Tara Palmer-Tomkinson

ZBOG KOKAINA ZAVRŠILA NA OPERACIJI NOSA, GODINAMA ŠOKIRALA JAVNOST: Žena koju je kralj Čarls obožavao

Tara Palmer-Tomkinson je bila kolumnista Sandej tajmsa, učestvovala je u brojnim rijaliti programima, a od javnosti nije skrivala ni svoju zavisnost od droge. Nekoliko puta je bila na rehabilitaciji nakon koje bi se vraćala porocima, a mediji pamte i operaciju koju je je imala pošto je nos u potpunosti uništila kokainom.

Vip priča
Autor:
ZBOG KOKAINA ZAVRŠILA NA OPERACIJI NOSA, GODINAMA ŠOKIRALA JAVNOST: Žena koju je kralj Čarls obožavao
Kako je umrla Tara Palmer Tomkinson?, Foto: Profimedia

Tara Palmer-Tomkinson, pripadnica visokog britanskog društva i zvezda tabloida, pronadena je mrtva u svom stanu 8.februara 2017. godine u južnom Kensingtonu. Preminula je u 43. godini.

Žena koja se smatra jednom od prvih starleta, osoba 'poznatih samo zato što su poznate', bila je kumče Princa Čarlsa, a njeno je ime u Velikoj Britaniji, ali i šire, postalo svojevrstan brend. Posebnu popularnost uživala je devedesetih godina kada je bila redovan gost razuzdanih britanskih žurki, a za njeno pojavljivanje u klubovima plaćale su se pozamašne svote.

Tara Palmer-Tomkinson
foto: Profimedia

Tara je bila kolumnista Sandej tajmsa, učestvovala je u brojnim rijaliti programima, a od javnosti nije skrivala ni svoju zavisnost od droga. Nekoliko puta je bila na rehabilitaciji nakon koje bi se vraćala porocima, a mediji pamte i operaciju koju je je imala pošto je nos u potpunosti uništila kokainom.

Ipak, nakon burne mladosti kojom se nije ponosila i koju je opravdavala 'nesnalaženjem' u svetu popularnosti u koji su je uveli drugi ljudi, Britanka se poslednjih godina povukla iz javnosti i živela mirnim životom.

Lansirala je i modnu kolekciju, a često je spominjala kako je želela da postane majka. Ta joj se velika želja, bez obzira na mnoge veze koje je imala, nikada nije ostvarila.

Tara Palmer-Tomkinson
foto: Profimedia

Godinu dana pre smrti Tari je dijagnostikovan tumor na mozgu. Svoju popularnost tada je koristila kako bi kroz medije podizala svest o bolesti koja ju je užasavala.Nekoliko meseci pred smrt izjavila je da se boji da će umreti.

Tara Palmer-Tomkinson
foto: Profimedia

Njen blizak odnos s kraljevskom porodicom nije bio tajna, on ju je i doveo do popularnosti. Tarin pokojni otac, skijaš olimpijac i instruktor skijanja tadašnjem princu Čarlsu, bio je blizak prijatelj kraljevske porodice. Tara je često zimovanja provodila u kraljevskom društvu, pa javnost pamti i kultnu fotografiju snimljenu 1990. u Švajcarskoj na kojoj Čarls i Tara dele poljubac. Taj trenutak uhvaćen fotoaparatom obišao je naslovnice svetskih časopisa i bio sasvim dovoljan da ona više nikada ne bude 'devojka iz senke'.

Tara Palmer-Tomkinson
foto: Profimedia

Sestre Palmer-Tomkinson sa princom Čarlsom na skijanju

Članovi kraljevske porodice su objavili svoje reakcije na Tarinu smrt. Kralj Čarls izjavio je saučešće njenoj porodici, a Vilijam i Kejt, na čijem je venčanju 2011. godine Tara prisustvovala, izrazili su duboku tugu zbog njene prerane smrti.

Tara Palmer-Tomkinson
foto: Profimedia

Da je bila voljena osoba, s mnogim karakteristikama koje nisu bile vidljive iz fotografija u tabloidnim magazinima, potvrdila je za BBC Njuz Ingrid Sjuvard, istoričarka kraljevske porodice i urednica magazina "Majesty".

Tara Palmer-Tomkinson
foto: Profimedia

"Tara je imala sve, i to je bio velik uzrok njenih problema. Bila je lepa, imala je divnu porodicu, bila je odlična skijašica, a imala je dar za umetnost. Prekrasno je pevala. Mislim da je imala previše, i jednostavno - bila previše. Život joj je dao mnogo izbora, a ona jednostavno nije uvek znala dobro da izabre. Ipak, za sve koji su je poznavali, ona je bila šarmantna, velikodušna i ljupka osoba, divna devojka", zaključila je Sjuvard za BBC.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs