POGLEDAJTE

STEKAO OGROMNU POPULARNOST, PA SPAS PRONAŠAO U VERI: Evo šta je našeg slavnog glumca nateralo da se zamonaši!

Bio je glumac i roker, pa spas pronašao u veri

Star look
17:35h Autor:
STEKAO OGROMNU POPULARNOST, PA SPAS PRONAŠAO U VERI: Evo šta je našeg slavnog glumca nateralo da se zamonaši!
Foto: Printscreen Youtube / Драгана Милосављевић Јовановић

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović kojeg je publika imala prilike da gleda u seriji "Otvorena vrata", davne 1996. godine krenuo je drugim putem i tada se zamonašio i uzeo ime Ilarion

U medijima se pojavila vest da je 21. maja, bivši glumac izabran za vikarnog episkopa Eparhije raško-prizrenske.

On je 2013. postavljen za igumana u manastiru Draganac, koji se nalazi nedaleko od Gnjilana u Kosovskom pomoravlju, piše Telegraf.

Lupulović je rođen u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", seriji "Otvorena vrata", dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije. Nije bio dobar samo pred kamerama, već i u pozorištu, gde se zatekao sasvim slučajno, kada ga je drugarica odvukla u Omladinsko pozorište "Dadov".

- Nikada nisam zažalio ili da sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave prave slobode… LJubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo - rekao je Lupulović pre nekoliko godina u emisiji "Eksploziv".

Rastko Lupulović
foto: Printscreen Youtube / RTS Mesto za nas - Zvanični kanal

- Najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje. Osećam se zasićenim od roka i svega toga - rekao je Rastko ranije.

- Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran... - rekao je on nakon što se zamonašio.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs