SAZNAJTE VIŠE

VOLE SE 50 GODINA, A TVRDI DA SU ZA ODABIR PARTNERA POTREBNE 2 KLJUČNE STVARI: Najbogatija Srpkinja progovorila o braku

Ona čvrsto stoji uz njega već pedeset godina, a i sama je preduzetnica i veoma uspešna žena.

Vip priča
Autor:
VOLE SE 50 GODINA, A TVRDI DA SU ZA ODABIR PARTNERA POTREBNE 2 KLJUČNE STVARI: Najbogatija Srpkinja progovorila o braku
Foto: Kurir/Dragan Kadić

Srpskog biznismena Filipa Ceptera časopis Forbs proglasio je najbogatijim čovekom u Srbiji na listi svetskih milijardera za 2016. godinu. Njegovo bogatstvo su tada procenili na neverovatnih pet milijardi dolara.

Filip je je davno video priliku u prodaji posuđa 'Zepter', a u toj je industriji ostao sve do danas i zaradio bogatstvo o kojem mnogi mogu samo da sanjaju. Kada je u pitanju njegov privatni život, pet decenija je u braku sa suprugom Madlenom, a par ima 22-godišnju ćerku Emu.

Ko je Madlena Cepter?

Supruga najbogatijeg Srbina rođena je 1947. godine, preduzetnica je koja je krajem 90-ih osnovala operu i pozorište "Madlenianum", prvu privatnu operu u ovom delu Evrope.

- Ne zaboravite da, osim Opere i teatra Madlenianum, na svojim leđima nosim niz drugih pothvata u kulturi – Muzej i Galeriju Zepter, aukcijsku kuću, izdavačko preduzeće Zepter Book World, kreativni studio za vizualnu i dizajn produkciju, niz domaćih i međunarodnih nagrada koje moj suprug i ja sponzorišemo, a od nedavno i Palatu umetnosti s bogatim sadržajima - rekla je nedavno u intervju za Novi list.

Ljubav između nje i supruga Filipa traje više od 50 godina, a evo što je Madlena rekla kad su je pitali koja je formula za dobar i održiv brak.

- Nema formule, nema recepta, ni pouzdanog saveta. Postoje ovakvi i onakvi ljudi, neki dostojni ljubavi i poštovanja, a neki opet ne. Često se, na žalost, prava istina otkrije tek kad je kasno, kad prva ozbiljna dilema, potres, teška situacija, problem, učine da se ispolji prava, često skrivena ličnost. U ovoj životnoj igri, koja se zove brak, najveću ulogu igra njegovo veličanstvo Slučaj, uz neophodnu dozu sreće i pameti. I ljubav "na prvi pogled" treba propustiti kroz filter razuma, jer srce ume katkad i da vas prevari. Posle 50 godina braka mogu reći da je podudarnost moralnih pogleda na svet, osećajnosti, mašte i ukusa, bilo ono što je održalo moj odnos sa suprugom. Kad s nekim delite sve što donose dan i noć, morate izgraditi u sebi strpljenje, toleranciju, spremnost na ustupak i odricanje, na praštanje, dakle veliku prilagodljivost karaktera. A za sve to opet neophodan je onaj stari preduslov – ljubav - poručila je.

Pogledajte još fotografija Filipa i Madlene Cepter u našoj galeriji:

1 / 3 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs