKUŠNIČKI ŽIVOT
Foto: Printscreen/Youtube

Lazar Dubovac je počeo kao mlad i perspektivan glumac koji je igrao zapaženu ulogu Mališe u seriji "Moj rođak sa sela" pored Tanasija Uzunovića i Dragana Jovanovića.

U naše domove je ušao preko malih ekrana kao momak iz naroda i momentano smo ga zavoleli. Njegov senzibilan duh najbolje opisuje jedna situacija iz njegovog života. Naime, kada je posetio manastir Hilandar na Svetoj Gori, doživeo je neku vrstu prosvetljenja.

"Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da preispituje sebe: zašto je na ovoj planeti, kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja," ispričao je Lazar za kojeg se govorilo da je odlučio da se zamonaši. Međutim, on to nije uradio ali jeste bio neka vrsta iskušnika na Svetoj Gori.

Lazar Dubovac
foto: Printscreen/Instagram

Kao iskušenik u manastiru Hilandar obavljao je razne poslove.

"Turisti su me prepoznali i čudili se otkud to da im glumac kuva i služi kafu. Monahe ne interesuje ko sam ja, čime se bavim, koliko novca imam, već je osnova svega ljubav. Kuvanje kafe je vrsta pažnje, a i to je ljubav.

Pored toga, krčio sam put u šumi, čistio manastir, pravio sveće i brojanice," pričao je Lazar.

Iako se ipak nije zamonašio, Lazaru je Sveta Gora promenila pogled na život. Danas izgleda neprepoznatljivo, ali se i dalje bavi glumom, ali više sinhronizacijom.

"Posao glumca ne može da se definiše kao neka matematička jednačina. To je posao bez pravila. Niko od nas se ne okreće samo filmu, samo pozorištu, samo sinhronizaciji. O mom radu na crtanim filmovima su pisali po novinama i onda svi misle da sam u tom periodu samo to radio. A ako vam kažem da sam ja u poslednjih deset godina napisao vise od 30 drama, režirao isto toliko predstava, radio kao pedagog preko 15 godina, susreo se s nekoliko stotina, možda i hiljada, mališana i s njima radio glumačke radionice, onda biste se zbunili, kao i mnogi. Crtani filmovi, svakako, jesu jedan značajan deo moje karijere i rado im se vraćam," rekao je Lazar.

U našoj galeriji pogledajte slike Lazara, nekad i sad:

1 / 6 Foto: Printscreen/Instagram
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs