da li ste znali?

"IMALA SAM HOLIVUDSKE MUŠKARCE, ALI TI SI PRAVI MUŠKARČINA": Tek kada je umrla, njena TAJNA AFERA je izašla na videlo

Njihova romansa se nikada ne bi mogla opisati kao bajka.

Vip priča
Autor:
"IMALA SAM HOLIVUDSKE MUŠKARCE, ALI TI SI PRAVI MUŠKARČINA": Tek kada je umrla, njena TAJNA AFERA je izašla na videlo
Rajan O Nil i Fara Fosit, Foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Fara Fosit i Rajan O Nil su se navodno voleli tri decenije.

Bila je to promenljiva i strastvena afera koja joj, kako su njeni prijatelji često govorili, neće doneti ništa dobro.

Ali u njenim poslednjim danima, Fara se okrenula upravo - njemu.

Rajan O Nil je zajedno sa njihovim sinom Redmondom, bio uz njen krevet 25. juna kada je Fara, koja je imala 62 godine, podlegla raku koji je dijagnostifikovan tri godine ranije. Na kraju, Rajan joj je pružio svu podršku koja joj je bila potrebna. Koliko god bila teška njihova ljubavna priča, njegovo dostojanstveno ponašanje u njenim posednjim danima učinilo ga je holivudskom legendom.

Svi su u to poverovali osim njega

Bivši američki fudbaler koji je upoznao Faru šezdesetih ne pamti to baš tako. Greg je bio Farina prva ljubav. Govoreći ekskluzivno za "The Mail on Sunday", on tvrdi da je bio i njena poslednja. On je odbacio sliku o tragičnoj vezi Fare i Rajana kao ništa drugo do holivudsku fantaziju.

„Bili smo slepi, ludi, zaljubljeni“, kaže on. „Fara je bila moj najbolji prijatelj i moja inspiracija. Zaljubili smo se jedno u drugo pre svih tih godina i nikada nismo prestali da se volimo. Naši životi su nas vodili u veoma različitim pravcima, ali, na kraju, njeno srce je uvek dolazilo kući meni i Teksasu."

U nizu zapanjujućih otkrića, Greg tvrdi da ga je Rajan O Nil izbacio iz Farinog života protiv njene volje.

Međutim, Rajanov sin Grifin kaže: „Moram da zahvalim Gregu Lotu na jednoj stvari: što je voleo Faru onako kako je zaslužila da bude voljena. Rajan je bio tu samo zbog priznanja."

Greg je rekao: „Poslednji put sam razgovarao sa Farom kasno uveče 9. aprila – dva i po meseca pre nego što je umrla. Spremala se da se vrati kući sa lečenja u bolnici Sent Džon u Santa Moniki. Rekla mi je: „Sutra dolazim kući. Volim te i zvaću te.” Ali Greg se više nije čuo sa njom. U očaju, odleteo je u Kaliforniju, u njen dom u Los Anđelesu, ali mu je, kako tvrdi, O Nil odbio ulazak u kuću. Rekao je: „Nikada nisam stigao da se oprostim od Fare. Rajan me je isključio iz njihovog života."

Greg se jasno seća kada je prvi put video Faru na Teksaškom univerzitetu gde su oboje bili studenti. Bio je sportista, a njen izgled već joj je donosio manekenske ugovore i mušku pažnju.

„Prvo sam je ugledao u bašti kuće koju je delila sa gomilom drugih devojaka i jednostavno je odskakala od svih. Bila je najneverovatnije stvorenje koje sam ikada video. Bila je besprekorna. Nisam je jurio i mislim da joj se to dopalo. Video sam je na zabavi nekoliko nedelja kasnije i rekla mi je: „Zašto si nestao?"

Rekao sam joj da sam bio zauzet treniranjem sa timom.

„Nosila je uski crni kratki top i pantalone od leopardove kože koje su joj spektakulatno stajale. Igrali smo celu noć i od tog trenutka pa nadalje bili smo nerazdvojni."

Kaže da ju je „izgubio u Holivudu“.

„Dvaput sam zabrljao“, priznaje on. Povreda kolena prekinula je njegovu fudbalsku karijeru kada je imao samo 21 godinu i on se okrenuo alkoholu i drogama. Greg je služio dve zatvorske kazne zbog trgovine drogom. Sada radi kao savetnik za narkotike nakon što se očistio pre više od 32 godine. Ali promena je došla prekasno da bi spasila njegovu mladalačku romansu sa Farom.

Fara Fosit, Rajan O'Nil
foto: Profimedia

Rastali su se 1970. godine.

„Ona je bila u Los Anđelesu i ostali smo u kontaktu, ali ja sam se uveliko drogirao i onda je došlo do mog prvog hapšenja. Nisam želeo da ona zna za to pa sam prekinuo svaki kontakt. Kada sam godinu dana kasnije izašao iz zatvora, Fara je bila u vezi sa Li Majorsom."

Dok se Greg mučio, Farina karijera je uzletela. Udala se, dobila je ulogu u "Čarlijevim anđelima" i 1976. godine postala pin-up model svojim kultnim plakatom u crvenom kupaćem kostimu. Godine 1979. zaljubila se u Rajana O Nila i razvela od Majorsa tri godine kasnije.

Greg nije mogao ni da sanja da će dobiti drugu šansu

Uglavnom je pratio Farin život preko njene pokojne sestre Dajane, sa kojom je ostao prijatelj. Ali povremeno bi ga Fara nazvala i rekla: „Gde su se godine istopile...“.

„Fara me nikada nije osuđivala. Znala je za moje probleme, ali zbog toga je još više brinula o meni. Ponekad bismo razgovarali jednom mesečno, drugi put bi prolazile godine. Ali ona je uvek bila u mom srcu."

Zatim, 1996. godine, kada je romansa Fare i Rajana prekinuta zahvaljujući njegovom nestabilnom temperamentu i neverstvu, pozvala ga je. „Dogovorili smo se da se nađemo u Teksasu. Ona je prikupljala sredstva za zlostavljane žene i pozvala me na događaj u hotel. Ušla je u sobu i hemija je i dalje bila tu."

Fara Fosit
foto: Profimedia

Fara je pozvala Grega da je poseti u njenoj kući u Bel Eru: „Pozvala me je u Los Anđeles i pali smo jedno drugom u zagrljaj. Fara je uvek bila veoma senzualna žena. Nikada se nije šminkala kod kuće i kupovala bi sebi stvari u jeftinim prodavnicama poput Volmarta. To je ono što sam voleo kod nje. Izgledala je kao milion dolara, a u sebe za razliku od drugih, ništa nije ulagala."

„Gledao bih je kako spava rano ujutro i izgledala je kao anđeo. Mislio sam da sam najsrećniji čovek na svetu. Rekla mi je: „Imala sam holivudske muškarce, ali ti si pravi muškarac. Shvataš me."

"Ona je volela da kuva i spremala bi mi teksaška jela poput pržene piletine. Nismo mnogo izlazili. Ostajali bismo kod kuće, gledali filmove i vodili ljubav."

Fotografije i ljubavna pisma koje Greg, a koja su pisana u periodu od 1996. do 2008. godine svedoče o snazi njihove veze. U jednoj dirljivoj belešci upućenoj njenom „dragom Gregu“, ona piše: „Kako je lepo što smo dobili priliku da odrastemo, postanemo mudriji i pretpostavljam, stariji zajedno. Zahvalna sam što sam još uvek deo tvog života i što imam koristi od tvog večnog optimizma na mnogo načina." Drugo, Farinim zaobljenim rukopisom piše: „Zauvek, do kraja vremena“.

„Redmond je bio problematičan mladić. Najgora stvar koju mi je ikada rekla je kada sam došao da je vidim u januaru. Bio je to poslednji put da sam je video živu i očigledno je bila veoma bolesna."

Rekla je: „Znaš, Greg, Redmond je za mene veliko razočarenje.“

Greg je iz prve ruke bio svedok načina na koje je Redmond „razočarao“ svoju majku. Jedne noći 1999. bio je sa Farom kada ih je u noći probudio telefonski poziv koji ju je obavestio da je Redmond uhapšen u okrugu Orindž na putu na rejv žurku u Tihuani u Meksiku. Greg se priseća: „Bio je sa trojicom momaka od 30 godina koji su bili na ekstaziju i Bog zna na čemu još. Fara je bila besna. Redmond je imao samo 14 godina."

Fara Fosit
foto: Profimedia

2001. godine Rajanu O Nilu je dijagnostikovana leukemija i naširoko je objavljeno da su Fara i on ponovo nastavili svoju romansu. Greg je tvrdio da mu je ostala verna. Greg ukazuje na pismo od 23. februara 2003. godine, napisano iz Beča gde je Fara letovala sa Redmondom. „Sve vreme sam mislila na tebe... moja strpljiva ljubavi sa razumevanjem... obožavam te, nedostaješ mi, volim te. Fara Fosit."

Među Gregovom dragocenom imovinom nalazi se i braon list na kojem je Fara nacrtala poruku koja se odnosi na tajni praznik koji su zajedno proveli u Meksiku: „Šaljem ti komad iz Maroma za tvoj rođendan. Donela sam ovo iz našeg ljubavnog gnezda." Par je letovao u odmaralištu Maroma početkom 2000. godine i Greg je ispričao: „Bili smo jednom u Meksiku, na početku naše veze na koledžu. Išli smo u Akapulko na prolećni raspust kada smo bili ludo zaljubljeni. Vratili smo se početkom 2000. Bio je to jedan izolovani hotel i Fara je rekla da je to naš medeni mesec.“

Dok su bili tamo, par je napravio intimne polaroidne fotografije i Greg sada veruje da ih je Rajan pronašao samo nekoliko meseci pre Farine smrti. Gregove oči se pune suza kada priča o trenutku kada je saznao za Farin rak u novembru 2006. godine-

Fara Fosit
foto: Profimedia

„Dijagnostifikovan mi je analni rak", osećao sam se kao da je eksplodirala bomba. Greg je ubrzo nakon toga otputovao u Los Anđeles. „Držao sam je i zakleo se da ću učiniti sve da joj pomognem. Ali zbog vrste raka, želela je da bude sama. Bila je posramljena. Rekla mi je: „Ne mogu da te imam ovde. To nije nešto što čovek treba da vidi.”

Fara je otputovala u Nemačku na terapiju koja nije bila dostupna u Sjedinjenim Državama. Za to vreme, kaže Greg, razgovarali su dva puta, ponekad tri puta dnevno telefonom, a kada to nije bilo moguće, Fara mu je pisala. Bila je pobožna katolkinja i poslala je Gregu brojanicu sa rečima: „Ako ih oboje izgovorimo [molitve], sigurno bismo se uskoro mogli videti.“

8. decembra 2007. godine, pišući iz bolničkog kreveta na klinici u Bavarskoj, ona priznaje: „Toliko mi nedostaješ i ponekad me usamljenost dovodi do suza. Ali ovo je zastrašujuće putovanje i čovek mora da krene sam, a malo ko drugi može da pomogne.“

Onda mu je napisala još jedno pismo: „Ostanimo pozitivni i brojimo dane do našeg meksičkog odmora.“

Taj dan nikada nije došao i, kada se vratila u Los Anđeles, Greg se našao zauvek isključen iz njenog života. On tvrdi da je Rajan blokirao njegove telefonske pozive i zabranio mu ulazak u njen dom kada je putovao u Los Anđeles da je vidi. Greg će zauvek žaliti što nije uspeo da uspostavi kontakt sa Farom u njenim poslednjim danima.

Fara Fosit
foto: Profimedia

„Do kraja života ću živeti sa krivicom što na kraju nisam bio tu za nju.“

Greg zna da postoje neki koji će ga odbaciti kao ogorčenog bivšeg ljubavnika, pokušavajući da unovči Farinu smrt. To je deo razloga zašto tek sada govori o tome. „Nikada nisam unovčio Faru. Nikada. Nikada ne bih progovorio da neki ljudi ne pokušavaju da promene istoriju. Ono što smo imali bilo je stvarno. I tugujem.

„Sve što je Rajan trebalo da uradi jeste da me pusti da je vidim za Uskrs kada je umirala.“

Rajan O Nil je na sve tvrdnje Grega Lota rekao: "Optužbe gospodina Lota su kategorički lažne', a u svojoj kući na plaži u Malibuu O Nil je negirao da uopšte zna ko je Lot. „Ne poznajem tog tipa“, rekao je.

1 / 23 Foto: Profimedia

Ali kada je Lot davao intervjue u Americi nakon Farine smrti, O Nilovi ljudi su ga odbacili kao „nezadovoljnog bivšeg dečka iz šezdesetih“.

Greg je tada rekao: „Oni žele da kontrolišu mit o Fari i oko "velike ljubavne priče" između nje i Rajana. Samo želim da kažem istinu o svom odnosu sa njom, a ljudi mogu sami da odluče u šta će da veruju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs