"BUDIMO ISKRENE, POSTOJE LEPI LJUDI, ALI NAS 95 ODSTO TO NIJE": Helen Miren ima 3 važna pravila za život bez kompleksa

Helen Miren, slavna glumica, daje važne lekcije devojkama u tridesetim i četrdesetim godinama, kako da žive život bez kompleksa

Celebrities
Autor:
"BUDIMO ISKRENE, POSTOJE LEPI LJUDI, ALI NAS 95 ODSTO TO NIJE": Helen Miren ima 3 važna pravila za život bez kompleksa
Helen Miren, Foto: Profimedia

Britanska glumica i dobitnica Oskara, Helen Miren, zakoračila je u osmu deceniju svog života sa izuzetnom snagom i mudrošću.

S godinama koje su protekle, Helen je uz njih pričala svoju priču o vlastitom shvatanju lepote – ne kao imperativu već kao prirodnom aspektu života, odbijajući ideju hirurških intervencija zarad izgleda. Helen Miren negira da je imala estetske operacije, ali su mediji tvrdili drugačije.

Helen Miren
foto: Profimedia

Njena karijera, koja obuhvata više od tri decenije aktivnog rada, i dalje sija sjajem koji ne jenjava. Helen Miren je istinska inspiracija i retka figura među ženama u nemilosrdnom svetu šoubiznisa, jer se ne plaši proći kroz proces prirodnog starenja, stavljajući duhovne vrednosti ispred fizičkih atributa.

Nedavno je ova ikona svetske glume pružila iskren intervju za britanski "Vogue", ostavljajući snažnu poruku o važnosti pronalaženja lepote u vlastitom životu i prihvatanju sebe sa svim svojim nesavršenostima.

U tom duhu, delikatno je naglasila: "Neka sopstvena nesigurnost ne parališe. Nemojte biti suviše skromni, nemojte se neprestano izvinjavati. Biti pristojan je plemenito, ali ovo ne znači da treba ugušiti svoje mogućnosti. Komunicirajte sa ljudima, otvarajte se prema svetu. Pogledajte ga ponekad kao da ste dete ili stranac, i prizor koji vas okružuje posmatrajte očima čuda. U svakom okruženju leži nešto magično, samo trebate gledati novim očima."

Učila nas je da je trenutak kada se osećaš udobno u sopstvenoj koži oslobađajući i ispunjavajući. Helen se prisetila tog momenta s razumevanjem: "Jednostavno dođeš do tog trenutka, bez suvišnih pitanja. Sećam se tog trenutka – naučila sam da se smeškam bez stida. Imala sam obraze kao balone, uvlačila sam ih. Ali ne možete uvući obraze i istovremeno se široko smeškati! Tada sam otkrila lepotu iskrenog osmeha, slobodnog i širokog, nekako prirodno i svetlo. To mi je promenilo percepciju. Gotovo u svakoj fotografiji sam nasmejana."

Helen Miren
foto: Profimedia

U prošloj godini, ova izuzetna dama je uputila snažnu poruku mladim ženama u dvadesetim i tridesetim godinama, podstičući ih da ne stavljaju fokus na površinsku lepotu, već da istraže i naglase druge vrednosti u sebi.

1 / 7 Foto: Ivanka Voisin / Starface / Profimedia

"Neka reč 'lepo' nestane iz tvojih razmišljanja. Pronađi neku drugu karakteristiku koja te opisuje. Moja reč je 'samopouzdanje', 'hrabrost', "duhovitost"... 'Lepota' nije tvoja reč, osim ako, naravno, si prelepa, što je sasvim u redu. Ja nisam lepa, to je činjenica. Na svetu postoje osobe koje prepoznajemo kao izuzetno lepe. Mi ostali, 95 posto nas, ne pripadamo toj kategoriji, ali postoji mnogo drugih – interesantnih, hrabrih, duhovitih, pametnih, inspirativnih. Kroz sve te raznolike kategorije, svaka 20-godišnjakinja treba pronaći svoj izraz. Zapamti, ne postoji nijedan pojedinac kao ti na ovoj planeti. Ti si apsolutno jedinstvena. Otkrij razloge za ponos u tome", iznela je ova izvanredna glumica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs